Шефката на НЗОК: Парите не се дават "на тъмно"

Според Нели Нешева трябва да се направят принципни промени
19 ное 2010 08:52,
55
Шефката на НЗОК: Парите не се дават "на тъмно"
Снимка: БГНЕС

"Отказвам да приема обвинението на лекарския съюз, че парите на Здравната каса се разпределят "на тъмно", заяви пред Нова телевизия управителят на НЗОК д-р Нели Нешева.

Според нея трябва да се променят правилата, по които се заплащат и се остойностяват медицинските дейности, както и на принципите на разпределението на средствата.

Още по темата

"Трябва да се промени принципа, наследен от предишното ръководство на касата, при определянето на делегираните бюджети като критерий да се използва историческия принцип на броя на пациентите", каза тя.

Българският лекарски съюз организира протест пред Народното събрание срещу начина на разпределяне на средствата в здравната каса.

От своя страна НЗОК покани лекарите и стоматолозите да преговарят по Националния рамков договор за следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: НЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
От мен преди 13 години
Не се давали пари на тъмно, та вие и на светло не давате. Здравната каса е паразитна институция. Само яде парите на хората. Толкова раздута и не нужна администрация има там.А да не говорим за палатите в които работят. Ако отидеш с кола до здр. каса, няма къде да паркираш. Всеки от тях ходи на работа с кола. А на хорицата, майната им дали са болни или здрави. Аз съм за ликвидиране на Здравната каса и се отървем от безделниците.
53
0
 
2
 
! Отговори
лекарче-некадърниче преди 13 години
о,др Нешева,кака е?вечерта ще пийнем ли по едно питие ??хехе,колко си мазна- и за пържоли ще има от теб
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле,като я гледам тая и оная преди -родилката от земеделието,имам чувство,че само пара.тии и мине..ийки са назначавани на такива постове.Е,чакайте Управия тогава.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен пари не ми е искал никой никога! Майка ми има 4 операции, баща ми 2. Последните три месеца майка ми претърпя от тези операции двете. Кошмарно е да се молиш за направление за какво ли не. Напълно подкрепям закриването на касата, което пречи на лекарите да си вършат работата!
50
5
 
2
 
! Отговори
Еми преди 13 години
А защо пък само касата ви е виновна? Аз счупих крак и въпреки,че съм осигурена ми поискаха пари,естествено на ръка, без фактура. При свалянето на гипса пък, ми надписаха фактурата, която платих на каса. В случая опирах само до работещи лекари, не до касата. Лекарите може би изобщо не ви гледат в джоба, вместо в заболяването, а? Изключенията са толкова пренебрежимо малко, че е нормално да сложа всички под един знаменател!
49
1
 
4
 
! Отговори
Елф преди 13 години
*** Нешева е права!ПРЕДИ!!!!! НЕЯ,просто Бойко Борисов не е догледал какво става във Здравната каса.Следователно той и ГЕРБ не разбират от здравеопазване,следователно са некъдърни да управляват.Изключително-без имена ТЯ,партиината креатура описа проблема-Бойко Борисов и ГЕРБ!ВСИЧКИ СА НЕКОМПЕТЕНТНИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА НЕЯ!!!!Значи да м.март не е имало власт.Само ,че ГЕРБ УПРАВЛЯВА ОТДАВНА.Айде *** -чао!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подкрепям напълно, че НЗОК е опасна за живота ми, щом спира направленията за преглед на лекарите. Няма кой друг да ме лекува освен лекарите. На врачки не ходя! Напишете адреса на подписката за закриване на касата да се подпиша!
47
0
 
8
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 13 години
Да се закрие НЗОК и ОПЛ ползата от тях е нулева.Преди участъковите лекари вършеха много по вече работа от днешните джипита,а имаше и детска поликлиника и никога не съм имала проблеми когато се разболеят децата,а сега е АД!
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Два пъти отложиха операцията на детето ми, защото нямаше направления при личната лекарка. Жената имала 70 направления за месеца, когато отидем, така се случи и двата месеца след 15-ти, и двата пъти вече нямаше! Личната ми лекарка е прекрасен специалист и винаги ни е помагала. Досега не е имало случаи, в които да ни е бавила, да не е била на наше разположение, но заради *** от касата, страда и лекарката и ние. Подкрепям закриването на касата! Не може касата да ограничава лекарската работа!
45
0
 
7
 
! Отговори
д-р преди 13 години
Ми как се дават бе Нешева как ?Пазим поста а ?
44
0
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
дай те дефиниция.. някакво обеснение .. на думите : *** Нешева трябва да се направят принципни промени .... !!!айде шменти капели... !мошенници. На това му казва Мафия!!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и да се закрие касата пак ще измислят друга институция с друго име но същите хора Какво ще правят толкова хора дето са свикнали да бъдат директорчета Същата работа ще е нали трябва някой да пере парите Пари за здраве има но всички знаем къде отиват
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мога да ви кажа за сградния фонд Луксозни и ВИП са само кабинетите на директорите и началниците на отделите На другите мебелите и компютрите са от времето на соц-а Последно смениха само мишките на компютрите Лукса е за пред камерите ако дойде репоптер някакъв или като дойдат софианци
41
2
 
1
 
! Отговори
za6to преди 13 години
Д0 36По тази логика, аз, като ходя на работа, трябва всеки ден да ходя на ресторант. Даже по три пъти! Иначе съм съгласен, че не може вечно да няма направления.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сградния фонд на касата да се даде на онкоболниците!Нужда от ремонти няма да има-всичките стаи са ВИП отвсякъде!По европейските стандарти!Ще се спестят много средства!
39
2
 
1
 
! Отговори
JL преди 13 години
Да, да, имам. Имам вълшебна пръчица...Вярно е, че потъват много пари, но това може да се оправи. Дори да се премахне касата пак ще има необходимост от междинни структури. И как ще се впишат частните болници? Кое ще е платено и кое безплатно?
38
0
 
7
 
! Отговори
истина преди 13 години
"Парите не се дават "на тъмно""Така е. Те изобщо не се дават :)
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди четири месеца счупих ръка, бърза помощ ме изпратиха на ортопед, но след това мъките ми бяха безкрайни заради липсата на направления. На един от контролните прегледи, ортопеда се опита да даде направление от компютъра за рентгенова снимка и там излезна съобщение от касата - нямате право на повече направления за рентген! това от касата са ***. Как човекът да ми види костите? С кристална топка ли? Тая каса да я закриват!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук мисля, че докторите имат право. Не съм съгласна, когато отида при семейния лекар и да ми казва постоянно, че няма направления, щото лимита им бил свършил, или не им го давали от касата! В крайна сметка, щом си плащам осигуровките в касата, то имам право на направление по всяко време. Поне така аз разсъждавам.
35
0
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Просто и ясно.Евала братче!