Фандъкова обещава 17 нови детски градини за 2013 г.

Ще продължим строителството на метрото и на още две кръстовища на две нива, хвали се кметицата
29 дек 2012 16:11, Бойчо Попов
90
Фандъкова обещава 17 нови детски градини за 2013 г.
Фандъкова заедно с премиера Борисов при откриването на поредно кръстовище. Снимка: БТА

 

„Продължаваме и през 2013 г. с усиленото строителство в столицата”, обеща в последното за 2012 г. издание на предаването „Факторът Кошлуков” на TV7 кметът на София Йорданка Фандъкова.

„2012 година беше година на метрото, но ще продължим със строителството и на метрото, и на кръстовищата на две нива, от които вече изградихме три и остават още две, ще продължим с рехабилитацията на големи и по-малки улици”, зарече се кметът на столицата.

Йорданка Фандъкова подчерта, че в Столичната община се работи едновременно за подобряването на градския транспорт, на алтернативните трасета, така че автомобилите да не влизат в центъра на София и на пропускателния капацитет на кръстовищата: „Предстои закупуването на над 130 нови автобуса, кандидатстваме по проект на Оперативна програма „Околна среда” за закупуването на нови 20 трамвая. За 20 ключови кръстовища в София е в ход процедурата за изграждането с европейски средства на интелигентни системи за управление на трафика.”

Кметът на София обясни, че градът не е проектиран за толкова много коли – над 700 000 автомобила, регистрирани в столицата и пристигащите ежедневно по 30 000, именно затова е толкова важен градският транспорт и проектът за метрото, което приема всеки ден по 300 000 пътници.

Фандъкова увери, че догодина трябва да бъдат изградени нови 16 детски градини, три от които ще бъдат в кварталите „Оборище”, „Лозенец” и „Красно село”. „До този момент сме построили 52 сгради за детски градини и продължаваме активно да градим, строителството на детски градини се финансира изцяло от общинския бюджет или със средства от общинска приватизация”, каза още градоначалникът на София.

Кметицата не скри задоволството си от решението на Европейската комисия, с което бе одобрен вторият етап от изграждането на завода за преработка на отпадъците на стойност от 80 млн. евро.

С това безвъзмездно европейско финансиране ще се изгради инсталация за механично биологично третиране на отпадъците и след преработването им от тях ще се произвежда гориво, което пък може да се ползва от столичната топлофикация, поясни кметът на София. Заводът ще произвежда и тор, която може да се използва за обработка на почвите около София.

„Това е един изключително важен зелен проект и ние много сериозно поработихме за този коледен подарък”, похвали се Йорданка Фандъкова. Тя очаква след 2014 г. проблемът с отпадъците на столицата да бъде решен трайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ можеха да оправят икономиката и безработицата в провинцията с много по-малко пари от скъпите строежи на метро, градини и т.н. така че хората от провинцията да си останат да живеят там. Можеха да увеличат данъците 2-3 пъти в София и да е по-привлекателно да се живее извън София. ГЕРБ не искат такава политика и продължават да строят в София, докато застроят всичко и стане още по-претъпкано.
48
5
 
15
 
! Отговори
мразя помиярите преди 11 години
да вземе и да избие *** в София вместо да им строи кучкарници за милиони .с парите за този никому ненужен склад за *** може да се направи едно малка детска градина.мършите на които *** са им толкова ценни да си направят свой кучкарник да си ги гледат и продав за по 200 евра на запад.
47
11
 
10
 
! Отговори
БРАВО ,ДИДИ! преди 11 години
Това е истината!Точно това се прави по време на криза----ОПРАВЯ СЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА НА СТРАНАТА!ОЩЕ ПОВЕЧЕ ,ЧЕ ОТ ЕВРОПА ДАВАТ ПАРИ ЗА ТОВА!Навремето Хитлер , така въздигна Германия, след голямата криза-----направи немските магистрали и пътища/ама ,с бетон-тогава не е имало асфалт/!ЗАТОВА ГЕРМАНИЯ Е ВЕЛИКА ---ВИНАГИ Е ИМАЛА ВЕЛИКИ РЪКОВОДИТЕЛИ!...а ,не като у нас---кроячи на руски долни *** и партенки!
46
0
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Могат, купуват си. Редно ли е? Естествено, че не, но за това вина има не този, който чупи от баницата, а този, който я дава. Нещо явно куца в нашето образование. Не е въпросът дали той има нужда от държавно училище - щом е жител на страната и плаща данъци има права. Както и за детските съм на мнение, че щом едно дете е българче трябва да взима 35лв независимо от семейния доход.А колко българи от средната класа плащат данъци на реалните си доходи?Повечето плащат на 300-400лв заплата и др. на ръка
45
1
 
8
 
! Отговори
до 54 от друга преди 11 години
Не виждам какво лошо е казал номер 50. Не е обидил никой за това, че е роден в София, отишъл в София или живее извън София. Той просто казва един факт. Не може София в рамките на 20 години да увеличи толкова населението си от естествен прираст. Факт е, че хората търсят поминък и работа в столицата, следователно жителите се увеличават и нуждата от детски заведения също. Факт е, че жителите в др. градове намаляват и нямат нужда от толкова детски заведения, което води до закриването на такива.
44
5
 
6
 
! Отговори
ДО №50 преди 11 години
И какво като си софиянец? Погледни колко правописни грешки имаш в поста си и знаеш ли колко хора от ПРОВИНЦИЯТА ще те сложат в джоба си по грамотност и знания.
43
2
 
3
 
! Отговори
Жанет преди 11 години
Къде в Красно село бе ще се стой че е ми писна да питам община, градини и всякакви източници и се оказва лъжа небесна , а по отношение за трафика само гледаите кво става по Нишава и Битоля цял ден и правете кръгови колко си искате
42
7
 
5
 
! Отговори
ДО ПРОВИНЦИЯТА преди 11 години
Метрото и апартаментите на софиянци ги строят строители от провинцията, защото софиянци са мързели.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Богатите имат пари да си купят направо диплома от частно училище и после да уредят детето за директор в семейната фирма или банка. Те нямат нужда от държавни училища и не искат да плащат данъци за тях.
40
1
 
4
 
! Отговори
до 48 от ава преди 11 години
Нека имат такива училища. Но какво ви пречи да учат и в държавните? Норамално е всеки с пари да има по-голям избор - дали ще е в частно, държавно или в чужбина. Но защо трява изкуствено да налагаме слоеве - богатите само в частните училища, а от средната класа само в държавни както предлага номер 5, а *** - най-вероятно в техни си. Защо трябва да се връщаме в западноевропейското средновековие, когато родиш ли се селянин си оставаш такъв до живот без право да се изкачиш в йерархията?
39
1
 
6
 
! Отговори
46 преди 11 години
Децата на богатите имат и в България скъпи частни училища и частни учители в Банкя например. За частни детски градини също и може да си позволят и платени студентки като детегледачки. После учат в скъпи частни колежи в чужбина и стават директори или министри в България.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕМИЕР- КМЕТ НА СОФИЯ....Това което не направи като кмет на София, сега го довършва....но за сметка на мизерията в другите градове.Нямам нищо против.....но да има за ВСИЧКИ....НЕ САМО ЗА СОФИЯ.ДРАЗНЕЩО Е.....И СУПЕР НАГЛО
37
1
 
6
 
! Отговори
ава преди 11 години
А до номер 5. Точно това е хубавото - че богати и бедни деца са омешани, а не като в Англия. Наистина е нечестно богатите да ползват социални облаги, а по-неимащите да плащат, ама предпочитам детето ми да седи на един чин с бъдещ лекар или политик и да има равен старт в живота и образованието с него, отколкото от малко да го разделям на класи и да му втълпявам, че не учи с др. дете, защото е от друг сой. Така оразованието ще остане за отбрани хора, а не за всички.
36
1
 
2
 
! Отговори
Ааааа..Балон...ПУК преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като София искат метро и кръстовища Пъдпъдъкова да каже колко струват и колко данъци София трябва да събере през данък сгради в София. Но само в София. Като искат детски градини Пъдпъдъкова да събира такси за детските градини, но пак само в София.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей че не плащам, всеки даже и най-бедния плаща като иде да си купи храна и плаща поне ДДС. Но ГЕРБ обещаваха през 2009 г. че ще въвеждат данък лукс за богатите шопи да имат пари за строежите.
33
2
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
тоа който е писал за пъдпъдъкова
32
7
 
10
 
! Отговори
ДО 42 преди 11 години
До 42 човече, ти си много зле.. не само че софия не взима от твойте данъци, които вероятно и не плащаш защото си безработен лаладжия и седиш на врата на социалните, но и София е единствения град България който плаща част от данъците си на републиканския бюджет за да може *** като теб да получават помощи.жалки сте селяните
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пъдпъдъкова да увеличи данъците на забогателите шопи и да строи каквото си иска, но без парите на бедните българи. Не искам да плащам нищо за детските градини и метрото на софиянци след като не ползвам нищо там.
30
0
 
7
 
! Отговори
ani преди 11 години
za decata v Sofiq a za provinciqt kato ima zatvoreni detcki gradini 4e nqma deca samo *** i te nehodqt na gradina i jiveqt samo ot pomo6ti i detcki i po cqla no6t kradat