Тръмп публикува фалшива Тейлър Суифт как агитира за него

Подозират намеса на изкуствен интелекет
20 авг 2024 07:20, Петър Бойчев
6
Тръмп публикува фалшива Тейлър Суифт как агитира за него
Снимка БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп публикува в социалните мрежи фалшиво изображение на поп звездата Тейлър Суифт, която призовава хората да гласуват за него на изборите през ноември, предаде Ройтерс.

Неделният публикация на Тръм в социалната мрежа "Трут сошъл" показва Суифт, облечена в червено, бяло и синьо, с надпис, който гласи "Тейлър Суифт иска да гласувате за Доналд Тръмп“.

"Приемам!“, написа  Тръмп.

Суифт не е подкрепила публично кандидат в надпреварата през 2024 г. но в миналото е подкрепяла демократите, отбелязва Ройтерс.

Певицата подкрепи президента Джо Байдън и кандидатката за вицепрезидент Камала Харис през 2020 г. Харис трябва да бъде официално номинирана като кандидата на Демократическата партия за 2024 г. на националния конгрес на партията в Чикаго тази седмица. Суифт също така разкритикува Тръмп през 2020 г. в документален филм, предава БТА.

Фенове на Тейлър Суифт и групи за наблюдение заявиха, че много от изображенията, публикувани от Тръмп, изглеждат като фалшификати, генерирани от изкуствен интелект.

Защитници в музикалната индустрия, Холивуд и Вашингтон настояват за федерално законодателство и други мерки, които да се борят с експлозията на фалшиви изображения с изкуствен интелект онлайн.

Публикацията на Тръмп беше "още един пример за силата на изкуствения интелект да създава дезинформация“, заяви потребителската група Public Citizen.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от НОТИФИКАЦИИ
Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, това не е работа точно на Тръмп, а на екипа му по рекламната работа, те не искат одобрение за всеки проект.;)
5
0
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 3 седмици
Тръмп е лъже също като българин има нашия манталитет и може свободно да живее в България. Не че нашите мошеници са малко.
4
3
 
1
 
! Отговори
Мдааа, преди 3 седмици
дежурната неграмотна ми$$ирка Пепа Бойчева пак е на амбразурата да ръси опорките на Посолството. ЕФтината Пепа лично е видяла, че "Тръмп публикува фалшива Тейлър Суифт как агитира за него". Дори вече не се чудя от кое село близо до някоя магистрала ви събират такива безхаберни и неадекватни списвачки и ви изсипват от самосвал право в редакцията на днеса. За шепа грантове сте готови и родителите си да продадете...
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С това ли измислихте да отвлечете вниманието от резила, който се случва в момента на конгреса на ДП в Чикаго ???
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Лена мустака подкрепя Просто Киро баджанака :)))
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя дъртак Тръмпата съвсем изкуфя