Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?

Песков заяви, че Москва не иска повторение на промяната на Киев
Обновена: 25 юли 2024 07:48 | 25 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
291
Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, това ли е следващата Украйна?
Снимка БГНЕС

Русия предупреди Армения да не се съюзява със Запада, изразявайки опасения, че Ереван може да тръгне по път, подобен на този на Украйна след свалянето на проруския украински президент Виктор Янукович през 2014 г., предаде ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви вчера, че макар Армения да е свободна да избере политическата си посока, Москва желае да избегне повторение на геополитическата промяна, наблюдавана в Украйна.

В отговор на свалянето на Янукович през 2014 г. Русия анексира Крим и подкрепи окупацията на части от Донбас от промосковските сили. Преди повече от две години Русия започна пълномащабната си война срещу Украйна.

Русия отдавна е възприемана като защитник на Армения. Напоследък обаче отношенията се охлаждат, тъй като арменският министър-председател Никол Пашинян насочва страната си към Запада.

В резултат на това Русия остана безучастна към превземането от азербайджанските войски на спорния конфликтен регион Нагорни Карабах, отбеляза ДПА.

Въпреки това Песков подчерта, че Русия все още смята Армения за свой съюзник и иска да продължи сътрудничеството си със страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако русия каже на България, недейте да сътрудничите със запада, защото иначе ще ви нападнем и ще ви назначим правителство, което ще ни се подчинява (по-същество такова беше положението преди 10.11.1989г.), как следва да реагира България - да се съобрази с желанията на кремъл ли?" - Според русофилите да. Те освен да козируват и то на руснаци, за друго акъл нямат. Даже нямат акъл за това да отидат да живеят в любимата им държава Русия. Да, любимата им е Русия, а не България.
179
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Комунизъм в пълен стан и бостанът е обран. Днеска пък обявиха земята на дедо ми за продан и я купи скрито партиен чалга бизнесмен пес... ПомияриДушат навсякъде гладни. Изяждат де що видят Човеци бездомни. Кучето си лае, но вече не с Българска МОЩ... от време на време пропикава... с поглед старата нива ... и от балкана ехти ек... Не дай Боже! ... глас от гроба на дедо Маньо...
178
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Комунизъм в пълен стан и бостанът е обран. Днеска пък обявиха земята на дедо ми за продан и я купи скрито партиен чалга бизнесмен пес... *** душат навсякъде гладни. Изяждат де що видят Човеци бездомни. Кучето си лае, но вече не с Българска МОЩ... от време на време пропикава... с поглед старата нива ... и от балкана ехти ек... Не дай Боже! ... глас от гроба на дедо Маньо...
177
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво по-точно дава право на русия да определя външната политика на независима държава. Питам директно господата русофили: Ако русия каже на България, недейте да сътрудничите със запада, защото иначе ще ви нападнем и ще ви назначим правителство, което ще ни се подчинява (по-същество такова беше положението преди 10.11.1989г.), как следва да реагира България - да се съобрази с желанията на кремъл ли?
176
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Ми не знам, тия в колко държави ще могат да си позволят да губят.
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Изминаа десетилетия... Балканът пее все още хайдушка песен за стари времена кога е имало българска есен ... смени се даже и времето, лятото престана да бъде лято, а зимата си остана люта както си е било през векове. Настана повсеместна ЕбалнаМес. Комсомола с партията се съюзиха, Раздадоха си де що завод, крава има. Кръчми. море, плаж, хотел, въздух и птичедопия ги завъртя върхушка на мечтаната утопия. >>>
174
1
 
2
 
! Отговори
До 183 преди 1 месец
1. Армения в руският вариант на НАТО ( или поне до скоро беше) т.ч. + официално бе поискана помощ Русия за Карабах но от там само свиха рамене , това ти е нагледно руската дружба - само на думи 2. Карабах е международно призната територия на Азербайджан т.ч. посмятанията ти за НАТО са напълно неуместни , но ако не ти харесва НАТО избири си вариант : Украйна , Грузия ,Армения Беларус - кой от този тип държави искаш да сме
173
1
 
7
 
! Отговори
хаххахаха преди 1 месец
тоест, ако не искате да сте ни слуги и васали... ще ви набием за да искате!
172
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А какво става с Нагорни Карабах? НАТО върна ли вече Нагорни Карабах на Армения?" - Писах ти вече, че с този коментар освен да чупиш тъ_пометъра, друго не правиш. Русия беше тази, която трябваше да пази Армения. Опази ли ги? Не. Защо? И то не успя да ги опази не от някаква велика военна машина, като тази на НАТО, а от Азербайджан. Излезем ли от НАТО и Русия ни обещае да ни пази, дори макетата да ни нападнат, ще превземат цяла България, защото ще имат подкрепата на НАТО. Ти ли ще ни пазиш?
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Именно това е политиката, която официален Ереван следва от идването на Никол Пашинян на власт през 2018 г. В резултат на това арменците губят две войни и огромни територии, а над 100 000 жители на Карабах стават бежанци." - Армения губи две войни, защото Русия не си изпълни договора да я пази, а не го изпълни, защото на Русия не може да се вярва. Ето затова поне на този етап (1-2-3-4-5 десетилетия) трябва да сме далеч от Русия. Ако някой ден им дойде акъла на руснаците, ОК, да се сближаваме...
170
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с Нагорни Карабах? НАТО върна ли вече Нагорни Карабах на Армения?
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> От града големи партийняци с пушка на ръка се появиха, като филм от гората слезли партизани и съобщиха по селските гугутки на дедо...давай си земите в ТеКеЗеСето тук се слуша наша комун воля БеГоведо... и влезе дедо и копа от сутрин до вечер на не свойта вече земя за да храни бездeлници и ПартийниХулигани с петолъчки и от петилетки на петилетки балканът заехтя по реки и урви от незнайни КомунистическиКурви.>>>
168
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Армения върви по стъпките на Украйна. Нещо повече, европейците подкупват арменците със същия "морков" - ако се разделите с Русия и ни помогнете да я унищожим, ние в замяна ще ви позволим да станете част от ЕС." - И как точно 3 милионна Армения ще помогне за унищожаването на Русия? Нали Русия никой не може да я унищожи, а сега русофилчетата "остри" започнаха да ни убеждават, че Армения щяла да унищожава Русия хахаха Друго "остро" предположение имаш ли?
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А НАТО върна ли Нагорни Карабах на Армения?" - Определено днес ти си човека, който чупи тъ_помера. Браво, надявам се си горд със себе си хахаха
166
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Армения върви по стъпките на Украйна. Нещо повече, европейците подкупват арменците със същия "морков" - ако се разделите с Русия и ни помогнете да я унищожим, ние в замяна ще ви позволим да станете част от ЕС. Именно това е политиката, която официален Ереван следва от идването на Никол Пашинян на власт през 2018 г. В резултат на това арменците губят две войни и огромни територии, а над 100 000 жители на Карабах стават бежанци.
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
>>> Направиха си БРИГАДИРСКО движение, иззеха земите БЪЛГАРСКИ, запяха песен с нов такт наесен: "Аз БРУДЯГА се наричам и ученичките обичам" и ги натикаха в това пусто му и селско ТеКеЗеСе като едни преклонили глави биволици, кози, телета Иовце, нарекли се с прекрасното име ХОРА, да орат, да сеят и за без пари жътварски песни за незнайни герои да пеят. КОЛХОЗ се нарече и в Партията БеКаПе укротителка на народа мед, боза и медовина потече. >>>
164
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А НАТО върна ли Нагорни Карабах на Армения?
163
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не НАТО, а СССР и Сталин са взели Нагорни Карабах от Армения и са го дали на Азербайджан.
162
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия може да предложи на васалните си държави само бедност и мизерия. Затова и бягат. И когато избягат, русия ги нарича фашисти и ги напада. Всяка империя е действала така в историята. Нищо ново.
161
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А НАТО върна ли Нагорни Карабах на Армения?