Фандъкова обещава 17 нови детски градини за 2013 г.

Ще продължим строителството на метрото и на още две кръстовища на две нива, хвали се кметицата
29 дек 2012 16:11, Бойчо Попов
90
Фандъкова обещава 17 нови детски градини за 2013 г.
Фандъкова заедно с премиера Борисов при откриването на поредно кръстовище. Снимка: БТА

 

„Продължаваме и през 2013 г. с усиленото строителство в столицата”, обеща в последното за 2012 г. издание на предаването „Факторът Кошлуков” на TV7 кметът на София Йорданка Фандъкова.

„2012 година беше година на метрото, но ще продължим със строителството и на метрото, и на кръстовищата на две нива, от които вече изградихме три и остават още две, ще продължим с рехабилитацията на големи и по-малки улици”, зарече се кметът на столицата.

Йорданка Фандъкова подчерта, че в Столичната община се работи едновременно за подобряването на градския транспорт, на алтернативните трасета, така че автомобилите да не влизат в центъра на София и на пропускателния капацитет на кръстовищата: „Предстои закупуването на над 130 нови автобуса, кандидатстваме по проект на Оперативна програма „Околна среда” за закупуването на нови 20 трамвая. За 20 ключови кръстовища в София е в ход процедурата за изграждането с европейски средства на интелигентни системи за управление на трафика.”

Кметът на София обясни, че градът не е проектиран за толкова много коли – над 700 000 автомобила, регистрирани в столицата и пристигащите ежедневно по 30 000, именно затова е толкова важен градският транспорт и проектът за метрото, което приема всеки ден по 300 000 пътници.

Фандъкова увери, че догодина трябва да бъдат изградени нови 16 детски градини, три от които ще бъдат в кварталите „Оборище”, „Лозенец” и „Красно село”. „До този момент сме построили 52 сгради за детски градини и продължаваме активно да градим, строителството на детски градини се финансира изцяло от общинския бюджет или със средства от общинска приватизация”, каза още градоначалникът на София.

Кметицата не скри задоволството си от решението на Европейската комисия, с което бе одобрен вторият етап от изграждането на завода за преработка на отпадъците на стойност от 80 млн. евро.

С това безвъзмездно европейско финансиране ще се изгради инсталация за механично биологично третиране на отпадъците и след преработването им от тях ще се произвежда гориво, което пък може да се ползва от столичната топлофикация, поясни кметът на София. Заводът ще произвежда и тор, която може да се използва за обработка на почвите около София.

„Това е един изключително важен зелен проект и ние много сериозно поработихме за този коледен подарък”, похвали се Йорданка Фандъкова. Тя очаква след 2014 г. проблемът с отпадъците на столицата да бъде решен трайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
заза преди 11 години
До АНОНИМЕНреферендум? няма да има референдум диър, това се нарича политическа игра. сещаш ли се каква е целта на цялото това нещо?
28
9
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
МОЖЕШЕ И 40 ДЕТСКИ ГРАДИНИ ДА ИМА АКО НЕ БЕШЕ ТЪПИЯ РЕФЕРЕНДУМ НА БСП.
27
6
 
7
 
! Отговори
пипс преди 11 години
боко е популист но от елементарните - едно кръстовище, няколко градини и мноро пулене пред камерите едва ли ще го циментират за следващ мандат. но показа как се ползват рутинни действия на служби и ведомства за партийни цели..
26
4
 
13
 
! Отговори
на три нива! преди 11 години
Фандъкова: Тази година - кръстовище на две нива! Догодина - кръстовище на три нива!
25
8
 
8
 
! Отговори
църкви и гробища преди 11 години
ЕТ герб: ние закриваме училища и болници, а за народа строим църкви и гробища.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Добрич в момента улиците са ледена пързалка ,но няма кой да обещае за следващата година ,че в такива случаи улиците ще се опесъчават.
23
7
 
9
 
! Отговори
национален обект преди 11 години
Приоритетният лъч на метрото е до гробищата! Гробищата са най-важният национален обект за т.н."герб"!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KARTOFENATA PRINCESA DA SI VZIMA 4UKALATA I DA SI HODI NA SELO!!!KU4ETATA IZAQDOHA..KOLKO DO SEGA..I NI6O, TRAE KRANTATA I SE PRAVI, 4E PRAVI NE6TO. A VSU6TNOST SI KRADE, SLU6A CEZAR, KAKVOTO KAJE TOI, TOVA I PRAVI. NQKOLKO NE6TA SE NAPRAVIHA NE ZA6TOTO ISKA6E A ZA6TOTO BE KRAINO NEOBHODIMO. I KAKVA E CENATA?KOLKO SE OTKRADNA OT TQH? DESETKI MILIONI KATO GOLQMA 4AST PRIBIRA TIKVATA A KRALLICATA OBIRA TROHITE.NE I VQRVAITE! IZGLEJDA TIHI4KA I MILI4KA NO E MA6A V RUCETE NA KRADCITE OT GERB!
21
5
 
9
 
! Отговори
кметка-марионетка преди 11 години
Фандъкова обещава 2013 нови детски градини за 17 години.
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука много герберски ***, няма ли празници за вас? Жалки сте!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 123Фабриките кмета на София ли да ги строи ве...с общинския бюджет сигурно или ще направят проект да го финансират по оперативна програма "***" на ЕС...
18
0
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
aмa 30% са си факт, независимо от къде идват
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 7 Не се тревожи БСП като дойдат ще ги раздадат за дискотеки и партийни клубове.
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя обеща, че и с кучетата ще се справи! Оставка!
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Куманаз Като изметеш Бойко Хващай си палците на нозете,но преди това си вземи и вазелинче и се приготви да си получиш наградата ,че си измел Бойко.
14
6
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Знам аз какъв БВП идва от София... Държавни писарушки, калинки, чиновници, бюрократи. Корумпирани, вредни и ненужни *** като самата София. Да не говорим за реститути и рентиери.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шопченца, споко... те "сеУъните" са на изчезване. Половината станаха чужденци, половината - столичани като вас. Работата е там, какво ще дойде на тяхно място, едни *** неща, като стане България 4млн. и половината са мургавелчовци... да не плачете тогава "къде сте сеУниии"...
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
около 30% от БВП на България идва от София, нормално е да се набляга на строежите и инфраструктурата.
11
5
 
9
 
! Отговори
emo преди 11 години
Група селяци на разходка из столицата ...
10
15
 
11
 
! Отговори
Куманаз преди 11 години
След като изметем Тиквата през 2013, и тази ще си отиде.