Умря и мъжът, който изгори угандийската лекоатлетка

Ако беше оживял, щеше да бъде съден за убийство
10 сеп 2024 14:40, Петър Бойчев
14
Умря и мъжът, който изгори угандийската лекоатлетка
Снимка БГНЕС

Бившето гадже да угандийската атлетка Ребека Чептегей, който я заля з бензин и запали, също е починал, съобщиха от болницата в Кения.

Диксън Ндиема издебнал атлетката, когато тя се прибирала от църква, заля я с бензин и я подпалил преди малко повече от седмица.

Според местните власти те спорели за малко парче земя в северозападна Кения, където Чептегей живеела и тренирала.

Ндиема е починал в понеделник в реанимацията на болницата в Елдорет с 30% поражения по тялото си след атаката. Чептегей умря в четвъртък миналата седмица с 80% изгарания четири дни преди това.

Полицията смяташе да обвини Ндиема в убийство, ако бе оцелял.

33-годишната Чептегей бе третата спортистка от Кения, която загина от ръцете на интимния си партньор през последните години. През 2021 година световната рекордьорка Агнес Тироп бе наръгана до смърт от съпруга си, а 6 месеца по-късно Дамарис Мутуа бе удушена от гаджето си.

Чептегей бе родена в Кения, но се премести в Уганда, след като не бе взета в националния отбор през 2008 г. Атлетката бе сержант от армията на новата си родина. В Париж, на олимпиадата, завърши 44-а при дамите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от САЩ
Предизборно в САЩ: Мигранти избивали патици и котки, за да ги ядат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 6 дни
Казваш, че 68% от децата, родени през 2022 г. са без официален баща. Но през последните2 години 50% от първолаците не са етнически българчета. Като приспаднеш такава част от тези, които нямат официален баща, какво се оказва? Само 18% от нововодените без официален баща не са бхаратци.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 9И от къде я взе тази статистика? От Филиповци или от Столипиново?
10
2
 
4
 
! Отговори
ДядоПрас преди 6 дни
До anonimen 7 Не съм човек, мъж съм. Не бих казал че жена с дете е чак развалена, но отглеждането на дете си е двайсетина години работа и точно с такива приказки определено няма да ме убедиш на това хоро точно да се хвана. Мисли се преди това, не след...
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До anonimen 7 - Еъъъ ... колко процента от децата в Европа живеят без бащи си мислите? Според статистика на българското министерство по здравеопазване, през 2022 година 68% от децата родени в България са без официален баща. И се предполага около половината от тези, родени с официален баща, всъщност таткото е някой друг освен официално вписаният. Най-вече са от Дядо Мраз.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Юдейо-християнските културни особености в действие.
7
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 6 дни
осле ми говорете, че мъжете по природа са хора." - с европейците не е толкова зле, обаче на Изток и особено Африка - кофти работа. Масово защитават многоженството, но всички твърдят, че жена с дете е развалена и никой да не се жени за нея, защото щял да бъде "втори съпруг". На въпрос за втора и трета жена - ми това било в културата им. Една жена от ЮАР ми каза, че над 60 процента от децата живеят без бащите си. Абе Европа си е Европа
6
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 дни
Много са диви тия африканци - Фейса ми предлага техни постове, многоженство, феминизмът е най-голямото зло, bro е велик, ако бълва ча.ве.та на конвейер, абе нашите събратя
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Типично руски ценности.
4
4
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 6 дни
убийците на бебета си мълчете
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
После ми говорете, че мъжете по природа са хора...едни 90% са ***, другите 10 % со вече заети. Затова и повечето млади жени предпочитат да си живеят самички, факти.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
язък, леко се е отървал....
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"33-годишната Чептегей бе третата спортистка от Кения, която загина от ръцете на интимния си партньор през последните години."-Човекоядци какво да се прави.