Австрия се оплака, че плаща скъпо, за да връща мигранти

За изпращането на 58 души към София били похарчени 425 000 евро
28 юли 2024 12:40, Петър Бойчев
56
Австрия се оплака, че плаща скъпо, за да връща мигранти
Снимка БГНЕС

Австрия, която единствено спира България и Румъния за сухопътния Шенген, се оплака, че плаща прескъпо от бюджета си, за да връща мигранти, включително и у нас. Това се разбра след като австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер обявил, че иска отново да връща мигранти в Афганистан и Сирия, пише в. "Сега".

Миналата година за депортиране на мигранти са похарчени общо 3,7 млн. евро, предава австрийската новинарска агенция АПА, цитирана от БТА. Особено индивидуалните депортации се превръщат във финасово бреме - за съвместна мисия за прехвърляне на трима души в Колумбия и на един в Доминиканската република например са били похарчени 60 600 евро.

Депортирането на 22-ма души в Ирак миналата година е струвало общо 303 000 евро. Най-голяма тежест за финансите на страната са депортациите в страни извън Европа, но дори в пределите на Европа депортирането не е евтино. За изпращането на 58 души обратно в България са похарчени общо 425 000 евро, твърди Австрия.

Виена продължава да е единствената страна, която твърдо се противопоставя на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство и по суша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Австриямигрантиплаща
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
Корупция, сър ! преди 1 месец
Тук не ядем доматите с колците и да мислим, че щом ни размахвате пръст и ни обвинявате в корупция, това ви прави некорумпирани. При вас е същото, но в по- голям мащаб. Билет до България за 730 000 евро, че и малко отгоре на човек. И, сигурно е с отстъпка за групово пътуване. И, Баце ще ви завиди на схемите.
34
0
 
8
 
! Отговори
петко на пускай преди 1 месец
претоплени манджи от преди 3 седмици за пълнеж към постното ви меню
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами че то, за тез пари, ако бяха по-настоятелни, щяха да си ги интегрират на 100% в Австрия. Да не би да трябва точно тези мигранти да отидат точно в България? Кое оскъпява толкова много "задължението" да връщат мигранти в България? Ей на Австрия наблизо.
32
0
 
8
 
! Отговори
Fen преди 1 месец
Австрииците с Конкорд ли ги возят горките та им е толкова скъпо?
31
6
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
И аз да бях на мястото на австрийците, и аз нямаше да искам България и Румъния в Шенген. Наш "Хасен" ще ги налази още повече...
30
0
 
19
 
! Отговори
Отряд1 преди 1 месец
Цитирам: "Виена продължава да е единствената страна"... Виена е град. Благодаря.
29
1
 
23
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Аз не виждам защо трябва да ги държим тук . Да отваряме всички възможни коридори и да ги пускаме на запад , щом не ни искат в Шенгенското пространство . Не сме им длъжни да им пазим безплатно границите . Двоен аршин .
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо мигрантите трябва да са в България?Визи имат ли?
27
11
 
3
 
! Отговори
истината преди 1 месец
Поне една държава мисли българите, че мястото им е в България не е в Шенген. Сигурно набитите и дядовците са се награбили и искате Шенген ама няма на село поне мляко ще пиете ако гледате, както и ГЕРБ, че иначе млякото се пресича хич не целуват жаби и не мият.
26
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България трябва да ги спира, а не да създава проблеми на цяла Европа.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото минават през България безпрепятствено, защото с подкуп на полицията няма проблем и марсианец да премине. Затова не ни искат, затова ще ни ги връщат.
24
1
 
18
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Да не ги връщат. Просто и евтино.
23
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо трябва да го връщат в София? Ние българите нито сме ги канили нито ги искаме. Да ги връщат на танте Меркел да им бере грижата,тя ги покани.И Германия им е на една ръка разстояние.Стига западно лицемерие.
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми като ви е скъпо, дръжте си ги....точно вие лаехте първи, когато Орбан започна да вдига ограда и да ви пази за...ниците. Сега ви налазиха, ама искали сте да ги връщате, ама ви било скъпо. Що не си ......!!
21
2
 
29
 
! Отговори
aa1820 преди 1 месец
Еми австрийците искаха да ги връщат обратно, сега реват че им било скъпо...и на нас не ни е кеф да стоим по границата заради тяхната двулична политика. Най-лицемерните хора, които познавам.
20
3
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Австрия даде нова самоличност на ислямския терорист Ахмет Чатаев, който взриви 150 човека в Истанбул. Факт.
19
4
 
24
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 22 "Да се оплачат на Меркелица" -ц. 2014-15 година австрийците ЗАЕДНО с Меркел сочеха назидателно с пръст към Македония, Сърбия и Унгария, че създават трудности на имигрантите като искат да им проверяват самоличностите. Но де неграмотен про"с'так като ТЕБ, да помни това?!
18
1
 
39
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Да припомня, че 2014-15 година позицията на Австрия беше имигрантите да влизат без паспортен контрол.
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се оплачат на Меркелица, т.е на арменския поп. Като ги приемаха, не рИваха. И, да, томчно по родните им места трябва да ги връщат и да се захваща всеки да си оправя родната къщурка. Стига по чуждите.
16
1
 
28
 
! Отговори
КАКА ЛЕНЧЕ преди 1 месец
Така значи. Скъпи било. Лицемери жалки. Ако бяхме в Шенген- щеше да е безплатно. Налягайте си парцалите и си затваряйте устата. И като е толкова скъпо- ми дръжте си ги в Австрия!