Македония пак срещу Спаска Митрова

Съдът решава за попечителството над малката Сузана
17 фев 2010 10:02,
126
Македония пак срещу Спаска Митрова
Спаска с дъщеря си Сузана. Снимка: ВМРО

Общинският съд в Гевгели ще гледа на заседание иска на Воислав Савич срещу Спаска Митрова.

Настояването на бившия й съпруг е тя да бъде лишена от правото си да отглежда детето им Сузана.

Ищецът ще се позове на резултатите от назначената психиатрична експертиза и становището на Социалния център в града, че не му е осигурила легло, когато идвал на свиждане с детето им.

Още по темата

Митрова вече излежа 3-месечна присъда в затвора в Скопие по същото обвинение и бе освободена предсрочно на 8 октомври 2009 г.

Тогава македонският съд лиши Спаска Митрова от правото да отглежда дъщеря си Сузана като последица от нейното принудително задържане в затвора.

Сега обаче майката е решена да обори обвинението като нищожно и с помощта на адвоката си Любомир Михайловски, бивш вътрешен министър на Македония, тя ще води правна битка да бъде настойник на дъщеря си Сузана.

Правният абсурд в делото "Македония срещу Спаска Митрова" достигна кулминацията си на 15 януари тази година, когато Социалният център в Гевгели и Воислав Савич поискаха тя отново да бъде вкарана в затвора за 6 месеца, защото не била осигурила легло за бащата, когато той идвал на свиждане с детето й.

Днес тези аргументи отново ще влязат в действие, въпреки че Спаска Митрова вече е изтърпяла наказанието си.

Според адвоката й, цитиран от БНР, съдебната разправа над Спаска Митрова е организирана от управляващите среди в Скопие в отговор на нееднократните изявления на подсъдимата, че се чувства българка по произход и самосъзнание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе я да се оправиме тук със сумунистите , пък тогава да ритаме къчове за навън !
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Другаря КОСМАТ ИСТОРИК се крие като лалугер под шума ! Това е в неговият ресор ! Бърборко му дърпа ушите за Турция и той сега дума не обелва !
33
4
 
5
 
! Отговори
ники преди 14 години
Явно ние българите нямаме никакви проблеми, пълним си мозъците с измислените проблеми на някаква измислена българка. Аргумента че така се защитава българищината е несъстоятелен, защото нима тези коити ровят в казините, изнасилват, умират в БГ не са българи. Политиците - бивши агенти на ДС, мутри или просто оядени *** и техните жалки отрочета - нарочно ни пробутват такива "сензации" за да ни откажат от разискване на проблемите ни, за да ни настроят срещу съседите ни, за да ни управляват.
32
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Непослушната дъщеря Македония се опитва да каже на добрата стара майкая България, че е пораснала и вече не и пука от къде се е пръкнала. А преди двадесет години точно майка България първа я призна за родена!
31
2
 
8
 
! Отговори
LILI преди 14 години
ZASHTO STE TOLKOVA LISHI BRE HORAAAAAA! MAIKATA SI ISKA DETETO I ZA SHTSSTIE NE E OT TEZI KOITO SI IZOSTAVQT BEBETATA. BRAVO MOMICHE! BORISE MILICHKA. SHTE POBEDISH!
30
1
 
3
 
! Отговори
реалност преди 14 години
Ами проруски ДС-ар едва ли би се опълчил против сърбокомунистите на УДБА , а те са си тоже кегебисти !
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали сме първа *** на САЩ, защо не помогнат за признаване на българския характер на Македония, а я подкрепят?!
28
0
 
2
 
! Отговори
Pavanov преди 14 години
Veche sam naredil da se otpusnat pari ot bulgarskata kleda za edno pohodno leglo i da reshim slojnia kazus sas Spaska
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
AMA KЪДЕ Е ТОЯ ИЗМИСЛЕН МИНИСТЪР БЕЗ ПОРТФЕЙЛ ???
26
1
 
5
 
! Отговори
Красимир преди 14 години
Лоли няма как да не отговоря на свещената ти простотия.Тя е родена там, там е израстнала, там са и всички роднини, приятели, детето и, ....Няма какво да я задържа тук.Поучи малко история и ще видим , че всички македонци са българи, не само тя, а македония е българска територия. Не може 1,5 милиона да се преселят тук след като вече си имат къде да живеят.Не мога да повярвам че обяснявам това...
25
0
 
5
 
! Отговори
усташ преди 14 години
Све србе на врбе! Србското куче Воислав Савич ке го баца месечината во ноштно време , ама де да видиме!
24
0
 
6
 
! Отговори
До македонците преди 14 години
До всички македонци с "древни македонски корени"Напишете в Гугъл "Генетично изследване на чувашите" и четете промити мозъци!
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Честно казано, ми писна да слушам за нея...То стана общонационален въпрос, да се обърне към законодателството. Не турски, ами македонски сериал!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
иии, какво сладко бебоче е това на снимката...пу пу
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Momicheto, potarsi pomosht ot balgarite. Kakvo se praviat i nashite na ahmaci. Zashto ne gi slojat na miasto!
20
11
 
6
 
! Отговори
лоли преди 14 години
Писна ми да слушам за Спаска и как македонската държава и отнема правта. Това са пални измислици. Като е българка да си седи тука. Дадоха и работа и всичко ама сега пък искала в Македония. Нека първо реши каква е а не да търси вина в държавата за личните и проблеми.
19
1
 
8
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Какво стана със спора за името с Гърция? Юридически възможно ли е държава със спорно име да заведе иск и то от името на сърбин? Купете му на сърбина едно легло да се успокои, майката да си вземе детето и най-после да приключи поредната македонска-сръбска излагация!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има вече няколко генетични изследвания които доказват, че македонците са си българи - напишете в Гугъл "Генетично изследване на чувашите" и на първо място след платените излиза едно изследване на испански и американски учени, където ясно се вижда, че най-близките до нас народи са македонците и иранците, след тях руснаците и евреите.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само като уточнение-Македония,географска област от около 67-68 хил кв.км площ,от които 51% са в Гърция,38-39% в бивша Югославия и 10% в България.Около 61% от тази област са вече в ЕС и населението от двете страни може да си "гостува"при роднините колкото си поиска и могат безпрепятствено българите да посетят родните места на техните предци.Или с една дума проблема се нарича СРБОМАНСКА МАКЕДОНИJA или ЗОМБИЛЕНД населяван предимно от етнически антични срби и србомани-гоооолям % от "античките" !
16
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Млада даржава сте. Едва на 19 години. Млад народ сте. Още дори не сте се формирали напълно. Вслушвайте се в повече в мнението на съседите си, няма да сбъркате. Така ще минете по-леко през побертета, който така яко ви тресе.