Президентът на Хърватия: ЕС е несправедлив към РСМ

Според Миланович македонците са изпълнили многобройните изисквания
30 авг 2024 15:54, Нели Христова
65
Президентът на Хърватия: ЕС е несправедлив към РСМ
Снимка: БГНЕС

"ЕС е несправедлив към Северна Македония. Досега македонците са изпълнили многобройните изисквания, отправени към тях, за да се ускорят преговорите и влизането в ЕС, но въпреки това те все още са далеч от членството. Всичко това показва, че ЕС няма искрено и честно отношение към РСМ". Това заяви хърватският президент Зоран Миланович по време на срещата си с премиерът на РСМ Християн Мицкоски.

Миланович потвърди, че Хърватия ще продължи да бъде силен поддръжник на Скопие по пътя му към ЕС.

По-рано на 29 август Мицкоски се срещна с хърватския си колега Андрей Пленкович, който изрази същата позиция. Хърватският министър-председател заяви, че през последните 20 години е имало много несправедливости спрямо РСМ и че е дошло времето, когато всичко това трябва да бъде уважено.

"Темата, която обременява европейския път на РСМ, според нас е несправедлива към македонския народ, към македонската идентичност. Мисля, че от македонска страна бяха направени толкова много отстъпки, че едва ли някой народ и държава биха приели да предприемат толкова много стъпки от тяхна страна, за да ускорят пътя си към членство в ЕС", каза Пленкович и добави, че преговорите за присъединяване на Скопие към ЕС трябва да започнат възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от ЕС
Не можем да гадаем отсега какво ще се случи с номинираните за комисари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 14Щом Хърватия е приятел на Македония,тогава е враг е на България!///Точно така Хърватия е враг на България по македонският въпрос. Всичките бивши Югорепублики подкрепят РСМ. Нещо, повече по историческите въпроси, също са взели македонският разказ.Колкото невероятно да звучи сърбите, по специално САНУ, за историята на РСМ до 20 век, почти се препокрива с българската версия.
19
3
 
14
 
! Отговори
Ицо преди 2 седмици
Каква идентичност бе... ти преставяш ли си някой да ти смени името на държавата. Идва бай грък и ти казва от утре не си България от утре си друго име и ти си ок... Абсолютни смешки и идентичност еднодневка. Аз съм по стар от държата им а съм на 34 години... за кво си говорим.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ве то май ни ние ни вие сме изпълнили изискванията па камули РСМ-то.
17
3
 
18
 
! Отговори
Истина преди 2 седмици
Тези от западна България, като се обединят с България ще станат част от ЕС, елементарно е! Ще почакат докато узреят!
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Yкрайна е изпълнила, Македония е далеч от изпълнениети и нека така да си остане.
15
2
 
21
 
! Отговори
Ммм даа преди 2 седмици
Страната, която ще играе заедно с македонците срещу България, веднага щом те влязат в ЕС. Този тандем отдавна се е заформил.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абсолютно прав е, ЕС е несправедлив! Защото не им казва, че може да влязат в ЕС, само и единствено като 29та област на България.
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аман от тези сръбски мекерета.
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
така е несправедлив е! ако беше справедлив щеше да им каже да си признаят че ни крадат историята и царете!!!
11
2
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 седмици
Дрън-дрън ярина. Де си Мицко любоф моя? Волим те!
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 4 Няма такова нещо като Солунска Македния. В Гърция има област Македноия, всичко друго което е извън Гърция не може да се нарича Македония по простата причина че македонците са един от гръцките народи които в последствие са се обединили в една обща държава. И града се казва Тесалоники а не Солун. Града Тесалоники е именуван на принцеса Тесалоники чиято майка е от област Тесалия.
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-далеч от всякакви югославски недоноссчета трябва да стоим.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние да се застъпим за бошняците.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя гледа като неадекватен. Не са изпълнили изискванията, но ние сме изпълнили тези за Шенген и не ни пускат вече десетилетия.
6
3
 
38
 
! Отговори
Гражданин преди 2 седмици
РСМ е продукт на Комунистическия Интернационал и това трябва да се повтаря навсякъде и ежедневно! В началото на двайсети век населението на област Македония е 80% българи! Цялата измама и всички изопачения идват от Титовите сърбокомунисти с подкрепата на руския болшевизъм и българския предател Георги Димитров!
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изпълнили са изискванията на кукуво лято. Тоя Мицкоски явно му е напълнил главата с глупости.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЕС е доста справедлив към Хърватия, защо да е не справедлив към Северна Македония? Ах сетих се, защото за разлика от Хърватия, република Северна Македония е в дълготраен конфликт със всички свои съседи, без про-руската Сърбия. Почваме от ляво на дясно. Албания - гражданска война поради репресии над албанци. Гърция- викаха им Фиром поради териториалните претенции на Северно-македонците над Солунска Македония. България - подобно на Албания - тотален тормоз и системно репресиране над българското.
3
3
 
35
 
! Отговори
Кънчо преди 2 седмици
Веднага консула на хърватите да бъде привикан за обяснения... за дълги обяснения. ЕС има ясна позиция и нито той, нито някой друг е в състояние да коментира неща, които не разбира. Ай сик./тир и ЕС, кога някой ще се застъпи за нас от ВЕЛИКИТЕ ни партноьори. Това ли са евроценностите ви - надупи другарче. и сега нашите пудели углошително ще мълчат, но към Русия са мн активни на говерене и веднага заемат позиция. Мааа ви
2
1
 
37
 
! Отговори
Консерватор преди 2 седмици
КОГАТО МОГА И КЪДЕТО МОГА СПОМЕНАВАМ, ЧЕ ЮГОСЛАВИП ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА И НЕ Е ДОБРЕ БЪЛГАРИТЕ ДА НЕГЛИЖИРАМЕ ТОВА!
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Югославска пoдлoгa