Съдят 12-годишни деца за масовите безредици във Великобритания

Близо 1000 души са арестувани, на стотици са повдигнати обвинения
13 авг 2024 08:41, Елка Василева
63
Съдят 12-годишни деца за масовите безредици във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Деца на по 12 години се очаква да се явят пред съда в момент, когато продължават да бъдат повдигани обвинения срещу заподозрени във връзка с масовите обществени безредици във Великобритания, предаде ДПА.

В съда вчера се яви и Люси Конъли, съпруга на консервативния градски съветник от Западен Нортхамптъншир Реймънд Конъли, която е обвинена, че е насърчавала хора в социалните мрежи да нападат хотели, в които са настанени лица, търсещи убежище. Тя е написала публикацията в „Екс“ в деня, когато три момичета бяха смъртоносно намушкани в Саутпорт.

Още по темата
От Кралската прокуратура заявиха, че на двама 12-годишни са повдигнати обвинения във връзка с агресивни безредици, като се очаква единият от тях да се яви пред Ливърпулския съд за малолетни, а другият пред Магистратския съд в Манчестър.

Смята се, че те са най-младите явили се пред съд във връзка с безредиците.

Също в Манчестър 31-годишният Нийл Чарнък е признал, че е хвърлил запалителна бомба по полицията по време на „позорни безредици“ в центъра на Болтън на 4 август.

41-годишен мъж беше осъден на 2 години и 8 месеца затвор от Кралския съд в Шефилд, защото е участвал в размириците пред хотел, в който са настанени бежанци, в Родърам.

Рики Хардман, който управлява транспортна фирма, беше арестуван, след като в национален вестник беше публикувана снимка от безредиците на 4 август, на която се вижда как той размахва дървен прът.

В кралския съд в Тисайд юноша беше осъден на задържане от 18 месеца, тъй като е бил видян да „празнува“, след като е хвърлил камък по полицейски служител.

18-годишният Коул Стюарт е един от около тридесетте души, които на 5 август се бяха събрали пред джамия в града.

Стюарт е бил видян да троши голям камък на малки камъчета, с които е замерил полицията, а по-късно е бил видян да „празнува с ръце във въздуха“, когато едно от камъчетата уцелва полицай в ръката.

Досега са били арестувани 927 души, а на 466 души са били повдигнати обвинения във връзка с неотдавнашните безредици, каза говорител на Националния съвет на полицейските началници (НСПН).

Според Кралската прокуратура към днешна дата на 273 души са повдигнати обвинения във връзка с безредиците, а данните на НСПН са по-високи, защото в тях влизат и обвиненията, повдигнати единствено от полицията, без участието на Кралската прокуратура.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от Водещи мобилна
Тръмп за Украйна: Казах на Путин - не го прави, Владимир, има начин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Фитока преди 4 седмици
Е,няма да ги.обесят както преди няколко века за кражба на прасе примерно,че умирали от глад.
48
0
 
4
 
! Отговори
аноним преди 4 седмици
Много скоро нас,белите кореняци,ще ни запишат в Червената книга-като изчезващ вид!!!
47
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като цяло всеки, който гласува дясно е за затвор. Трябва да им се извадят отпечатъците от бюлетините и в затвора без обяснения. Оказа се, че 70% от протестиращите галфонченченца в Англия са били десни и с криминално досие
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Безумието продължава и покорява нови висоти. Европейските елити вече съвсем откровено заявяват на коренните населения, че подлежат на унищожаване. Да се надяваме, че населенията ще имат разума и силата да вземат съответните мерки.
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На децата не им е мястото на протести.
44
0
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 4 седмици
И у нас трябва да има съд за малолетни. Наказание от един до десет шамара.
43
0
 
14
 
! Отговори
Характерно за тях преди 4 седмици
Характерно за Английският начин на превенция на нежелани действия- Сплашване . Те знаят ,че не могат , а и не искат да се занимават с всички и всякакви обществени и социални проблеми. Но когато хванат един ,,сгазил лука" се разправят жестоко с него ,, за назидание на всички " и се бие барабана по медии и всички възможни начини. Така и глухите разбират какво ще стане като /стараят се да внушат ,че няма ,, ако"/ ги хванат.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименЧе то и в Корана пишат същите неща и за Христос, има и доста разлики, но и в Корана пише същото за Христос. Явно някой е разпространявал тази религия усилено навсякъде.
41
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не че е важно, но този дето закла и намушка децата и причини тези вълнения е ... юдейо-християнин. Само казвам, защото много много много маллойуммнитси тука си мислят че е някой мюсулманин.
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво очаквате от държава в която кметът на столицата и водещо политици самангали
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Горчивите уроци В Чили 3000 човека,а в България при комунистите над 30000 човека избити....
38
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Подсъдно е да не искаш да те колят брадати талибани.
37
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 31 - Най-голямото зло сполетяло нявга рода адамов е доминацията му през последните няколко века от бледоликите юдейо-християнски чеда на сатаната, унищожили културата и населението, и продължаващи да ограбват цели континенти.
36
2
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 4 седмици
Това е така, мястото на децата не е сред вилнееща тълпа, та дори тя да протестира справедливо. Но онези деца явно са изплашени от това, че всеки пришълец или дете на пришълец може да влезе в учебно заведение или в зала, където провежда занятия някой детски кръжок, и да започне да коли наред.
35
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди това в Лийдс имаше също размирици, само че участниците бяха от другата страна. Полицията се разбяга и никой не беше арестуван
34
5
 
19
 
! Отговори
Без коментар преди 4 седмици
През 1973 г. населението на Чили е почти 8 милиона. По това време нашето население е вече над 8 милиона. Днес населението на Чили е почти 20 милиона, след дългогодишното управление на лошия Пиночет.
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На децата не им е мястото на протести, митинги и масови събирания. Те са деца, изпадат лесно в еуфория и могат да направят нещо необмислено или да пострадат от тълпата, родителите и компаниите, в които се движат, са отговорни за поведението им.
32
3
 
11
 
! Отговори
Човекът Хумус преди 4 седмици
Аз харесва Аврупа. Живее тук хубу. Храни мен. Ходи боде жени с кожен нож. Ходи коли хора за празник на мой ***. Той иска халал кръв на малки бели човеци. Аз добре.
31
2
 
33
 
! Отговори
Идкдндкдй преди 4 седмици
Идват некви индивиди дето не работят и правят мизерии , търсиш справедливост ..и отиваш в затвор!!!! Това е еврогĕйска общност
30
3
 
35
 
! Отговори
666 преди 4 седмици
Камъче ударило по ръката полицай и човека празнувал с вдигнати ръце,и сега ще е в затвора!!!А пък онзи тъмният ,закла три деца,все едно са агнета и го защитават!!!Накъде отива този свят????????