Вижте нередактирано видео от стрелбата срещу Тръмп, той: Да бъдем единни

Кандидатът за президент бе ранен по време на митинг
Обновена: 14 юли 2024 16:34 | 14 юли 2024 16:25, Александър Попов
339
Вижте нередактирано видео от стрелбата срещу Тръмп, той: Да бъдем единни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп бе ранен след стрелба по време на предизборен митинг в Бътлър, Пенсилвания. Той е бил прострелян в ухото, като стрелецът е бил елиминиран, загинал е и присъстващ на митинга.

Други двама са ранени.

ФБР е идентифицирало стрелеца, съобщава още Ройтерс.

Според източници на телевизията става дума за 20-годишения Томас Матю Крукс от Пенсилвания, който в свои изказвания заявявал, че мрази Тръмп и републиканците.

Още по темата

Доналд Тръмп заяви, че очаква с нетърпение да говори в Уисконсин, където идната седмица ще бъде открит Националният конгрес на Републиканската партия, предаде Ройтерс.

"В този момент е по-важно от всякога да останем единни, да покажем истинската си същност като американци, да останем силни и решителни", написа Тръмп в публикация в социалната си мрежа "Трут Соушъл".

Това е втората публикация на Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия за президентските избори през ноември, откакто бе прострелян вчера на предизборна проява в щата Пенсилвания.

"Благодаря на всички за мислите и молитвите ви вчера, тъй като само Бог предотврати немислимото. Ние няма да се страхуваме, а ще останем непоколебими във вярата си и непреклонни пред лицето на злобата", добави той. Тръмп изрази съчувствие към жертвите на стрелбата и техните семейства.

ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Извършителят, чиято самоличност бе установена, бе убит малко след нападението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
24
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
ЕДИНСТВЕННОТО единение,което ще намери съвсем скоро тоя ром сефарадски Тръмпе бъде на строг режим в Алкатрас с някакви катунджии путибисти и орбанисти като него. Затворът на тоя варварин вече е вързан в кърпа! Дори на тази снимка в "Днес" се вижда хилежа над нескопосаният републикански спектакъл на единият от охранителите. На лицето на този млад човек е изписано " ТРЪМПИСТКИ ФЕЙК". Погледнете лицето на това момче. Няма и грам напрежение,каквото е характерно за атака срещу бивш президент на САЩ.
283
1
 
16
 
! Отговори
до 290 преди 1 месец
За жалост стр прав/а. Ще вземат да убият някой невинен човек както си пътува. Както докато Киро бързаше за среща, убиха човек и жена му съсипаха. Накъде отива този свят? Накъде отива този свят? За абитуриентския бал да се купуват костюми от ссссекс-шопа!?! Днес видях катаджия да тегли пари от банкомат. Накъде отива тоя свят не знам... -не знам?
282
3
 
21
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Пита ли се някой, защо иначе словоохотлив зеления не се вясва по медиите? Когато моли и нарежда му посвещавате 10 статии на ден, направо изнася речи, а сега мълчание, никакъв го няма.
281
1
 
20
 
! Отговори
към 280 преди 1 месец
Да им пратим българското НСО. Реално Сикрет Сървис се ошаматиха.С нищо нямаше да спасят Тръмп. Човекът извади късмет, че си завъртя главата.
280
5
 
2
 
! Отговори
ДО 261 преди 1 месец
Абе, знаеш ли защо е без обувки? Какво има в обувките? Защо са му свалили обувките?
279
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е свалил ушите, като заек, затова едното не е отнесено!
278
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лоши новини за Русия. Ще пущат атома в Москва.
277
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно не вярвам на тази театрална постановка. За Тръмп това е подарък от съдбата. Тази феноменална случайност е като от приказките на Шехерезада.
276
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крим го върнаха преди 1 седмица бе пич. Ти още ли не си разбрал?
275
4
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Не е уцелил ли или в последният момент даже мръднал незнам
274
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сцената я има и в комикс от 90те!
273
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички потенциални позиции, които би могъл да заеме потенциален убиец, почти със сигурност са били оценени от Сикрет сървис, видео доказателства предполагат, че охраната е насочила снайперисти в тяхната посока, но очевидно достъпът до тези позиции е останал неохраняван. Ако публиката е видяла стрелеца да заема очевидна позиция за стрелба, обучени снайперисти с мерници със сигурност би трябвало също да са го забелязали; Трудно е да се повярва, че в американската Сикрет Сервис са толкова системно некомпетентни.
272
9
 
6
 
! Отговори
агент 006 Мъдлър преди 1 месец
Очевидно плановете на ЦРУ за войната в Украйна са други. Тръмп няма да бъде президент, а войната ще продължи до края на силите на Русия. Още 5г поне.
271
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браян Берлетич посочи провалите на Сикрет сървис, които са улеснили извършителя на атентата:Огромният американски флаг, който се вее над главата на Тръмп, служи като идеален индикатор, показващ скоростта и посоката на вятъра на всеки потенциален убиец такива индикатори се използват на ВСИЧКИ военни полигони и полигони за стрелба. Такива индикатори трябваше да бъдат забранени от охраната, пише бившият морски пехотинец, като прилага снимки, на които се вижда, че когато военните стрелят на полигони, до мишените има флаг, показващ посоката на вятъра.
270
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое ухо?
269
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Кефи ме прическата на тоя по средата от Сократ Сървис мисля да си я направя
268
0
 
4
 
! Отговори
до Стийв преди 1 месец
Абсолютно вярно.
267
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на стрелбата се чува агент мъж, който казва: "НАГОРЕ"! Чуват се още няколко гласа на агенти на Сикрет Сървис - един казва "стълбите са готови, стълбите са готови". Чува се и Тръмп, но думите му са много неясни. На сцената излизат още агенти, някои от тях държат автомати. Суматохата трае секунди. Всичко се случва много бързо.
266
2
 
7
 
! Отговори
либерастията преди 1 месец
не се спира пред нищо. Либерастията убива. Либерастията няма скрупули.
265
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 259 преди 1 месец
Не бях чувал за това, но проверих. Наистина има човек на име Brandon Biggs, представящ се за християнски пастор, който изглежда е предрекъл това. Видеото е от 15 март ? тази година.