Техеран: Смъртта на Раиси няма да предизвика сътресение в управлението

Иранското правителство направи специално съобщение
Обновена: 20 май 2024 10:07 | 20 май 2024 09:29, Елка Василева
31
Техеран: Смъртта на Раиси няма да предизвика сътресение в управлението
Снимка: БГНЕС

Иранското правителство увери в специално съобщение, че смъртта на президента Ебрахим Раиси при инцидент с хеликоптер няма да предизвика „ни най-малко сътресение“ в управлението на Ислямската република, предаде Франс прес.

Още по темата
“Президентът на иранския народ, трудолюбив и неуморен, пожертва живота си за нацията“, заяви правителството.

„Уверяваме вярната и предана нация, че с Божията помощ и подкрепата на народа няма да има ни най-малко сътресение в управлението на страната“, се добавя още в съобщението.

Правителството ще проведе днес „извънредно заседание“, предаде официалната агенция ИРНА, без да дава подробности за графика и съдържанието на обсъжданията.

По конституция президентът на Ислямската република следва да бъде заменен в случай на смърт от първия вицепрезидент Мохамад Мохбер, преди организирането на президентски избори в рамките на 50 дни.

Освен това, фондовата борса в Техеран беше затворена днес след съобщението за смъртта (на президента), каза членът на нейния съвет на директорите Реза Ейвазлу.

Хеликоптерът, в който пътуваше Раиси заедно с външния министър Хосейн Амир Абдолахиан, още седем пасажери и екипаж, изчезна вчера, докато летеше над стръмен и горист район в Северозападен Иран при трудни метеорологични условия с дъжд и гъста мъгла.

Останките му бяха открити днес призори на планински склон.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Няма признаци на живот сред останките на хеликоптерът с който ..." е различно от "намерено е тялото на ...", ама ... Хайде да не разсъждаваме има ли въобще останки от човешки тела, чии са те и т.н. Оакваме кандидатите за установяване на демократичен режим. "Няма да има ни най-малко сътресение в управлението на страната ..." има и друго значение.
8
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иран е пример за държава и нация.. Слава на Иран..
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не сигурно.
6
10
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Мъ недейте така да разочаровате краваромучалките.... Те вече сменяват властта в Техеран.... ===)))
5
3
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
1 ви - аллах го е привикал да му направи ревизия на съществуването му като "трудолюбив и неуморен, пожертвал живота си за нацията"
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Богатите ги погребват с хеликоптери вече!
3
19
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Не казват какъв е бил хеликоптера но най-вероятно е руски, съответно нормално да се повреди от самосебе си, руската техника е като руската рулетка, не знаеш кога ще изгърми.
2
7
 
21
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Дългата ръща на США ми мирише, така хем отстранен хем всичко точно.
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ ЗНАМ КАКВО Е СТАНАЛО, АМА ОТ 3те ВЕРТОЛЕТА ПЪТУВАЩИ ЗАЕДНО ДА СЕ РАЗБИЕ САМО ТОЗИ. НАЛИ ВСИЧКИ СА ПЪТУВАЛИ ПРИ ЕДНАКВИ УСЛОВИЯ,И ПРИ ЕДНАКЪВ МАРШРУТ. МОЖЕ БИ НЕЩО ИЗРАЕЛ.