90% от сирийците "за" новата конституция на Асад

На референдума са участвали 57,4 на сто от избирателите
27 фев 2012 21:25,
17
90% от сирийците "за" новата конституция на Асад
Снимка: Reuters

89 на сто от сирийците, гласували на вчерашния референдум, одобриха новата конституция, предложена от президента Башар ал Асад, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Конституционните реформи имат за цел да потушат разрастващия се бунт срещу 42-годишното управление на семейството на Асад, но опоненти на Асад и Запада определиха реформите и референдума като измама.

Избирателната активност на референдума е била 57,4 процента, уточни държавната телевизия.

В нарочна декларация министрите на външните работи на страните от Европейския съюз обявиха, че са все по-ужасени от безмилостните репресии на режима в Сирия.

"ЕС подчертава, че от хората, отговорни за насилието в цяла Сирия, ще бъде поискана сметка", предупреждава текстът.

Външните министри от Европейския съюз потвърждават своята подкрепа за "сирийската опозиция в нейната борба за свобода, достойнство и демокрация".

Те обявиха, че признават Сирийския национален съвет (СНС) - едната от двете основни опозиционни групи в страната - за легитимен партньор за преговори.

В отделно изявление върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Катрин Аштън определи  СНС като важен събеседник, но не и като единствен контакт на ЕС със сирийската опозиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Башаре, да си намериш и ти като Кадафито една тръба за да се криеш, но гледай да с двойно дъно за да се скриеш, пък и тръбата да е по-дълга, защото си по-продълговат.
13
1
 
6
 
! Отговори
hmmmmm преди 12 години
malko e utrepal bat Bashar,da puska migovete i da gi zalee s bombi.
12
2
 
6
 
! Отговори
за 13 преди 12 години
Те русите на това разчитат, вече продадоха на Башар един кораб преди 3 седмици.
11
3
 
10
 
! Отговори
Е как къде... преди 12 години
Требе зор да има. Има наличност от остаряло военно оборудване, което трябва да се хвърли някъде, за да може да заработят икономиките на едни страни в криза. :) И по първия въпрос - не е демократично да не се съобразяваш с чичко Сам точка.
10
3
 
14
 
! Отговори
Принцеса Самира преди 12 години
Асад направи референдум и новата конституция ще се приеме..какво недемократично видя отново "цивилизования" свят и къде сгреши пак сирийския народ?
9
2
 
11
 
! Отговори
TOTEM преди 12 години
GADNA EVREISKA PASMANA....SIRIIA KAZA -DA !!! - I NE!!! - NAMESA NA VANWNI ELEMENTI KATO - ;NATO;- EVROPEISKI ....BOKLUZI, VAV NAWATA TERITORIIA !!!.....KOGA I NIE BALGARITE WE KAZEM VAN 4UZDI BOKLUZI OT TERITORIIATA NA BALGARIIA ??? KOGA?
8
3
 
21
 
! Отговори
7 преди 12 години
Един въпрос ме мъчи и не ми дава спокойствие. Щом като имаме демокрация и всички знаем, че ръководството се избира чрез избори малко или много, кой и кога е провел някакви избори за Сирийски национален съвет, че да бъде легитимен представител? На какъв принцип е избрано ръководството? Ако случайно не са провеждани избори, как такива "големи" демокрации го приемат за легитимен? Само аз ли виждам противоречие?
7
5
 
27
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Мизерниците от САЩ искат 3-та Световна война, държава влизаща в рецесия търси отново война. Пък и нали са слуги на евреите . Искат да вземат Сирия за да прелитат по лесно към Иран , мамка им и пед*ли. Ще се радвам ако Иран е направил някоя добра ракета изненада. Ако продължават така ще се радвам всеки път когато умре Евреин или Американец, МРЪСНИ ТЕРРОРИСТИ!
6
0
 
16
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Kolko hubavo bi bilo ako horata jiweat ot swoq sobstwen trud, a ne da grabqt bogatstwata na drugite narodi.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
своята страна.
4
3
 
30
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
СЛЕД гръмогласния провал на конференцията "Приятелите на Сирия" в Тунис, която представителят на Саудитска Арабия демонстративно напусна, заради абсолютното й безплодие, този референдум е нов звучен шамар за Запада. Изключително големият процент, с който сирийците одобриха новата си Конституция 89,4%, при избирателна активност 57,4%, показа на целия свят, че сирийският народ подкрепя и вярва във своя президент, и иска именно под неговото ръководство да извърви пътя към демократизация на
3
30
 
5
 
! Отговори
умерен преди 12 години
Най - хубавото е,че семейството скоро ще бъде обесено за военни престъпления.........това няма да върне хилядите убити от режима, но поне ще спаси Сирия от диктатурата
2
20
 
5
 
! Отговори
Бил там преди 12 години
Само толкова ли? Не са ли 99.99 %? Нещо става там значи....
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сирия им запушва пътя към Иран. Драпат с нокти и зъби да превземат Сирия. Сега ревът и дрънкат глупости . Нагли империалисти