Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
27
 
! Отговори
Def преди 10 години
До 23 Напротив САЩ са вече история .Започна началото на края им като световен лидер
27
4
 
29
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Майната им на САЩ!!!нагледахме се на тяхната кървава /демокрация/хората виждат в какво заразно зло са се превърнали САЩ.
26
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господа русофили и натофили, Роман Абрамович и Сергей Брин ще хапнат по една баклава на някоя яхта и ще намерят решение на измислената криза с Украйна. А ние заедно с германците ще им плащаме магариите
25
2
 
24
 
! Отговори
**** преди 10 години
Ха сега този пръст,кайто го размахва сащ,да го заврът в един чер Г**,те ще се сетят на кого.
24
3
 
35
 
! Отговори
Христо преди 10 години
САЩ не могат да приемат че хората искат сами да решават съдбите си и как да живеят,искат референдум,САЩ са свикнали те да определят съдбата на народите,да ама не!!!
23
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко история!Европа се беше обединила срещу Русия в 1812 и 1941 ....другото го знаете
22
5
 
30
 
! Отговори
. преди 10 години
Минаха годините където можеха да заблудят някого , че са борци за мир и правда ... и на руснаците не могат да размахват пръст , защото явно въобще не ги отразяват , защото Русия не е Виетнам , Ирак или Афганистан ...или Панама или Никарагуа или някоя друга лесно сдъвкваема държава , в която да си донесат "демокрацията".
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма го Хитлер вече и получовеците от двете страни на океана още не могат да си поделят света и са на път даже да унищожат света с маймунския си акъл.
20
3
 
24
 
! Отговори
**** преди 10 години
Тези тъпани от сащ се притесняват,че тези 5 милиарда които наляха в украйна за да се случи този сценарий,отива на вятъра,а путин постига това което иска без пари,на това ги е яд сащ,а и сметките които си правеше сащ да се доближи максимално до русия,ще имат непредвидим ефект.
19
2
 
31
 
! Отговори
Тони преди 10 години
Белия дом да го д..а,света вече е друг нагледахме се на 20 год.как САЩ окървавиха света избиха милиони жени,деца,мъже,жени,съсипаха и ограбиха десетки страни,стига вече.........
18
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия вече е история...
17
1
 
26
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Ами ако Кремъл размаха *** на ***?
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе колко са бели таджиците и кригизите е друг въпрос. Едни евреи размахват пръст на други евреи. Не се заблуждавайте!
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нещо взе да не им харесва една все по-силна и сплотена Русия.2 милиона руснаци са готови да идат на почивка в Крим.Руски министри и премиери на Майдан нямаше, с бисквитки никой не черпеха.С тия санкции против Русия са вече смешни, най-хубавта санкция е -пълно отказване от руския наз, хайде, приемете я ! В Украина е пълен хаос, фашистите на власт, пари няма, чакат помощ от Европа, а получават само обещания. Боже, спаси Украйна!
14
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може черните да размахват пръст на белите ! Ако имат кураж нека черните опитат със сила срещу Русия. Това е единствената възможност земята да олекне с 320 млн. американци за няколко часа. Питам се, защо още Путин се мотае, за какво са му ракетите с обсег 12-15 х.км. ?
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХА ХА ХА
12
3
 
41
 
! Отговори
Асо преди 10 години
САЩ са безсилни пред Русия ...това е положението .Започват да губят името си като световен лидер и това ги изважда извън контрол ,но рано или късно всеки си намира майстора. Белия дом може да размахва пръст,но Кремъл им размахва друго в отговор...по-голямо от пръст
11
3
 
30
 
! Отговори
капо преди 10 години
Кафявия (бивш Бял) дом към Русия : Не повтаряйте сценария от Крим, Източна и Западна Украйна в Аляска!
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилният ход на Европа беше да остави Украйна да си я поделят САЩ и Русия без намесват други европейски държави, демек майданците направо да се присъединяват към САЩ, а не да занимават спокойни народи като немците с техните глупави аризонски мечти. През това време ЕС трябва да се трансформита в Трети Райх със собствена армия, да излезе от НАТО и едва тогава да прояви интерес към Украйна
9
4
 
35
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
СПОРЕД МЕН КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА! АМЕРИКАНЦИТЕ КАКТО КАКВИ СЕ ЯВЯВАТ В РАБОТИТЕ НА УКРАИНА? КАК ЛИ УСТАНОВИХА ЧЕ РУСИЯ ПРЕДИЗВИКВА ВЪЛНЕНИЯТА В УКРАИНА,А НЕ САМИТЕ УКРАИНЦИ? МИСЛЯ ЧЕ АГРЕСОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОМИТАТ ОТ ЧЕРНО МОРЕ И ОТ ЕВРОПА И ДА СИ ОТИВАТ В ТЯХНАТА СТРАНА.