Македония пак срещу Спаска Митрова

Съдът решава за попечителството над малката Сузана
17 фев 2010 10:02,
126
Македония пак срещу Спаска Митрова
Спаска с дъщеря си Сузана. Снимка: ВМРО

Общинският съд в Гевгели ще гледа на заседание иска на Воислав Савич срещу Спаска Митрова.

Настояването на бившия й съпруг е тя да бъде лишена от правото си да отглежда детето им Сузана.

Ищецът ще се позове на резултатите от назначената психиатрична експертиза и становището на Социалния център в града, че не му е осигурила легло, когато идвал на свиждане с детето им.

Още по темата

Митрова вече излежа 3-месечна присъда в затвора в Скопие по същото обвинение и бе освободена предсрочно на 8 октомври 2009 г.

Тогава македонският съд лиши Спаска Митрова от правото да отглежда дъщеря си Сузана като последица от нейното принудително задържане в затвора.

Сега обаче майката е решена да обори обвинението като нищожно и с помощта на адвоката си Любомир Михайловски, бивш вътрешен министър на Македония, тя ще води правна битка да бъде настойник на дъщеря си Сузана.

Правният абсурд в делото "Македония срещу Спаска Митрова" достигна кулминацията си на 15 януари тази година, когато Социалният център в Гевгели и Воислав Савич поискаха тя отново да бъде вкарана в затвора за 6 месеца, защото не била осигурила легло за бащата, когато той идвал на свиждане с детето й.

Днес тези аргументи отново ще влязат в действие, въпреки че Спаска Митрова вече е изтърпяла наказанието си.

Според адвоката й, цитиран от БНР, съдебната разправа над Спаска Митрова е организирана от управляващите среди в Скопие в отговор на нееднократните изявления на подсъдимата, че се чувства българка по произход и самосъзнание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
4
 
! Отговори
какво? преди 14 години
вече нямам думи............. България не може да защити собствените си граждани срещу несправедливости като тази................*** македонци!!!!!!!!!!!!! а ние не можем ли да ги съдим за случката в Охрид............ на нашите хора някой даде ли им легла и топли дрехи след преживяното в студените води????????????????
74
1
 
3
 
! Отговори
Фашизъм в действие преди 14 години
Как "независимият македонски" съд изпълнява функцията на арбитър в семеен спор между една българка и един сърбин ? Поразяващо нормалното съзнание погазване на исконното човешко право на майчинство ! Заради чисто семеен спор, да вкараш една майка в затвор ?Нещо повече, да се опитваш да я въдворяваш и в лудница ? Ами ако приемем хипотезата, че жената е ***, не е ли престъпление да си я вкарвал в затвора ? Няма ли в БЮРМ Хелзинкски комитет ? Къде е Страсбург ?
73
2
 
6
 
! Отговори
in преди 14 години
ЕДИН НАРОД В ДВЕ ДЪРЖАВИ!
72
0
 
9
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
Абе какво легло бе,още малко и пълно обслужване!Тия в Македония съвсем са се издухали.Какви смешни закони,тук ни бият по точки.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Маке, оди си пиши у вашите сайтове.Ко дириш у сайтовите на старата си РОДИНА!!!
70
2
 
4
 
! Отговори
bitolski vojvoda преди 14 години
еничарите-србите и гркоманите власи в македония са големото зло требва да се трепат защото 70 години тъпчат булгарите
69
4
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 14 години
А ние българите пожелаваме на всички македонци: Умрете! Вас *** ще ви оправят! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО, *** ЗА македония!
68
0
 
0
 
! Отговори
Volodia преди 14 години
Do 70 Botev Plovdiv Ne razbrah koi pesni sa bulgarski,koi makedonski. Ti si maloumen,vervai mi.Hubavo e da zapazish negramotnosta za sebe si.Koga za posleden pat si vijdal tazi suma na edno miasto/nai veroiatno predi da mahnem trite 000 ot Bg lev/
67
16
 
0
 
! Отговори
ааа преди 14 години
и аз от македиония съм и искам българия да призне македонците в България е тогава и ние ще сме подобре спрема българите
66
1
 
7
 
! Отговори
хфгх преди 14 години
Аз искам македония да влезе в НАТО и ЕС. Но трябва да престанат тези абсурди. Българите там трябва да са по-силни от всякога за да издържат на натиска на сръбската пропаганда. Колкото по-близо до нас е македония толкова по-лесно ще се справя в такива ситуации, а сърбите ще се пукат от яд, че отново не са успвли да пречупят българския дух. Мъжът на Спаска е сърбин, което е много показателно чии интереси се защитават там в момента.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
синдбад точно така пишат със запетайки хахахаха и освен това по медийте им ползват предимно например просперитет,континуитет,интегритет,профитет,билатерално а на улицата-"ептен ми се бендисува,стварно"???от три думи,две турски и една српска,но иначе те са създатели на говоримия славянски език!!!и по форумите им пишат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО С ЛАТИНИЦА И МНОГО СЪРБИЗМИ!За какво говорим въобще-БЮРМ-дом за душевно болни.
64
0
 
8
 
! Отговори
Светла Велева преди 14 години
И аз съм майка с дете и то разведена,но питам кой е тоя съд ,който ще накара насила в домът на майка ми да предоставям легло на бившия си мъж....като е сербес нека наеме хотел да му изсъхне *** дано...
63
0
 
5
 
! Отговори
синдбад преди 14 години
аз купувам македонски ябълки, нали са си български (кюстендилски едно към едно :)
62
0
 
1
 
! Отговори
синдбад преди 14 години
имат, пишат го с апостроф :)например виното Т'га за уг или думата г'з (извинете, наистина е така!)
61
0
 
2
 
! Отговори
dfsfsd преди 14 години
сърбоманите скалъпили тази история са за лудницата... на цяла сърбия на съвестта ще тежи страданията на българския народ организирани от тях
60
0
 
13
 
! Отговори
Svilen75 преди 14 години
Това е процес на цяла една държава срещу гражданин. Не, това е процес на една комплексирана държава срещу друга в лицето на един гражданин. Очевидно е, че за македонския съд общочовешките норми не важат. Не му осигурила легло. А защо не я съди, че не му е осигурила и ядене, пиене и жени. Идиотщина. Както България спазва международните норми в случая с Тодор, така и Македония трябва да ги спазва в случая със Спаска. Време е за дело в Страсбург и политически мерки. Да, политически, защото този процес е по-скоро политически, отколкото юридически. Македонския съд го превърна в такъв, те да си берат гайлето. Македония, ако продължава по този начин би трябвало да види подкепа на България за ЕС през крив макарон.
59
0
 
11
 
! Отговори
н1 преди 14 години
В коя час на България се намираше този град МАКЕДОНИЯ....
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кога ще спре тормозът към българите от Македония!
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предлагам мекетата да влизат в бг., само с виза, както се влиза в Америка, докато не платят обезщетение на жената за нанесебите й морални щети. Все пак тя е една от нас.
56
1
 
8
 
! Отговори
макаров преди 14 години
Абе тия просръбски катили луди ли са бе.Няма ли в България кой да и заведе жалба до Страсбург да осъди тая абсурдна държавица която създадена като провокация на балканите.Ало м-ра Попова няма ли най сетне да вземеш отношение.