Цената на атентата в Париж - 7 000 евро!

Толкова струвало на терористите да осъществят удара си
Обновена: 21 ное 2015 19:49 | 21 ное 2015 19:32,
82
Цената на атентата в Париж - 7 000 евро!
Снимка: архив, Reuters

Екстремистите, които убиха 129 души във френската столица и предизвикаха серия от ожесточени въздушни удари в Сирия и засилени мерки по целия свят, са похарчили около седем хиляди евро за организиране на атентатите във френската столица, твърди сингапурският вестник The Straits Times, цитиран от "Фокус".

На свой ред след Парижкия петък 13-ти световните лидери засилиха борбата срещу финансирането на тероризма чрез отмъстителни удари срещу "Ислямска държава" в близкоизточните държави Сирия и Ирак, а междувременно правителствата на Франция и Белгия разкриха, че допълнителните мерки за сигурност са коствали един милиард евро на държавните им бюджети.

Терористичните атаки, които изискват не повече от калашници и боеприпаси, домашно приготвени самоубийствени колани, апартаменти и коли под наем, припомниха колко малко е необходимо, за да бъдат извършени безразборни убийства и да се всее страх и объркване в европейските (и не само) общества. 

Още по темата

Най-сложните атрибути на терористичните атаки - коланите с експлозиви, са направени от някои от най-евтините материали, които могат да бъдат открити в обикновен магазин за стоки за бита. Това сочи анализът на експерти по сигурността, разследвали бомбите, използвани от самоубийците в Париж.

Разходите, направени от терористите за химични вещества, автомати и боеприпаси, помещения и автомобили, са минимални.

В сметката на френските експерти по сигурността не са включени сумите за придвижването на съучастниците към Европа и други разходи, касаещи детайлни подробности около планирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво значение има колко са похарчени за тези атентати?Важното е че тези откачалки са го направили за без пари без да ги е грижа дори за живота им.Що не направите изчисление колко струват акциите на службите за сигурност и съоръженията им на френските данъкоплатци? Ами животите на 130 невинни жертви колко ще ги оцените? Ами страданията на близките им колко евро ги оценявате???
23
1
 
5
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Ей тва е проблема на някои хора... мислят си, че самоубийствените атентати струват пари, а не отнемане на собствения си живот за постигане на цели. Едва ли някой камикадзе, някога си е мислил за пари миг преди да активира експлозивите си и да стане на парчета.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно що трият коментари ?!? От 77 останаха 35 На какво ви прилича картинката без средното краче?пп же суи шарли;-))
21
3
 
2
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
И ДА ДОБАВЯ СЕГАШНИТЕ ВОЙНИ НЕ СА ВОЙНИ. ПРЕЗ ВСВ САМО ПРИ ДАДЕНИ ОПЕРАЦИИ СА БИЛИ ПЛЕНЯВАНЕ ИЛИ УБИВАНИ СЪС СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ВОЙНИЦИ. А СЕГА ЧЕТА ЗА НЕКВИ СМЕШНИ ЦИФРИ. МИ ЧЕ ТЕ В МЕХИКО УМИРАТ ПОВЕЧЕ ВЪВ НАРКОВОЙНИТЕ БЕ! БАСИ ТАША...КА ХАХАХА. ЧЕТА КЮРДИТЕ УБИЛИ 12 ДЖИХАДИСТИ. ХАХАХАХА. СМЕШНО СИ Е ОТВСЯКЪДЕ. ТЕ ПРИ НАС УМИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ КАТАСТРОФИ НА СЕДМИЦА. ИЗОБЩО БЛИЗКИЯ ИЗТОК Е ЕДНА ПАРОДИЯ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Е ВСЕ ПАК НАЛИ ИЗПОВЯДВАТ НАЙ МИРНАТА И ПРАВИЛНА РЕЛИГИЯ :)))))
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами стига с този Париж бе,днес и на мачовете-1мин тишина?Те мислиха ли ни като гръмнаха българи във военните заводи или по наводненията?
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западноевропееца да замълчи защото АК е от българия *** много мълчите за тази подробност
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм истината.Терористите от западните посолства трябва да бъдат незабавно игоненим от България.Не ви щем войната господа
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мега лъжата на БТВ новините от снощи.Показаха някаква французойка приятелка на българин.Та тази жена твърдеше ,че е била ранена при атентатите и лежала 5 дни в болница.Казах си брей късметлийка ,но лъжците не спряха до тук,показаха сако с дупка в жентъра на гърба като твърдяха ,че е жива защото не е уцелен важен орган ? На гърба има гръбначен стълб със жизненоважем костен мозък,а по навътре има панкриас и дробове,виждате ли внушенията,лъжата,аз съм виждал прострелян в рамо на живо? ОСТАВКИИ
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правителствата на Еропа , ЦРУ и Израел крият убийствата които правят зад тероризма
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавайте с толерастията и слушайте американските си господари!Оня ден 200 и кусур милионна хамерика забрани достъпа на 10000 сирийски бежанци?...Атентатите не бяха извършени от бежанци а от местни.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър вечер Шарлита и Парижани,как е цирка? Тука има тука няма де е терориста? Ама то терористи нямало ,имало цирк ,зле скалъпен цирк.Не ва ли е срам бе французи ??? Има хора които наистина са преживявали такива терористични актове,не ва ли е срам да лъжите.Медии,не ва ли е срам да подменяте истината с лъжа и да внушавате лъжи? Парите които ядете всички са подплатени с лъжи,тези лъжи един ден ще достигнат вашите домове.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължавайте с толерастията и слушайте американските си господари!Оня ден 200 и кусур милионна хамерика забрани достъпа на 10000 сирийски бежанци?!ПРЕДСТАВЛЯВАТ ОПАСНОСТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА И СИГУРНОСТ?!)))
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атентати, терористи, атентати терористи голям страх!! Сега какво трябва да правиме на кого да даваме пари?!?0_0пп а иначе "символа" е точно за карикатура на шарли;-))който има въображение ще се сети
11
2
 
3
 
! Отговори
nemil nedrag преди 8 години
Егати статията...!това си е подробно ръководство как може и колко струва извършването на престъпление.... Трябва някой да се намеси.. По тези тук и там форуми човек дори да не знае, намира отговори на въпроси които са неудобни и опасни, например как да си купи автомат , пистолет или дори как да си приготви в домашни условия експлозив.. Трябва някой да вземе мерки да се контролира малко писането... Знам че ще се намерят умнци които ще ревнат...но факта е налице. Ръководства. Как, колко от кого
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Транстихоокеанското партньорство е нещо повече от търговски договор. То е дългосрочна инвестиция в сигурността и стабилността на Европа.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко пари е похарчила Франция за полетите при които избиха хиляди, ако не и десетки хиляси либийци? Колко струва един полет на френски изтребител - само керосина сигурно е повече от 7 хил евро.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше да се разбере че терористите нямат нужда от купища пари за да правят зулуми. Ама то не бяха закони срещу прането на пари то не беше FATCA то не бяха безумия ирегилации да тормозят хората.А тези диви брадясали селяни с 10-15 АК направиха толкова поразии колкото американската армия с десетки милиони долари не могат.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7000 срещу милиарди, които е похарчила Франция, за да реагира!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.е войната срещу исляма е обречена. Само една рекета срещу арабелите струва десетки хиляди долари
5
15
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
САЩ е страната на младите, на смелите, на можещите, на успелите! Тя е страната, където няма нещастни хора, където майките плачат от радост за щастието на децата си, където ги целуват три пъти преди да им направят сандвич и да ги изпратят за училище! Там е люлката на цивилизацият! Там е раят! Там Обама управлява мъдро и с любов народа си!РУСИЯ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО