Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
14
 
! Отговори
калвача преди 10 години
След като Украйна сама да прави избора за своето развитие, какво ще прави вицепрезидента на USA в Украйна.Ще защитава парите които вложиха за цялата тази бъркотия.
107
15
 
1
 
! Отговори
Quo vadis, Путин ? преди 10 години
Начина по който "руснаците" искат "референдум" много напомня "Кристалната нощ" за нацисткият погром над еврейските синагоги и магазини.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се карайте, бе!България загива!
105
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не пишете, че вчера 100 хиляди са протестирали във Франция срещу Оланд??? Защо?
104
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е американската помощ за Украйна, къде са траншовете от ЕС? Къде е словакският газ, а от Унгария доставят ли? Ааааааааааа! Яжте сега *** ценности!
103
1
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 142 Не е до нервички,а просто толкова умствен багаж им е останал От подобна промивка на мозъка в стил Гюбелс даже и че те обижда е някакво постижение. Виждат че са на*рани и единственото което им е наредено е плюенето без факти
102
1
 
19
 
! Отговори
ПСС преди 10 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца". Интересно! Преди време писах, че ЮИ Украйна сама ще помоли. Но, на никого не е нужна - само погледнете сметката за Крим. Така че БД само се пъчи и гледа да оправдае глупостта, която направи. А парички за Украйна някой да е дал? Или ще си останат с онези 5 млрд за да се разруши държавата? А за изграждане, или възраждане, или за кооперация, или за търговия някой да е чул нещо? Ясно е, че за всичко е виновен Путин. Ама какво по-нататък?
101
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
134 кажи бе *** , ти азиатец ли си , в азия ли икаш да живееш---Я виж ти - какъв прозападен "цивилизационен" изказ! Така ли ви учат на Запад? Като не ви харесва нещо, да обиждате! Или вече не ви издържат нервичките?
100
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След последните събития в Украйна ,маските на западните управници и нашенските продажници по високите етажи на властта паднаха ,единствено тия от Атака имат адекватна позиция и луд ,не луд Воленчо,май единствен от останалите Бойко,Плевнелиев,Станишев ,прояви мъжество и достойнство да назове истината за случващото се в Украйна и да защити българският нац.интерес..Досега винаги цялото ми семейство ,както и родителите ми пенсионери сме гласували за БСП,но този път ще пуснем бюлетина за Атака .
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука има ли *** елементи?
98
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Учете руски език! Моите деца отдавна го учат.
97
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На САЩ не им остана нищо друго, освен да си ползват пръста по еврогейско преднаначение!
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
121 Искаш да кажеш че делиш българите и това е добре? Искаш да кажеш че адвокатстването на двойните стандарти не ни втълпява робско мислене и искаш да вземеш страната на този който ти казват медиите? Пази боже сляпо да прогледа...
95
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЧЕРА ПО ТВ АЛФА ВОЛЕН СИДЕРОВ ПОИСКА СВИКВАНЕ СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВСЕНАРОДНО ДОПИТВАНЕ ЖЕЛАЕМ ЛИ ПОВЕЧЕ ДА ЧЛЕНУВАМЕ В НАТО,ЕС И ДАЛИ ДА ИМА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ОКУПАТОРИ ОТ БЕЗПЛАТНИТЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ
94
3
 
34
 
! Отговори
до всички преди 10 години
До всички във форума-Пътувам много по-света(такава ми е работата) и в последните няколко месеца,постоянно обсъждаме събитията в Украйна.Мога да кажа едно- 95% от хората с които говоря-независимо от коя държава са, се изказват много лошо за САЩ и НАТО.А в Е.Съюз направо ги ненавиждат.Много от тях невиждат какви са причините САЩ и НАТО да се бъркат в Украйна.Мнението им е че САЩ прекаляват с ролята на световен полицай-а сега накараха Е.С. да понесе негативите на американската политка.Това са факти
93
3
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ей ало, не се напъвай да пишеш толко бързо знаеме че пишеш като за 10 човека, въобще партиите не представляват мнението на народа, гаджето ти Плевнелиев вместо да се чуди какъв референдум да измисли за да помага на Тиквето, нека да предложи референдум "за" или "против" ЕС и НАТО. Народа казва. Това че не съм съгласен България да д*ха и л*па на американците и че не съм съгласен да създават педеращина не означава че съм предал България.
92
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЧЕРА БЕШЕ ВАЖНАТА НОВИНА ,КОЯТО СЕ ОПИТАХА ДА Я ЗАГЛУШАТ,КАТО НИ ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО МЕДИИТЕ С МАЛОВАЖНИ НОВИНИ,А ТАЗИ ВАЖНА НОВИНА Е,ЧЕ НА СРЕЩАТА НА Г20 ДЪРЖАВИТЕ ОТ БРИКС И ДРУГИТЕ РАЗВИВАЩИ СЕ СТРАНИ СА ПОИСКАЛИ РЯЗКА ПРОМЯНА В УПРАВЛЕНИЕТО НА МВФ И СВЕТОВНАТА БАНКА И РАВНОПРАВНО УЧАСТИЕ НА БРИКС В УПРАВЛЕНИЕТО НА ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ,КАКТО И ТОВА ,ЧЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА НОВА ВАЛУТНА ПОЛИТИКА И СПИРАНЕ ДОМИНАЦИЯТА НА ДОЛАРА . СЕГА ВЕЧЕ ЗА САЩ СТАВА СТРАШНО
91
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв Орех бе маймун, очи имате ли, уши имате ли, ГЛАВА за мислене имате ли ?Цялата каша я забъркаха US и ЕС чрез т.н. НПО, видяхме ги на живо миналата година при това сме членове на НАТО и ЕС. Тогава си беше направо суха тринировка за Украйна и наште продажници в власта са без значение.ВЪН ОТ НАТО , ВЪН ОТ ЕС , ЗАБРАНА НА НПО.ВЪН ОТ НАТО , ВЪН ОТ ЕС , ЗАБРАНА НА НПО.ВЪН ОТ НАТО , ВЪН ОТ ЕС , ЗАБРАНА НА НПО.
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
113 защо той да емигрира там, след като има мнение? Ти Сталин ли си?
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви военни действия е имало в Украйна??