Полша отпрати журналист, нарекъл Ленън комунист

Репортерът коментирал церемонията по откриването
28 юли 2024 08:44, Петър Бойчев
38
Полша отпрати журналист, нарекъл Ленън комунист
Снимка БГНЕС

Полската държавна телевизия отстрани вчера телевизионен журналист, който по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж реагира на изпълнението на песента „Имаджин“ ("Imagine") на Джон Ленън, като каза, че това е "визия за комунизъм", предаде Асошиейтед прес.

Телевизия Те Фау Пе (TVP), излезе вчера с изявление, че на журналиста и спортен коментатор Пшемислав Бабяж няма да бъде позволено да коментира повече в ефир по време на игрите. Песента на Ленън иска да си представим свят без рай или ад, без държави и без притежания, отбелязва АП.

„Това е визия за комунизма, за съжаление“, каза Бабяж в петък вечерта по време на тържествената церемония по откриването край река Сена в Париж  – мнение, което веднага предизвика полемика сред зрителите в Полша.

TVP каза в изявлението си, обявявайки отстраняването на Бабяж: „Взаимно разбирателство, толерантност, помирение – това не са само основните идеи на Олимпиадата, те са и основата на стандартите, които ръководят новата полска телевизия. Няма съгласие за тяхното нарушаване ."

Много полски консерватори осъдиха смесването на ЛГБТК+ теми с картината на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“ по време на петъчната церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: журналистПолшаленън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как може така да обидят Джон Ленън, наричайки го комунист? При комунизма всичко частно се е заграбвало и ставало общо, само че онези по върховете (вождовете) са заграбвали големия пай, а за народа- каквото остане. Посланието в Imagine е глобално - хората да не се разделят на религии, нации и държави, да не воюват помежду си, а да живеят в мир и разбирателство. Днес Джон би подкрепил Украйна.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите журналисти си четяха от гугъл преводач и никакви проблеми с олимпиадата
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не било компютри а било компоти
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Млад журналист е . Бърка името Ленън с Ленин . Къде Шветско къде Съветско . И по мое време бъркаха Ленън с Ленин
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Айляк Комунист е ако дарява парите си на бедните. Но той става милионер зашото буржуазията го купува с пара за да не надигне младите. Така че той играе в поилза на богатите.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ленан не е никакъв комунист а богаташ менте народняк. Голяма разлика е , защото едно е с народно въстание да събориш грабителската върхушка а съвсем друго с музика като се опитваш да правиш някакво хипарска и пънкарска партия и коалиция с богаташите.
23
0
 
1
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
До 24 Не забравяме, но...когато през 1971г. Ленън композира тази песен, той не е бил много богат, тъй като само две години преди това (през 1969г.), Бийтълс обявяват фалит, заради създадената от тях компания Епъл. Този фалит всъщност е и една от главните причини Бийтълс да се разпаднат. Стоунс и те, примерно, минават през фалит, но успяват някак си да оцелеят заедно. Ленън умира много богат, с пари и имущество над 600 млн. долара, но богатството му е натрупано основно след Бийтълс.
22
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истина: Владислав Варненчик идва да помогне на Българите понеже той помни, че е от рода на Дуло от Българския род на Децата на Исус и Диана (Мария Магдалена) и той бе убит тайно от юдите, а не от османците при Варненската битка. След това юдите изпратиха Кралица Бона в Полша .... и в Полша бе унищожен Кралския род...
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Комунизма беше най-добре досега в историята. Евтин ток, нефт и оръжие от СССР, а сега какво уж ЕС даала ами зима много повече.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е бил комунист, а троцкист. Троцкисти са и днешните "либерали" управляващи западният свят. Питайте Шваб и питомците му.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До от БАН Защо комунизма беще забранен и кой го забрани в бг. Ето и мавзолея бутнаха и паметници на СССР. От БАН сте много умни та излиза че комунизма бута комунизма. Мислиш ли че некой се връзва на ващите игрички на шпиони и конспирации на фашисти като Трън и Урбан.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не забравяйте, че когато Ленън е писал тази песен, е бил вече много, много богат и далеч от реалността.
17
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истина: Второ Българско Царство бе унищожено от Царица Сара, понеже Царство България бе разделено на нейните трима сина и бе разделено на Видинско, Търновско и още едно.... Османците избиха едно по едно разделения на три царстава Български народ и България падна под Османско Робство! Факт: Нито един от тия трима братя - синове на Юдейката Сара не помагаше на своя брат, нападнат от Османците! Но и бяхме 500 години по Османско робство!
16
1
 
9
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
До 11 Ернесто "Че" Гевара е градски на Лионел Меси, Росарио, Аржентина. А относно касапите...касапи е имало и при монархии, и при капитализъм, не само при комунизъм... Как иначе се правят революции...и се затвърждават идеологии и власт?
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Революционерите от началото на 20-ти век не са единни. Ленин пише теорията за победата на социализма/комунизма в една отделна страна, а Троцки гори от желание да хвърли руския народ в огъня на интернационалната борба за социалистически/комунистически свят без граници. Следва, че Ленън е троцкист, а не комунист-ленинец.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Песента на Ленън "Imagne" е прекрасно видение и любима на две поколения, като се почне с нашите родители разбунтували се срещу предрасъдъците и лицемерието, които владеят света!
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 14 век в България Юдaтa изпрати царица Сара и унищожиха Българския Царски Род на второ Българско Царство. В Полша Юдaтa изпрати кралица Бона и разрушиха Полския Кралски Род. Всички Кралски Родове по света са от рода на децата на Исус и Диана (Мария Магдалена) - дъщеря Синтия и близнаци Петър и Павел (родени в Ямбол, Олимб, Бизантена) от които са всички Римски императори и Българскиаят Род Дуло! Защо Владислав Варненчик идва да помогне на Българите след инвазията на Османците?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Що сега не са ли обши. Като свършиш парата и отива при други.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи кой как си представя какво е това "комунизъм". Едни си представят равенство и свобода, а други, че жените ще са общи.
10
7
 
4
 
! Отговори
Родопа не Европа преди 1 месец
Поляците са пълни смешници ве, цял свят го знае, че Ленин е бил коммунист и това е факт. Журналист пак е пострадал за правду, а пшеки за пореден път показали своета гнила сервилност.