Екоактивисти нацапаха с оранжева боя канцлерството в Берлин

Полицията задържа 16 тийнейджъри
14
Екоактивисти нацапаха с оранжева боя канцлерството в Берлин
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Екоактивисти от организацията "Последно поколение" нацапаха днес с оранжева боя фасадата на германското канцлерство в Берлин, предаде ДПА.

На снимка, разпространена от организацията, която се бори срещу климатичните промени, се вижда надписът "Помощ! Вашите деца", изписан с големи букви, и множество отпечатъци от длани. Виждат се и няколко екоактивисти, които са седнали или легнали пред стена на канцлерството.

Берлинската полиция разследва инцидента, като задържа 16 души на възраст между 13 и 16 години, за да провери самоличността им. Полицията започна също и разследване за предполагаеми щети на имущество.

Екоактивистите призовават германското правителство да изпълни своята отговорност към младото поколение по отношение на климатичните промени, се казва в прессъобщение на "Последно поколение".

Името на организацията неведнъж излиза на първите страници на вестниците заради драматични протести, имащи за цел да привлекат вниманието към климатичните промени, като някои екоактивисти са били арестувани за нарушаване на уличното движение и други провинения.

От началото на 2022 г. "Последно поколение" организира демонстрации за приемане на повече мерки по отношение на климата, като извършва улични блокади и други протестни прояви. Миналата година нейни членове напръскаха с оранжева боя и историческата Бранденбургска врата в Берлин.

Германските власти водят няколко разследвания и съдебни процеси срещу членове на организацията, много от които са вече осъдени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Германия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тия *** да им се хвърли един хубав бой и да видим следващия път дали ще хулиганстват.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що не отидат да протестират за климата в Северна Корея.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са холандски националисти по прикритие.
9
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Американските военноморски сили са съобщили,че потъналият кораб Rubymar е превозвал 21 тона азотни и фосфорни торове ( за България) и това може да доведе до сериозно замърсяване на водите и крайбрежието на Червено море.
8
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
"съдебни процеси срещу членове на организацията" -- демек нищо не правят. Щото трябва да съдят самата организация и тези които я финансират.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо да се занимаят с зелените в правителство и парламент, после с децата и платените по улицата. Нали искат да са зелени, какво реват срещу екоактивистите, знае се чии хора са.:))
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия нормалнили са кой ги кара кой е плаща да правят тези работи хора гладуват има войни хора умират тези безделници
5
0
 
22
 
! Отговори
Въглерод Форевър преди 3 месеца
Който го е страх от климата и не иска да ползва нефт и производните му - да ходи да живее в гората с животните, без покрив, без отопление, без лекарства или храна от супермаркета!
4
5
 
12
 
! Отговори
баща ви преди 3 месеца
Е ,ами ще осиновяват деца от Украйна ! Нали за това съдят Путин в Хага , че развали бизнеса на *** и на мафиотите , като евакуира децата от местата където се водят бойни действия
3
2
 
24
 
! Отговори
Затрито поколение преди 3 месеца
Наетите от глобалните мошеници пропагандни сайтчета и онлайн "активисти" им напълниха кратунките със страшни приказчици за скорошния "неизбежен" климатичен ужас и те вече са с по-промити мозъчета от онези хунвейбинчета в Китай по времето на "културната революция" на Мао, които за малко не съсипаха напълно страната. Как да им обясниш на тези сектантчета, че работят за трилионите в сметките на едни чичковци и дядковци.
2
3
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Че то в берлин са само гейюве. Няма следващи поколения.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фъpraй rюбpeтo!