Топикономист – българин, съветва Борисов

Проф. Илиян Михов от години преподава във Франция
20 яну 2010 14:39,
95
Топикономист – българин, съветва Борисов
Илиян Михов. Снимка: insead.edu

Професор по икономика във Франция ще съветва занапред премиера Бойко Борисов.

Илиян Михов, който от години преподава макроикономика в INSEAD – елитно френско бизнес училище, сяда в стола на Кристалина Георгиева, която заминава като еврокомисар в Страсбург.

Преди месеци Икономическият департамент на университета в Кънектикът нареди двама българи в Топ 1000 на топикономистите в света.

Челното 99-о място бе отредено за настоящия ни финансов министър Симеон Дянков, докато средата на таблицата –  564-то място е за Илиян Михов.

Упорити слухове твърдят, че двамата – Дянков–Михов, са в основата на икономическата и финансовата програма на ГЕРБ.

Илиян Михов е учил в САЩ, завършил е бизнес администрация в Университета в Южна Каролина, продължил е образованието си в университета в Принстън, където през 1996 защитава докторска степен.

В същия университет преподавател е бил настоящият ръководител на Федералния резерв Бен Бернанке.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Просветителя преди 14 години
Б.Борисов може само да си мечтае за такъв икономист като Михов ! Изпусна го ! ...
88
0
 
0
 
! Отговори
сами преди 14 години
за уточнение: професор в западен университет означава преподавател, а не научна степен, както е у нас.
87
0
 
0
 
! Отговори
сами преди 14 години
служители. Как да очакваш от тези хора, че ще работят за България? Те не са възпитани по този начин. И няма какво да си придават важност - нашите пари са ги издигнали.
86
0
 
0
 
! Отговори
сами преди 14 години
забелязвате ли как в българия навлиза новата вълна юпита - високообразовани млади хора, учили и специализирали в западни университети и с последващ опит в големи институции. само че никой не задава въпроси как така са учили на запад, когато, някои от нас помнят, това беше възможно само за децата на избрани хора. такива авторитети аз не мога да призная - изпратени да "учат" от татенцето без конкурси, с парите на вашите и моите родители.Примери - Николайчо Василев, Миленчо Велчев - деца на ДС-слу
85
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
kva prolet be gotin ne vigdah li the sa esenni lista (OSRANI<<::"")
84
0
 
0
 
! Отговори
Кюнтя преди 14 години
Що ли не се впечатлих? И за какво му е да се връща тук, напролет ще ги няма.
83
0
 
0
 
! Отговори
Класиращ преди 14 години
Еееей , най-после разбрах какви са тези класации! Ми то много авторитетно бре- факултета по драма и сценично поведение на някой си университет, нейде зад голямата вода си направил класация! Да си я заврат отзад! Нас не ни топли!
82
0
 
0
 
! Отговори
Мама преди 14 години
или поне в БГ беше неуспешен!този социален експеримент е бил до някъде успешен само в ирландия!не и в гърция!но кой дава правото на някой да си прави експерименти с хората?нима мислиш,че е божество?ами ако допусне грешка не се ли превръща в масов убиец?дадох ти теми над които можеш да помислиш.......историята помни доста *** като д-р ломбозо например и конслагерите.....
81
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
В наше време се разказва историята на селския цар Ивайло в съвременен вариант.
80
0
 
0
 
! Отговори
Мама преди 14 години
нашите мутри просто копират нечия история неуспешно!за съжаление не винаги можеш да пресъждадеш неща случили се преди години и да получиш същия резултат!социалната психология може да е наука ,но грешките и са потресаващи..........
79
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Ето ти с буква А за начало щом искаш да се забавляваш:)Аманда АшлиСараАманда БлеърОпасна е нощтаАманда КуикИзмамаКрасавицата и звярътЛюбов и гряхЛюбов по неволяОтдаванетоПрелъстяванеРадневуРицарятРомантична афераСкандалАмбър КейДженаОбладана от любовАн Мари ДюкетКаньонът на любовтаАн Мари УинстънВеднъж в животаРай за двамаАн МейдърБезбожно богатС дъх на олеандриАн СтюартЛунен танцАн ХарълИзгрев за двамаАндреа КейнПоследния херцогАндреа ПарнелСъниАнет БродрикБрак по тексаскиПролетно докосванеТайнствен покровителАнри АрделБрачна авантюра
78
0
 
0
 
! Отговори
до 67 преди 14 години
Защото досега управляващите ни корифеи нямаха за цел да постигнат национален просперитет, а преследваха с всички сили и средства, и на всяка цена личната си облага .... пък след тях потоп.
77
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Става и адмирал но не виждам връзката.
76
0
 
0
 
! Отговори
Мама преди 14 години
Хенри Морганот Уикипедия, свободната енциклопедияНаправо към: навигация, търсенеСър Хенри Моргануелски капер Роден: около 1635Ланримни, Кардиф, Уелс Починал: 25 август 1688Порт Роял, Ямайка Сър Хенри Морган (1635-1688) (на английски Henry Morgan) е капер от уелски произход, известен като водач на буканиери в Карибско море.Толкова е известен, че си има ром на негово име. Върлува в Карибите в средата на 17-и век, като основната му цел е испанската колония Панама. Той е и един от малкото пирати, които са успели да се пенсионират и да запазят плячката.Известен е с изключително дръзките си (и успешни) набези срещу испанските градове в района (Панама, Маракайбо и други), включително ненадминатото по кръвожадност от друг британски пират избиване на всички мирни жители на град Панама и изгарянето му през януари 1671 г., при това по време, когато е в сила мирен договор между Испания и Британия. През 1674 г. британският крал му дава рицарско звание, а на следващата година Морган става заместник губернатор на Ямайка.
75
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Господство и потайност -Джим МарсИма един стаааааааар план-планът клин.Виж го и него после може да поговорим.
74
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
КонспирациятаШарлот Грег
73
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Истината за клуба "Билдерберг"Заговорът на свръхбогатитеДаниел Естулин Прочети я преди лягане.
72
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Това е остаряла тема.Нов световен ред е по така.
71
0
 
0
 
! Отговори
Мама преди 14 години
Не маминото!целта беше изпулнението на плана ран-ът(редукция до 4.7 милиона нещасстници)после маминото следва едно такова като робство ама си още малък и ще го разбереш като пораснеш!сега бързо в леглото защото кумчо вълчо ще те изяде!
70
0
 
0
 
! Отговори
курчо преди 14 години
Първо, не е на дъното. Има малко повече от 200 страни по света и България е, да кажем посредата или дори малко отгоре. На дъното са мрънкачи като теб, все недоволни, все искащи нещо от някой, все някой им дръжен да ги оправя, абе.....типични българи. Второ, като са в топ 1000 да дойдат да бачкат вместо теб ли? Как да те научат да работиш, да не крадеш, са не завиждаш, да не кръшкаш, да не се оплакваш, а да се оправяш, да действаш, да си инициативен...Трудна работа дори да са в топ 10.