Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Балкани
Предложеният за вицепремиер на РСМ Иван Стоилкович - сърбин с путинистки убеждения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
5
 
! Отговори
Пляс пляс преди 2 седмици
Сега подкрепа за ЕС през крив макарон!
167
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изобщо, каква работа са имали *** и Мунчовица там? Екскурзия на държавна сметка?
166
8
 
5
 
! Отговори
Fena преди 2 седмици
Ами или си MИШOK или мъжкар. Ако беше Станишев, още щеше да го чака отвън на килимчето. Както висеше пред Газпром през 2017 година, да го пуснат при домакинката, да му каже "Що нямате газ" :)
165
7
 
5
 
! Отговори
ОО НЕ ЗНАМ! преди 2 седмици
Сега ако Черна Гора ни обяви война, Радев да ходи да воюва с тях, аз няма да си мръдна пръста.
164
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това ако беше руския президент, наш Рундю ще да си палне самолета и да иде и да го намери и да му иде на крака. Но понеже е премиера на Черна Гора и се прави голям ербап нашио.
163
3
 
12
 
! Отговори
163 преди 2 седмици
Въпрос не на лични чувства, а на протол, невежа!И Желю Желев напусна едно еврейско сборище, защото не спменаха, че българите са спсили евреите от камерите! И това беше достойно, но сегашните про ст а ци. забравиха за това!
162
0
 
3
 
! Отговори
хахахах преди 2 седмици
това да не сочи? хаххаха
161
1
 
12
 
! Отговори
Раковски преди 2 седмици
Унгария, Черна гора, Сърбия....все проруски дестинации посещава наший независимий
160
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Брей, много нетърпелив тоя Радев, бе! Премиерът на Черна гора закъснял с три минути, Радев не могъл да изчака още 2-3 да оправят залата.
159
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Чудно ми е само,защо руският и сръбският шовинизъм не се считат за краен национализъм." - Защото ЕС не ги е докопал. ЕС е като Андрю Тейт. Първо ти казва, че те обича и харесва, защот си силна, свободна и борбена, ама в моемтна, в който влезеш у тях, започва да ти отнема всичко и да те наказва, когато и го искаш.
158
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БГНЕС,вие сте класически ***.ти.Пасмина,която шета само за финикийски знаци.
157
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Повече е българин от съветския президент на България и е показал уважение и съпричастност с българския народ." - Радев е ПРЕДСТАВИТЕЛЯТ на българискя народ, бе куха главо! Това действие не епроот рещу радев, а срещу мен и теб!
156
7
 
8
 
! Отговори
мдам преди 2 седмици
Човек се учи докато е жив. Ей така трябваше да постъпи Радев с оня навлек Зеленски преди време.
155
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 156 - Трябва да са, все едно си се дипломираш - трябва да си изряден, да спазваш протокола и да няма подобни неща.
154
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Едно е да откажеш, да има визита, друго е да накараш хората да чакат и да не се обадиш дори.
153
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зависи как се представя ситуацията и оттам новината. Радев е по покана на президента, бил е посрещнат и т.н. Премиерът също имал желание да се види с Радев, но закъснял и залата за среща (от написаното) не била готова. Радев изчакал малко и си е тръгнал. Не знам наистина как е при дипломатите, какви трябва да са реакциите и контактите в подобни случаи. Черногорецът не се е появил или не се е появил навреме за две различни неща. Но както и да е, среща е нямало, което едва ли е толкова важно.
152
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Премиерът на - Няма значение! Трябва да се отговори! От утре спираме договорите си с всъчки партньори в "Църна Горъ".
151
3
 
0
 
! Отговори
Мисля, че преди 2 седмици
До и те така -по протокол се допускат 3 мин толеранс, ама не съм сигурна!
150
5
 
4
 
! Отговори
рундьо решетарски преди 2 седмици
решетя тук и там навсякъде ме пипкай
149
4
 
7
 
! Отговори
и те така преди 2 седмици
не е трябвало да го чака и 4 секунди !