Михов няма да става вицепремиер

Участието на икономиста в кабинета се замразява; Аз се оказах топката в мача между Костов и Борисов - коментира експертът
29 яну 2010 19:29,
115
Михов няма да става вицепремиер
Илиян Михов. Снимка: insead.edu

Икономистът Илиян Михов няма да стане вицепремиер в правителството, съобщи самият той в студиото на bTV.

В петък Михов се е срещнал с премиера Бойко Борисов и се разбрали влизането му в кабинета да бъде замразено до приемането на България в ERM2 – чакалнята за еврозоната.

Причината за решението на Михов са спекулациите, че смята да бутне валутния борд.

По думите му това са политически интриги, но те винаги водят до несигурност в инвеститорите.

За да не вреди на икономическата стабилност, Михов решил засега да не става част от кабинета.

Няколко пъти икономистът подчерта, че никога не е имал намерение да променя борда или курса на лева към еврото.

Същевременно Михов заяви, че ще продължи да помага на българското правителство.

Аз не се оттеглям, всичко е все още на масата. С г-н Борисов ще изготвим програма за дългосрочно развитие, допълни той.

В петък икономистът се е чул по телефона с вицепремиера Дянков, а в събота двамата ще се срещнат, за да уточнят с какво може да бъде полезен Михов на правителството.

Dnes.bg припомня, че Бойко Борисов избра Михов за бъдещ вицепремиер и министър без портфейл при рокадите в кабинета след оставката на Румяна Желева.

Още по темата

При обявяването на името на Михов като евентуален нов член на правителството, Борисов обясни, че икономистът трябва да запълни празнината, която ще остави Кристалина Георгиева.

Искам малко да облекча контрола в ежедневното наблюдение на икономиката, обясни тогава Борисов.

Според експерти, наблюдаващи политическия живот в България, светкавичното лансиране на имената на Михов и Георгиева от страна на премиера беше изпреварващ PR ход, който да намали негативните настроения в обществото след провала с Желева.

По-късно в петък в интервю за БНТ Михов разкри, че двамата с Борисов са започнали разговори  в началото на януари:

"Той каза тогава – тук имаме един баир, трябва да се избутаме нагоре, трябва ни още мощност. И ми каза, че трябва да се ангажирам малко повече със страната. Аз, като негов съветник, погледнах, помислих и казах наистина, ако мога с нещо да помогна, за мен ще бъде чест и удоволствие да видя, че България може да расте по-бързо, да има по-добро развитие. След това направиха съобщението, че ще бъда номиниран за вицепремиер".

Аз се оказах топката в мача, който се играе между Костов и Борисов – коментира още икономистът пред БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Dan до охо бохо преди 14 години
Много си далече от истината, питай даскалицата, дали може да ти свърже "Биг Брадър" с 1984, или 1949 г. или пък имат нещо общо? Знае ли човек може пък да са открили машина на времето...
93
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
оооооооо.........не!исках да кажеш,че ГОЛЕМИЯ БРАТ е наредил да се редуцираме до 4,7 милиона!това съм го чувал на на конспирации не вярвам!ще редуцират само китайците и даже четох някакви глупости из нета че им упрощавали дългове с/у кастрация!нямам представа дали е верно..........
92
0
 
0
 
! Отговори
Dan до охо бохо преди 14 години
Явно не разбираш за какво те питам, питах те от къде идва израза "Биг Брадър", сега вече съм безкрайно ясен, моля те кажи ми от къде идва израза или кажи не знам от къде идва, може пък да научиш нещо. За какво ДС за каква оргонизирана престъпност ми говориш?
91
0
 
0
 
! Отговори
Dan до охо бохо преди 14 години
Явно не знаеш от къде идва "Биг Брадър", наистина ми се искаше да ти се извиня. Един съвет като не знаеш какво означават думите не ги използувай. Загатваш нещо ама ... има някаква надежда
90
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
ДС основа организираната престъпност по заръка на партията майка!народа беше ограбен!да продължавам ли?
89
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
според моето скромно мнение "новия световен ред" така мисли да управлява!преди имаше едно стихоплетство за мишлетата ,ченгетата и досиетата!ще ти издам една малка позабравена тайна!беше летото на 1989 година!във всички градове из фабриките инсценираха кражби и добрите чичковци милиционери събраха на всички лоши бачкатори отпечатъци,но така и не заловиха злодеите!
88
0
 
0
 
! Отговори
Dan до охо бохо преди 14 години
Ако ми кажеш от къде идва БИГ БРАДЪР, ще ти се извиня тутак си!
87
0
 
0
 
! Отговори
Анти Дянковист преди 14 години
Бойко, Дянков,Михов и подобните "икономисти" да си скъсат дипломчетата и да прочетат Кондратиев.Преди 80 години човекът предсказа тази криза. И най-вече каза защо ще се случи.
86
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
както кажете Ваше величество!умрелите кучета даже и виетнамците не ги ядът!долу демокрацията !да живее милиционерската диктатура на БИГ БРАДЪР!АМИН!
85
0
 
0
 
! Отговори
Dan до охо бохо преди 14 години
Съжалявам ама не си ми в категорията, аз на умряло куче нож не вадя!
84
0
 
0
 
! Отговори
KOstov e pedal преди 14 години
Nqma li koi da go utre toq *** gaden KOSTOV
83
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
това даскалица ми го е казвала!ако не можеш да обориш опонента с аргументи,започни с правописа!пак ще станеш за смях,но поне ще покажеш,че си начетен и повече смях ще падне!
82
0
 
0
 
! Отговори
Dan до охо бохо преди 14 години
Стил на писане - започване на изречение с малка буква ,защо ли ми напомня на няколко ника и естествено безброй анонимни коментара, а и ограниченият речник също.. Почвай с минусчетата да си избиваш комплексите, ти си - нямаш конкуренция аз рядко слагам знаци...
81
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
тя милиционерската държава вече си я създадоха по техен образ и подобие,но сътвореното с мутри и насилие е обречено да рухне!
80
0
 
0
 
! Отговори
Dan от името на.. преди 14 години
Бате аз като взема решение и го отстоявам до край ми викате диктатор , като направя компромис защото сме демокрация ми викате айде сега пак се отметна, аре разберете се какво искате най-на края, че ми писнахте на...
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бате, аре вземи едно решение и го отстоявай до край, бе!!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 14 години
Много милиционерчета има и вече не да пазят хората а да ги бъзикат от всички страни както им е наредено а за да се увеличава броят им това показва колко повече надолу потъваме в калта която са ни забъркали в оформящата се вече полицейска държава.
77
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
до като мазните *** наречени депутати не започнат да спазват законите които са гласували и разберат,че те се отнасят и за мазните им свински туловища няма да се получи!ЗАКОНИ ДА СЕ СПАЗВАТ,ДА!!!НО ЗА ВСИЧКИ!!!С КАКВО НЯКАКЪВ МАЗЕН МИНИСТЪР ИЛИ ДЕПУТАТ Е ПОВЕЧЕ ОТ ВАС?ОБИКНОВЕННА МАШИНКА ЗА *** СИ Е..............
76
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
СЪЗДАТЕЛЯ НА "БИГ БРАДЪР"ДА ГО ДУХА!АЗ НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ МАРИОНЕТКА И НЯМА ДА БЪДА!!!НЕКА ХОРАТА СА СВОБОДНИ И САМИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЖИТИЕТО И БИТИЕТО СИ!
75
0
 
0
 
! Отговори
juno reactor преди 14 години
ЕТО НЕЩО МНОГО ВЕЛИКО И ГЕНИАЛНОПроф. Илиян Михов: Стабилността на икономиката е много важна и затова не трябва да си играем с неяСМЕХХХХХХХХХХ