ЕС започва преговори с Албания за членство, с РСМ - не

Постоянните представители на ЕС взеха решение
26 сеп 2024 08:13, Елка Василева
81
ЕС започва преговори с Албания за членство, с РСМ - не
Снимка: архив, БГНЕС

Постоянните представители на ЕС единодушно решиха да започнат преговори с Албания за членство в ЕС на днешното си заседание в Брюксел.

Стартът ще бъде даден на 15 октомври в рамките на междуправителствена конференция ЕС - Албания в Люксембург.

Тогава ще бъде отворен "клъстър 1 "Основополагащи въпроси".

На практика това означава разделяне на Албания и Северна Македония, уточняват дипломатически източници в Брюксел, посочва БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от ЕС
Испания ще даде на човекоподобните маймуни човешки права
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Йеее, маймунарникъткрай Скопие, да го духа! РСМ е само територия, която вече е в НАТО, ЕС ще види само през крив макарон.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
До 74 .Да така е ,умрите ваша мама тъпоглави диванета
74
1
 
2
 
! Отговори
Македонец преди 10 часа
Нека терат шиптарите, многу си личете и така блгаре и шиптаре
73
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Македония и България се управлява от Путин! А ЕС е лицемерна и корумпирана!
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
И сега вече всичко е наред в България! Направо страхотна новина! Ние вече сме супер! Имаме магистрали, имаме най-високите заплати в ЕС, нямаме бедни хора, хората вече не се убиват , нямаме катастрофи, вече учителите взимат повече от касиерка в хранителен магазин, няма корупция , след 7-те избори ще имаме правителство и 3-те милиона Българи се завърнаха от лошия запад да живеят тук! Новина за 20-те % , които ще гласува след заплащане от 100 лева!
71
6
 
3
 
! Отговори
македонците преди 12 часа
не искат ЕС дреме им ,бачкат си в европа и после си живеят с евраците в държавата
70
0
 
8
 
! Отговори
555 преди 13 часа
Браво на албанците, попътен вятър
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Сърбия и Македония в БРИКС, а България в ЕС - мост между БРИКС и ЕС :)Еха-а-а...За съжаление макетата в повардарието така са им объркали мозъците, че не знаят нито кои са, нито от къде идват, нито на къде искат да вървят.
68
1
 
6
 
! Отговори
vs преди 13 часа
"Македонците" пак ще го д...ат!
67
1
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 13 часа
Албания от 2005-та, 2006-та година строи пътища много активно. До началото на 90-те години там не са имали право на собствен автомобил и съответно пътищата им бяха тесни, разбити и с малка свързаност (не случайно старите Мерцедеси бяха предпочитани). За 20-тина години обаче дръпнаха много сериозно в инфрастуктурно отношение на фона на това, което беше там.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До не ми се вярва - Естествено, че е членка на НАТО хахаха Това може да се провери за 5 секунди в Гугъл, но явно си решил, че знаеш всичко и нямаш нужда от такива проверки. Знаеш ли как се познава, дали един човек е умен и интелигентен? Не си мисли, че знае всичко. Ако някой си мисли, че знае всичко, да си наясно, че има доста ограничен запас от знания и интелект.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До Кольо - По принцип си прав, но има една много хубава българска поговорка "Насила хубост не става.". Ние имаме интерес Македония да влезе преди Сърбия в ЕС, но не можем да си го позволим на всяка цена. Освен това колкото по-дълго Македония е извън ЕС, толкова повече македонци ще дойдат в България, сами ще докажат българския си произход и ще вземат Бг-паспорт. Един ден ще извадим архивите и ще кажем "ама чакайте сега, вие сами дойдохте при нас и ДОКАЗАХТЕ, че сте българи, а сега отричате".
64
8
 
4
 
! Отговори
не ми се вярва преди 14 часа
До Анонимен Човек ти на ред ли си че Македония е членка на NATO. Какво разделение какви 5лева, да не сме 1912... май като ти гледам интелекта може и за възраждане гласуваш...ццц
63
18
 
1
 
! Отговори
Кольо преди 14 часа
Това означава, че Сърбия се е разбрала се ЕК сърбите да бъдат в група с Македония. Това е в полза на Сърбия тъй като ако Македония влезе по рано ще започне да се сближава с България и това над 100 години посръбчване на Македония бързо ще бъде ликвидирано. Отделянето на Македония от Албания не е в полза на България и ние трябва да вдигнем в ЕК ВЕТО на това
62
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 14 часа
Нека сега да се цункат с Вучич , който е по-беден и от тях !!
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Накрая ще стане така, че пробългарските македонци ще си имат ЕС-паспорт (български), както и албанците (албански), а просръбските макета ще са на сухо, каквото и заслужават в крайна сметка. Лошото за Македония е, че ще се разпаднат, ако продължават така и територията им ще бъде разделена между съседните държави. Сърбите ги тласкат към този сценарии, но макетата не се усещат. Сега разбирам защо са се освободили повече от век след нас. Много злоба, много завист - типични сърби!
60
1
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 14 часа
Е , сега вече ще се намесят албанците , живеещи в Сев. Македония , а те , както всички знаят - не се шегуват !!!
59
3
 
15
 
! Отговори
До Емо преди 14 часа
Емо, нека позная, че не си прочел нито ред за историята ни. Изключвам училището, където са те карали да го правиш. Панславизмът води началото си от Екатерина Велика т.е. приказките за славянски народи са ала-бала. Славяни преди Екатерина Велика е нямало. Има едно малко тракийско племе, което се е наричало така, но все едно днес да твърдим, че всички тези народи са примерно ловчанлии. Относно Освобождението Русия си е преследвала имперските интереси. Освободили са ни, но не от братска любов.
58
2
 
23
 
! Отговори
Даскалица преди 15 часа
Най-сетне тези от БЮРМ ще бъдат натикани в 9 глух коловоз, където им е мястото. Даже е крайно наложително да се въведат Шенгенски визи за бюрмци, сърби и всякаква подобна ***, които задръстват кпп-тата към Гърция, минават свободно, но не плащат и цент членска вноска, както ние българите заделяме ежегодно милиарди.
57
23
 
5
 
! Отговори
емо преди 15 часа
каквото повикало - такова отговорило. що се отнася до русофилството на повечето българи, от което 54 се срамува, ще му припомня, бе България и Русия са славянски страни, свързани с вековни културни, икономически, духовни и каквито се сетиш връзки, т.е. близки страни, като България съществува като държава, а не провинция на турция, благодарение на Русия. в някои хора се е запазило чувството на благодарност.