Трима убити при руски обстрел срещу Украйна

Украински дринове запалиха петролен склад
13 юли 2024 21:05, Александър Попов
15
Трима убити при руски обстрел срещу Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Трима души бяха убити днес при руски обстрел срещу Украйна, съобщиха украински областни управители, цитирани от Асошиейтед прес и БТА. Нападението е извършено на фона на атаките с дронове, които двете страни си разменят, като при една от тях бе запален склад за петрол в Русия.

Двама души загинаха в отчасти окупираната украинска Херсонска област и двама бяха ранени при нападение близо до столицата на региона, съобщи областният управител Олександър Прокудин, цитиран от украинската агенция Укринформ. Още един човек е загинал този следобед, а 16 са пострадали в североизточната Харковска област, заяви областният управител Олег Синегубов.

Пожар избухна тази сутрин в петролно депо в руския Цимлянски район, Ростовска област. Пламъците са предизвикани от украинско нападение с дрон - поредния удар от страна на Киев по граничен регион.

През последните месеци Украйна засили въздушните нападения на руска територия, взимайки под прицела си рафинерии и петролни складове в опит да забави военните действия на Кремъл. Армията на Москва напредва по фронтовата линия в Източна Украйна, където недостигът на войски и боеприпаси в третата година на войната оставя украинската страна уязвима на руски нападения, отбелязва АП.

Областният управител на Ростовска област Василий Голубев каза, че атаката с дрон е предизвикала пожар, който е обхванал 200 кв. м, но уточни, че няма жертви. Около пет часа след като съобщи за избухналия пожар в социалната мрежа "Телеграм", Голубев каза, че пламъците са потушени.

Освен два дрона, прехванати над Ростовска област, руската противовъздушна отбрана е свалила през нощта два дрона над западните Курска и Белгородска област, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Междувременно украинската противовъздушна отбрана е прехванала тази нощ четири от пет руски дрона, съобщиха украинските военновъздушни сили. Петият дрон е поел в посока Беларус, каза командир Микола Олешчук.

В същото време осем души са пострадали при обстрел в град Шебекино в руската Белгородска област, граничеща с Украйна, заяви днес областният управител Вячеслав Гладков.

Вадим Филашкин, украинският областен управител на частично окупираната Донецка област, каза, че вчерашните руски нападения са убили шестима души и са ранили 22 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: войната в Украйна
Още от НОТИФИКАЦИИ
Буря прекъсна музикален фест в Словакия, 15 души са ранени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само трима, жалко
13
1
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 4 седмици
Сашо, цитираш само загиналите украенци, а това че трети ден фашистите стрелят с ракети по детски площадки в Белгород мълчиш. Там са загинали и ранени деца, но това явно не те интересува, интересува те само хонорара който получаваш от поръчителите си. Това е то независимата ти журналистика, но се успокой в дир. бг 99% са като теб.
12
1
 
8
 
! Отговори
Весела преди 4 седмици
А днес има 90 избити жени и деца в Газа!Те явно не са хора и могат да бъдат избивани.За тях нито една новина.Лицемери гнусни!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всички фашисти да се изтребят
10
2
 
8
 
! Отговори
шиши преди 4 седмици
всичко е режима на наркомана и сащ с п ермите
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Малко са!
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Еее, що само трима? Не са намерили да ударят пак няков детска болница или друга цивилна инфраструктура ли?
7
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Руски тероризъм.
6
8
 
6
 
! Отговори
Бандера преди 4 седмици
Днеска трима утре трийсет и трима
5
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само трима убити фашисти...Малко... Жалко.
4
4
 
16
 
! Отговори
Статистика преди 4 седмици
При положение, че са свалили всички ракети и дронове, явно жертвите са умрели от скука.
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Военно престъпление е да се използват цивилни като жив щит от Украйна. Да се евакуират всички цивилни на безопасно място в Западна Украйна, до границата с Полша и да се полагат грижи от НАТО и ЕС за тях, като за палестинците.
2
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 4 седмици
Фейк
1
8
 
24
 
! Отговори
Руси преди 4 седмици
Скоро в Румъния и Полша. За съжаление и България. Така е като сме слуги на Байдън и режима му !