Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци

Руският президент не иска и "престъпни елементи" от Сирия
436
Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха световните агенции. Той каза, че на Русия не са нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията й и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма.

Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той.

САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан.

Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 208 ""Българите навсякъде са равни със западнияците, стига да се държат като цивилизовани хора." - Верно ли!" ДА! :))) Казвам го като човек, който живее "на Запад" :))))
168
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "САЩ да приемат бежанците и да не се правят на улaви да им ги прибира друг. Те нападнаха Афганистан и забъркаха кашата." ____________________ Не, СССР забърка кашата като нападна Афганистан през 1979 и така предизвика раждането на муджахидините! 10 г. хиляди войничета на СССР ставаха жертви на жестокости ...
167
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 207 "ами всехте и получихте това което ви се полага" Правилно, всеки българин получи ТОЧНО това, което му се полага. Тези, които сиу скъсваха д-то от работа постигнаха неща, които ги направиха равни на нормалния европеец И като стандарт, а мързеливците и некадърниците СЪЩО получиха това, КОЕТО ЗАСЛУЖАВАХА и станаха миячи и чистачи. ТОВА е красотата на Демокрацията - тя дава, но от човека си зависи какъв ще му е живота!
166
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Българите навсякъде са равни със западнияците, стига да се държат като цивилизовани хора." - Верно ли!
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовката лази по нервите на русофобите, за тяхна изненада и той е русофоб и съсипва Русия. Ами сега? Но Русия е велика и ще оцелее.
164
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой афган не е тръгнал към блатная, бе монгол. Предпочита да си стои в Афганистан. Поне е топло.
163
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 201 Личи си, че си крепостник. Българите навсякъде са равни със западнияците, стига да се държат като цивилизовани хора. Това очевидно не е така за русофилите, които по дефиниция чакат някой да им "даде" ефективно приравнявайки се на едни наши *** граждани.
162
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
БЪЛГАРИ,ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ! НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ОПАСНОСТТА КОЯТО СЕ ЗАДАВА.ЗАРЕЖЕТЕ ЕВРОЛИБЕРАСТИЯТА ! ПОМИСЛЕТЕ ЗА ЖЕНИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ СИ !ПОМИСЛЕТЕ ЗА БЛИЗКИТЕ СИ .КОЙТО ИМА МАЛКО УМ В ГЛАВАТА ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕ !
161
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Индия британците са избили около 100 милиона, подобна е бройката на избитите от местното население на Америка.
160
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки африканец, азиатец и арабин на запад стои по-високо в очите на западняка от който и да е българин. Западняка гледа с презрение на българина, за него българите са хора втора категория, и не пропуска да го демонстрира, а българите все повече се навеждат на зашадняка. В резултата живеят в мизерия катко в България, така и на запад, където са използвани за евтини слуги и миячи на улици.
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в Ирак САЩ избиха един милион цивилни.
158
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 196 Ти си пример за това, че сред българите има малки и много глупави: например, българите с европейско самосъзнание знаят, че никой никъде не ни е "канил" а всичко е въпрос на здрава работа да си ВЗЕМЕШ това, което ти се ПОЛАГА. Става с много усилия и безсънни нощи, както и значителмни лични жертви. НИЩО не е "даром", както си мислят русофилите с прогнилото мислене, че някой им е длъжен да им "дава". Токова с цивилизационните разлики между *** като теб и нормалните европейци.
157
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Правилно Вова,ще ги приеме ЕС и България. От евролиберастка толерантност.После (не дай боже) като вземат да правят атентати ще ги вкарваме по затворите да ги храним.Разни майкопродавци ще крещят колко е лоша ислямофобията,и как трябва да уважаваме религиозните им чувства. Нищо ,че ще ни трепят.
156
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалкото е че янките наляха милиярди в една безпилезна 300000 армия. Те имаха по модерна армия от половината натовски армии. Жалка история, това оръжие сега 95% е в талибите.Честито, ние плащаме авансово милиарди за фърчила а амуджите взимат наготово.
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 192 Виж как знаеш. :))) Ти си живото доказателство, а от ТОВА не можеш да избягаш! :)))))
154
0
 
11
 
! Отговори
до 180 преди 2 години
пич не е нужно да ти разказват, в нета има снимки от афганистан от 70те години, , жени с къси поли в Кабул, без брадати главорези облечени с роби като през феодализма
153
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 186 "В България е по-зле" Единствените, за които в България е по-зле са неграмотниците, некадърниците и мързеливците.
152
2
 
14
 
! Отговори
до 180 преди 2 години
Извинявай, но аз живях в Афганистан по соца и ще ти кажа, че тогава това беше светска държава, но запада им разказа играта. Мога много да ти разкажа, но няма смисъл.
151
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 181 "Никой друг не е толкова близо до нас, колкото руснаците." Кои сте вие: продажните русофили ли? Щото до мен руснаците СЪС СИГУРНОСТ не са близо. Руснаците толкова те "обичат", че чак не могат да се сдържат да не посегнат ... на собствеността ти. Периодично ограбване, за демонстрация на "обичта".
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък били престъпни елементи...