Храни за сияйна кожа през лятото

Вижте какво да хапвате
9 юли 2024 23:30, Ивета Иванова
6
Храни за сияйна кожа през лятото
Снимка: iStock/MillefloreImages

През лятото носим по-тънки, по-къси, по-малко и по-разголени дрехи, което значи, че показваме плът. Освен с хубавия си моден вкус, стилната прическа и ефектния грим, през топлите месеци можем да впечатлим и със сияйната си кожа. Какво да хапвате за блестяща, здрава и гладка кожа през лятото? Ето съветите на "The Sun", които са разговаряли с нутрициониста Шона Уилкинсън.

Киви
 
Този малък зелен плод влияе чудесно на кожата. Кивито е богато на витамин С, който е много важен за здравословното произвеждане на колаген. Освен това, този плод подобрява стомашното здраве, което отново влияе добре на кожата. Проучвания показват, че хората с акне, може да имат дисбаланс на добра и лоша бактерия в стомаха. А кивитата съдържат вид фибри, които подхранват добрите бактерии в стомаха. И намаляват възпаленията в целия организъм, включително на кожата. Кивито помага да червата да работят правилно - това пък е процес, който премахна токсините от организма.
 
Горски плодове и череши
 
Други вкусни плодове, които са ви съюзници, ако искате да имате хубава, гладка и блестяща кожа. Тези червени плодчета са пълни с проантоцианидин - който е отговорен за червената им багра. Проантоцианидините са естествени антиоксиданти, което значи, че пазят кожата от вредните оксиданти, които идват от слънцето, замърсяването на околната среда и нездравословното хранене. Проантоцианидинът помага за защитата на колагена в кожата. Това я прави по-здрава, еластична и намалява бръчките. Освен това, черешите и горските плодове хидратират кожата. Важно е тя да бъде овлажнена, хидратирана.

Чиа, ленено семе, авокадо и риба
 
Не всички мазнини са вредни. А кожната мембрана е богата на мазнини. Но типът мазнини, които консумирате, определя какви мазнини ще има в тази мембрана. Храни, като бяла риба, семена от чия, лененото семе и авокадо, са чудесни за кожата - богати са на Омега-3 мастни киселини. Те пазят кожата здрава, овлажнена и е по-малко вероятно тя да се напука и да започне да се бели. Омега-3 мастните киселини също спомагат за производството на антивъзпалителни хормони в тялото. Те намаляват шанса за възпаление на кожата и зачервяване на лицето. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Ако щете - вярвайте
Тренд: Зеленчукова и овощна градина по ноктите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
За сияйна кожа се мажете със смегма от вожа :)))))