Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от Крими
33-годишна българка е убита в Германия, има задържан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 4 седмици
Г-жа Незаменимата дали ще си подаде оставката най-после или ще продължава да командори в родната художествена гимнастика?Признайте си г-жа Раева че се месите в работите на треньорите и създавате хаос при подготовката на съчетанията !На практика сте една интригантка със свръхпретенции и слаби умения! Не става само с връзки г- жо ,трябва и акъл!
283
0
 
4
 
! Отговори
Политкоретен преди 4 седмици
Хайде да започнем с тактическите грешки, г-жо Раева: на предната Олимпиада момичетата бяха психически спокойни. Имаха работа с психолози и мотиватори. Този път бяха изключително нервни. Единствено Боряна направи 8 съчетания без грешка. Второ, защо всеки път само ние избираме безумно рискови съчетания, уж да шашнем журито? Другите отбори играеха на сигурно. Щом нещо месеци наред не се получава в зала, малко вероятно е да успее на самото състезание. Трето, защо си хвърлихме силите в квалификациите, а отслабнахме на финала? Както Стелияна, така и отборът прегряха именно на квалификациите. Четвърт
282
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 4 седмици
Раева оставка!
281
2
 
2
 
! Отговори
До 285 преди 4 седмици
Да, оставиха се да бъдат бити от посредствени отбори, които на всички купи, световни и европейски първенства са много места назад. Това се получи заради груба грешка при първото изиграване. Нищо чудно да са взели пари за да я направят.
280
0
 
5
 
! Отговори
Няма думи преди 4 седмици
Tези се сринаха напълно. Да отидат с най-голямата кошница, а да си тръгнат без нито един медал!? Четири години труд и сума ти пари на вятъра...
279
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Класацията беше така : България Италия Китай !!! Израел е агресор и няма място на Олимпиадата.
278
4
 
1
 
! Отговори
Миризливи лайна сера преди 4 седмици
Пацyли дибели като мумли!!
277
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Освен това аз не видях и българското знаме в залата ?!? Имаше знамена в горния десен ъгъл на екрана но не видях нашето .
276
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо не допуснаха Русия и Беларус а допускат Израел и украйна? Не стига това ами им дават медал. Фалшив и незаслужен. Трябва правителството да протестира пред МОК. Главчо екскурзианта къде . е. Бил във Франция защо ? България е измамена !!!
275
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До273 Погром е когато нацистите са прочиствали евреите халхабер си нямаш от история.
274
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Без рускините, толкоз.
273
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво ще върне хахаха?
272
4
 
10
 
! Отговори
справедлив преди 4 седмици
Сираковица да връща парите с които завлече всички данъкоплатци.Тази смешна федерация ни струва колкото десетина детски болници с чисто ново оборудване.Дъртата крадла направо плаче за Сливенския , ако не върне парите ни!
271
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тотален провал за "грациите". Да ги бият Китай, Израел и италианките на олимпиада на която я няма Русия и Беларус е тотален дебилизъм! Едва ли вече ще имаме друг шанс за толкова лесен златен медал.
270
5
 
14
 
! Отговори
След преди 4 седмици
Нешка Робева погром... и ще продължава ...
269
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Раева, върни Парите на Българският Народ, дължиш най-малко 7 500 000 лева - в Швейцарска Банка ли са или в ОфШорка?!
268
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази олимпиада ще бъде запомнена като Олимпиадата на из вра те ня ците и натурализирани те бежанци и мигранти. Не само в българския отбор, гледам че почти всички отбори са бъкани с чужденци.
267
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Важното е, че олимпиадата не беше замърсена с руснаци и белоруси. Не стигат гейските изпълнения на франсетата ами и ако руснаци имаше там това щеше да е най-долната олимпиада от всички. Не че 2024 не е на челните места, но 1936 си остава номер едно като най-гнусните игри.
266
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Важното е, че на Израел са дали медал...
265
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 седмици
Слабичко.