Македония пак срещу Спаска Митрова

Съдът решава за попечителството над малката Сузана
17 фев 2010 10:02,
126
Македония пак срещу Спаска Митрова
Спаска с дъщеря си Сузана. Снимка: ВМРО

Общинският съд в Гевгели ще гледа на заседание иска на Воислав Савич срещу Спаска Митрова.

Настояването на бившия й съпруг е тя да бъде лишена от правото си да отглежда детето им Сузана.

Ищецът ще се позове на резултатите от назначената психиатрична експертиза и становището на Социалния център в града, че не му е осигурила легло, когато идвал на свиждане с детето им.

Още по темата

Митрова вече излежа 3-месечна присъда в затвора в Скопие по същото обвинение и бе освободена предсрочно на 8 октомври 2009 г.

Тогава македонският съд лиши Спаска Митрова от правото да отглежда дъщеря си Сузана като последица от нейното принудително задържане в затвора.

Сега обаче майката е решена да обори обвинението като нищожно и с помощта на адвоката си Любомир Михайловски, бивш вътрешен министър на Македония, тя ще води правна битка да бъде настойник на дъщеря си Сузана.

Правният абсурд в делото "Македония срещу Спаска Митрова" достигна кулминацията си на 15 януари тази година, когато Социалният център в Гевгели и Воислав Савич поискаха тя отново да бъде вкарана в затвора за 6 месеца, защото не била осигурила легло за бащата, когато той идвал на свиждане с детето й.

Днес тези аргументи отново ще влязат в действие, въпреки че Спаска Митрова вече е изтърпяла наказанието си.

Според адвоката й, цитиран от БНР, съдебната разправа над Спаска Митрова е организирана от управляващите среди в Скопие в отговор на нееднократните изявления на подсъдимата, че се чувства българка по произход и самосъзнание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
4
 
! Отговори
edi преди 14 години
македонската наденица я бива да ти кажа като наща е 1-1
54
1
 
8
 
! Отговори
БОТЕВ ПЛОВДИВ преди 14 години
Македония е географско понятие а македонския език е хумористичен български.Давам 100000 лева на човек който ми изпее стара македонска песен която да не е българска.Не случайно нямат ъ в езика за да се различават от нас,а както казва един техен народен представител преди години,,Даите да си отрежем по едно ухо и повече няма да приличаме на българи''
53
0
 
2
 
! Отговори
edi преди 14 години
сигорно си била там а спаска сега ще види билгарското как е ще сибере опит а после може и да преподава по тази тема в су дотогава ще виведат такава спе ..
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тежко е сръбското робство затова и Косово стана независимо а в Македония ситуацията е още по тежка
51
0
 
2
 
! Отговори
edi преди 14 години
4 та ракия си налях каисиева силистренска
50
2
 
6
 
! Отговори
ГеА преди 14 години
Много тъжно би било гражданите на една държава да коментират човешки случай само като адресиран към междудържавни отношения и да хвърлят обвинения за безхаберие, когато самите те безхаберно подминават проблема.Спаска Митрова е храбра и крехка млада жена, която се бори с няколко балкански проблема наведнъж и затова е отнета дъщеря й. Тя е преди всичко човек и майка - неща, които политиката и остарелите балканизми не признават през 21 век.
49
0
 
2
 
! Отговори
edi преди 14 години
тя наистина е героиня браво на нея занимаваме се с нея биждаш ли не е обикновен човек македонка е от леки
48
0
 
2
 
! Отговори
ВСЕ ПАК преди 14 години
ТОВА СИ Е ТЯХНА РАБОТА
47
0
 
2
 
! Отговори
edi преди 14 години
българка ами то след 3 раия.......
46
0
 
6
 
! Отговори
Тя е героиня преди 14 години
защото се бори срещу македонската необразованост
45
5
 
1
 
! Отговори
edi преди 14 години
кво процес срешту,' бг заради проблем на една македонка която решила да става билгарка
44
0
 
6
 
! Отговори
Легло??? преди 14 години
Тоя и секс ще иска..Бати нещастника
43
8
 
5
 
! Отговори
SSS преди 14 години
Spaska e Bylgarka kolkoto az sym pakistanec, onaq *** si zela BG grajdanstvo sled spora s Makedonskite vlasti samo za da ima koi da i pokriva gyrba !!! gad myrsna
42
0
 
4
 
! Отговори
an. преди 14 години
tova e taka.oba4e vlast ima6tite v makedoniq ne iskat da priznaqt tova za6toto sami 6te si butnat stol4eto na vlasta.a darjavnata hranilka e sladko ne6to,koi e lud sam da se precaka?taka 4e nikoga nqma da priznaqt 4e sme edna i sa6ta darjava.a koi e vinoven za tova razdelenie? vinovni sa tezi ot evropa koito v momenta ni dokaraha do prose6ka toqga.
41
1
 
6
 
! Отговори
ПОЗОР преди 14 години
ей детето като се роди знаете ли доктора какво казава ако майката е зле а бебето трябва да се прибере вкъщи?в никакъв случай дедето и майката не трябва да са разеделени още повече когато кърми тя може да кърми и до 2 години строго индивидуално това е подсъдимо вие стре срущу майката природа попитайте докторите специалисти и ще ви кажат същото не можете да делите бееб от майка му тя кърми Грешни сте!
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 52 Кой ти разреши да четеш български сайтове? А от къде знаеш български език ?Никой не желае да коментира с хора като тебе!
39
1
 
11
 
! Отговори
Пейо преди 14 години
Учудващо е отношението на официалните македонски власти към България и отношението на обикновените мокедонци към България и всичко българско. Който е ходил в Македония не може да не е забелязъл изключително добронамереното дори бих казал някакква своеобразна обич към българите , която проявяват нормолните македонци. З тях ние сме едно и също с тях, въпреки че повечето се страхуват да го изрекат на глас. Но има и по-смели сред тях , които директно заявяват , че сме един и същи народ!
38
8
 
2
 
! Отговори
изровиха я от нафтал преди 14 години
Спаска отново я изровиха от нафталина. Явно в отдел "пропаганда" на герб са изчерпали всички други теми за да стигнат отново до Спаска!
37
2
 
4
 
! Отговори
Шушляков преди 14 години
Това е процес насочен срещу България и ако имаме външно министерство и ДЪРЖАВА вообще трябва само заради тази това да затворим границата и да наложим политическо и икономическо ембарго да не казвам че трябва да призовем заради тези гонения на българите в Македония . Трябва към тази кауза дори и ЕС да се сезира само по този начин Борисов и правителството му евентуално могат да си вдигнат положително реитингът
36
0
 
2
 
! Отговори
dim.ivanov,sliven преди 14 години
dyado dimitar,predi da sklopi ochi mi kaza da ne zabravyame makedoniya