Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
4
 
45
 
! Отговори
Shark преди 10 години
А белия дом колко пъти повтори сценярия с Виетнам из целия свят, а?? Размахал пръст, хахах, какво стана със сакнциите бе. Дакъде го докарахте, или нещо не ви стиска да правите друго освен да махате пръсти. Това не ви е Виетнам, Корея, Ирак и т.н, нали. Тук имате серизона финансова зависимост и военен страх.
127
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА КОМЕНТИРАТ (ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СОРОСОИДЧЕТА- НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ НА КРИМСКАРА РУСКА РЕПУБЛИКА ВЛЕЗЕ В СИЛА В НЕЯ Е ЯСНО ЗАПИСАНО,ЧЕ ВЛАСТТА В КРИМ ПРОИЗЛИЗА ОТ НАРОДА И ЗА НАРОДА И ВСИЧКИ ВАЖНИ РЕШЕНИЯ В КРИМ И СЕВАСТОПОЛ ЩЕ СЕ РЕШАВАТ ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМ .ТУКА В (ДЕМОКРАТИЧНА ) БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ТАКОВА НЕЩО ? В СЪЩОТО ВРЕМЕ СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НА КРИМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ СКОЧИХА 4 ПЪТИ,ТУКА СЛЕД ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС ДА СЕ Е СЛУЧИЛО ТАКОВА НЕЩО.
126
55
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече цял свят разбра що за *** е Русия. Окупаторските и амбиции и терористичните подходи вече са ясни.
125
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалкото икономическо джудже ще го ликвидират икономически. Каквото сам си направиш и *** не могат да ти го направят.
124
5
 
36
 
! Отговори
цезар преди 10 години
По хартата на ООН Украйна няма установени международни граници. Всичките и сегашни граници са начертани с молив по времето на СССР. Така че югоизточните части винаги са си били руски, за това там близо 20 милиона са си руснаци.
123
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалък ***...Как се гаврят с теб не истина просто :)
122
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 156,не сменяй темата! Не говорим за житието битието на Наполеон, а затова, че припариш ли до Москва и правнуците ти ще ги боли от руския ботуш!Не сменяй темата - тези западни номерца минават само на зомбита с промити мозъци!
121
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Логиката на Обамата е такава: Ежедневно ще заплашваме Путин с едночасови речи докато не се предаде!Те не че и могат да направят нещо друго де, горките...
120
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руския терорист тряба и ще бъде ликвидиран!
119
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умря пияницата Елцин!Сега има император Путин!Еврогейчетаааа....
118
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По руската телевизия показаха ,как новата власт в Киев арестува православни свещеници,които не са съгласни да се подчиняват на новата власт в Украйна.Това и по съветско време не е било.Падението на запада и техните слуги в Киев е пълна
117
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мачкай руската ***!
116
3
 
18
 
! Отговори
Majorski преди 10 години
Аз си мисля, че Кери плаши със санкций Русия задесети път през последният един месец ...ама русия си прй каквото си иска....не Разбраха ли че това не Работи със заплахите.....Русия като си вземе Украйна те пак ще заплашат Русия съсъ допълнителни санкций ..
115
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЛЕД ЗАДЪЛБОЧЕНО ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТИ ОТ НЕМСКАСТА ТЕЛЕВИЗИЯ ARD ЗА СТРЕЛБАТА НА СНАЙПЕРИСТИ НА МАЙДАНА ДОВЕЛА ДО ПРЕВРАТА ,ПРИ КОЯТО ЗАГИНАХА ДОСТА ХОРА НЕМСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СТИГАТ ДО ИЗВОДА,ЧЕ СНАЙПЕРИСТИТЕ СА БИЛИ НАЕТИ ОТ РАДИКАЛИТЕ ОТ ДЕСЕН СЕКТОР ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ ИЗОСТРЯНЕ НА ОБСТАНОВКАТА В КИЕВ.
114
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
155 те не писаха и за протеста в Брюксел, но пък селфитата на паси за по-важни...
113
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките "демократчета" пак се правят на "десни" като дрънкат за комунисти пък са по зян от тях
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 151,не е нормално медиите да не отразяват протест на 100 хиляди човека във Франция!!! Да напишат, че протестират срещу малцинствата и идващата мизерия, и терора на банките!
111
1
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 147 Абе гониш,ама само пред монитора и/или на масата на ракиика . Знаем го това гонене Вече 25 години гоните БСП ,а те все са живи и управляват Знаем ги такива дето много плямпат като тебе.Същите плямпачи са в Киев.Нито сантиметър нямали да отстъпват,а загубиха цял полуостров Същата работа става и сега. Такива смешници като тебе с лопата да ги ринеш тука
110
1
 
34
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
На по-младите тук ще кажа че когато САЩ поискаха да бомбандират Югославия много членки на НАТО не се съгласиха но въпреки това американците бомбандираха болници, къщи, и много цивилни сгради, дори удариха и китайското посолство и казаха че е грешка, удариха с три бомби пътуващ влак и казаха че е грешка.... А наш Желю Желев се беше възбудил и нервно казваше че НАТО трябва да бомбандира да им даде урок... Има един филм "ЗАШТО".....
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 147,ела, ела до Москва, после да те учат в учебниците по история като Наполеон!