ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР

Оказвало се натиск върхи новия служебен премиер
12 авг 2024 15:57, Александър Попов
162
ПП: Опасно е политици да се заиграват с МВР
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" (ПП) взе отношение за полицейския протест. Ето позицията на партията:

Категорично осъждаме опитите за политическа намеса в работата на Министерството на вътрешните работи.

„Това е абсолютно противозаконно и е опасно политици да се заиграват с полицейския апарат на държавата“, заяви лидерът на партията Кирил Петков.

С особена тревога отбелязваме информацията за изпращане на специални съобщения от СДВР към полицейски служители в столицата. Този акт представлява недопустим опит за манипулация и оказване на натиск върху служителите на реда.

Още по темата
Още по-обезпокоително е, че полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер. Това е ясно доказателство, че МВР се използва с политически цели, което е недопустимо в една демократична държава. Още повече от страна на синдикални организации, чиято работа е да защитават трудовите права на полицейските служители, а не да подстрекават и упражняват политически натиск върху служебния премиер.

Ние от „Продължаваме Промяната“ настояваме за незабавно прекратяване на всякакви действия, целящи да повлияят на избора на следващ министър на вътрешните работи чрез организиране на протести или оказване на натиск върху служителите в системата. Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста.

Призоваваме за пълна прозрачност относно съдържанието и целта на съобщенията до полицаите, както и за разследване на лицата, стоящи зад тази недопустима практика.

Настояваме изборът на нов министър на МВР да бъде направен единствено въз основа на професионални качества и в интерес на всички български граждани, а не в полза на определени политически или икономически кръгове.

„Продължаваме Промяната“ ще продължи да се бори за справедливост и законност във всички държавни институции, включително и в Министерството на вътрешните работи. Ние сме против всякаква политизация на силовите структури и ще работим усилено за възстановяване на доверието в правоохранителните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: протестполиция
Още от Общество
Политическата криза води до свиване на инвестициите на фирмите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 4 седмици
Това отвратително нещо на снимката ,с безграничната си наглост, може да направи и най- достойния човек престъпник.Абсолютен негодник!Гнусота!
153
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 4 седмици
Петков, засрами се и млъкни. Кой искаше да овладее МВР, ти и Атанасов? Нахалник.
152
3
 
1
 
! Отговори
Противоконституционн преди 4 седмици
Калин Стоянов и ДПС-ГЕРБ използват полицаи за упражняване на натиск върху новия служебен премиер Горица Кожарева!!!
151
4
 
1
 
! Отговори
Леманс преди 4 седмици
Защо един провален министър организира протест и ходи да говори като политик??? Защо полицаи проестират - нали нямат право по закоН???Диващина - сега ПИК, МИк трУД и другите да го защитят и по медиите!
150
3
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 4 седмици
Тази демонстрация на сила, въоръжени хора, с политически искания и изказвания( при условие, че по конституция са деполитизирани), сирени в центъра на София може да се окачестви, като грубо закононарушение. Би следвало, ако имаше държавност, да сме свидетели на активни действия от правоприлагащите и задържани длъжностни лица. Тези хора ни създават имидж, пред света на държава от Латинска Америка!
149
2
 
1
 
! Отговори
Кокала преди 4 седмици
Все пак е служебен министър. Така здраво е захапал кокала Калинчо и не иска да го пусне. До сега не е имало толкова зависим служебен министър. Да отива на кино и да си гледа филмите, както направи на протеста на футболните фенове. Неадекватен човек! Позволява си да употребява подчинените си като ги кара да протестират. Са се маха колкото може по скоро!
148
2
 
1
 
! Отговори
Тома преди 4 седмици
Тези куки ги пратете да гасят пожари а не да ми правят четки на един зависим от мафията министър.
147
2
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 4 седмици
Всички полицейски управления в Ловеч в 12.00 часа, по заповед от горе, са излезли да изразят подкрепа за министъра на Пеевски. В МВР никога не е имало чак такъв натиск над служителите. Десетки полицаи ме алармираха, че са били притискани да излязат на протест под страх от разправа.
146
1
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 4 седмици
МВР като коя и каква партия по ред се явяват? Те нали са деполитизирани, защитават само и единствено народа? Сега е моментът този КОЙ, който им дърпа конците на тези търтеи, да се представи на този народ,защото хората много добре знаят този КОЙ кой е. Това е прасето Шиши и банкянския бандит от зайчарника. Тези номера вече са ни писнали до втръсване. Щом нещо застраши тези властта на тези бандити и веднагасъбират агитките я пред ВСС, я пред МВР, сега пред МС. А това мотивиране на такива агитки става с пари, не с идеи, нали?
145
1
 
1
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 седмици
Ама много нахален тоя вътрешен министър Калин бе, все едно дедо му му е завещал това министерство. Факт е че на последните избори имаше много контролиран вот.
144
1
 
1
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 4 седмици
Един МВР министър да раздава политически оценки и да упражнява превантивно натиск върху нов премиер чрез полицейските си служители, за да бъде и след два мандата несменяем е наглост, която няма равна на себе си. Особено след като е регистрирана серия от провали под негово ръководство ! Да не говорим, че е противоконституционно полицаи и военни да бъдат въвличани и използвани във вътрешно- политическите процеси, какъвто е подборът на министри в нов кабинет ! Само заради това, лице като Калин Стоянов повече не бива да оглавява МВР !
143
1
 
1
 
! Отговори
Потрес преди 4 седмици
Пълен потрес. Вътрешен министър да използва едни и същи фрази, сравнения и описателни изрази използвани от намагнитения политик, който трябва да е в затвора ( според партньорскте служби). Направо ми е жал за полицаите. Работят в потресаващи условия, с униформи и обувки купени със собствени средства, а на запад, на колегите им, даже и белюто им се дава от държавата.
142
1
 
1
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 4 седмици
Тези в мвр преминават всякакви граници. Който е чел Фермата на животните на Джордж Оруел знае как прасето Наполеон отгледа кучетата от малки и превзе фермата със сила и лъжи. Същото става и в България. Даже и на външен вид го докарват!!
141
1
 
1
 
! Отговори
Геро преди 4 седмици
Този министър Калинчо не става за нищо. Пълно безхаберие и некадърност. По телевизиите показваха пожара в онова село на границата, изгорелите къщи, паниката. Но нашите пожарникари са чакали заповед за гасене, докато не изгорели поне 5 къщи. Да не говорим за "организацията" и че са отказали помощ от съседите, които им я предложили веднага. Да не говорим изобщо какво е състоянието на МВР в момента и огромния брой излишни полицаи и администрация.
140
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 4 седмици
Самият факт, че Калин Стоянов раздава политически оценки и се явява на организиран за него милиционерски "политически" митинг е грубо погазване не демократичния конституционен ред и изключва работата му изобщо в системата на МВР!
139
2
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 4 седмици
Тоя Калин Стоянов не става за полицай, а те министър го назначили. Ега ти наглеца, протести организира, ама от къде ги изравят такива? То за това държавата ни е потънала, от некадърници!
138
2
 
2
 
! Отговори
Гогич преди 4 седмици
Вижда се, че К.Стоянов няма елементарната доблест да си направи самоотвод, виждайки че кандидатурата му поражда разделения сред обществото. Не само една партия, му няма доверие за честното провеждане на предстоящите избори и му иска оставката, а и изказването му е видимо политизирано. Остава и въпросът за компетентността му като ръкооводител, наблюдавайки действията му, свързани с потушаването на горските пожари, а и този в с. Гара Елин Пелин.
137
2
 
2
 
! Отговори
Ирония преди 4 седмици
Очаква се трудови колективи от наркодилъри от цялата страна да подкрепят протеста на полицаите в подкрепа на Калинчо с оцъклените кървясали очи.
136
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 седмици
Калин Стоянов не иска да пусща кокала!! Услади му се на Калинчо министерския пост, чак Протест на МВР си спретна, въпреки, че е Противоконституционно!!!!
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен-"Това говори, че бюлетините на ПП-ДБ са изхвърлени и не са отчетени"-ТОВА ГОВОРИ,ЧЕ МНОГО ИЗБИРАТЕЛИ СА СЕ ОСЪЗНАЛИ ,ЧЕ СА СБЪРКАЛИ ПЪРВИЯ ПЪТ ! И ДРУГО-НЕ Е ИМАЛО МНОГО АЛА-БАЛА ! ТААА ,ТАКА-САМИ СИ ИЗХВЪРЛИХА БЮЛЕТИНИТЕ КИРЧОВЦИТЕ ! НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН-НИТО БОЙКО,НИТО КАЛИН,НИТО ДЕЛЯН..