ЧЕЗ предупреди: Сметките за октомври може да са по-високи

Ниските температури ще се отразят на фактурите за ток
Обновена: 6 окт 2013 11:44 | 6 окт 2013 11:44, Веселина Йорданова
69
ЧЕЗ предупреди: Сметките за октомври може да са по-високи
Снимка: БулФото-архив

Ниските температури през октомври ще се отразят на сметките за електроенергия, предупреждават от ЧЕЗ.

Код оранжево за студено време е обявен в много от общините на територията, обслужвана от компанията. Данните на дружеството показват, че товарите по мрежата се покачват, което означава, че консумацията на електроенергия нараства.

От компанията предупреждават клиентите си, че е възможно месечните фактури да бъдат по-високи. „Разбира се, всичко зависи от индивидуалната консумация на всяко едно домакинство“, каза Димчо Станев, директор „Обслужване на клиенти“.

От компанията съветват абонатите си да помислят за енергийната ефективност на своите домове и да предприемат мерки. Уплътнението на дограмата в жилището, подмяната на стари и неефективни уреди, както и други спешни мерки биха намали консумацията и съответно сметките за електроенергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички *** типове ще се изредят да пишат, как им се е увеличила сметката.
17
5
 
3
 
! Отговори
benevolent преди 10 години
имплантите са свърани с нервите на човека и по този начин мозъкът се научава да интерпретира сигнал, които в БГ се предава по мрежата на Телеком Австрия. Целта е да се контролира политиката и финансовата ситема, банките. Зад всичко стои ЕК и ЕЦБ където повечето са с импланти. Наричат го подобряване на човешките възможности. Ето доклад на ЕП *link* в който се казва, че ще изнудват политици. Прикриват се зад Сорос, който ги учи в ЦЕУ на картели, кризи и манипулации и праща в БНБ, ЕК, ЕБВР, ЕЦБ
16
2
 
24
 
! Отговори
Мошениците от преди 10 години
ЕРП-та как успяхте да вдигнете сметките след като "уж" от 1-ви август има намаление? Трябва да си супер нагъл и сега, предварително да подготвяш абонатите за надписани сметки за м.октомври. Току що получих септемврийската сметка, която е с 10 лв. по-висока от тази преди увеличението. Целият номер е в тия измислени такси за достъп. То не са високо, ниско и незнам си какви достъпи. ***!!! Тука е зарито кучето. Престъпната държава къде си? Хей партийците, осрахте всичко. Няма никакво намаление
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aко имa някaквa честност и реципрочност в тaзи държaвa токa и петролните продукти трябвa дa сa поне 100% по- ниски от сегaшните. Товa е единственaтa вярнa логикa, тъй кaто доходите нa бългaринa сa поне 300% по- мaлки от средноевропейските. Тия пaртийци от БСП ни имaт зa бaлaмурняци, зaщо те не зaпочнaт дa живеят с пенсиятa нa бaбa ми, която 30 г. е рaботилa във вaкумнa фaбрикa зa зеленчукови консерви? Кво е пивече сергея от нея, и дa ми се лендзи по телевизиите колко е велик политик. НAГЛОСТ!
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че ако се отопляваш, сметката ще бъде по-висока. Само *** може да очаква да се отоплява без пари.
13
3
 
36
 
! Отговори
GramadareV преди 10 години
Е ОК. до този момент, не е включван никакъв отоплителен уред. Това означавали че въпреки това, ще ме рекитират 150 лв за ток ? ... А ако недай си Боже включа нещо, сигурно сметката отива към 250-300лв? Язък за лаптопите и енерго спестяващите крушки на OSRAM, който са вложени пари. Влагаш не влагаш пари за енергийна ефективност сметка минимум 150лв! Да вметна не позлвам бойлер, а топлофикация.
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чез игрaят по свиркaтa нa влaст имaщите в стрaнaтa, сергей по- добре дa не зaбрaвя зaщо си отиде Борисов! Стигa обирджийство с този ток, вече и крушките ги пускaме сaмо по прaзници. Бaси токa злaтен ни излизa, кaкто и горивaтa кaто цяло!!!
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тежко му на правителството,да се готви за война,този път прошка няма да има.
10
1
 
23
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
то търпението е до някаде,че стачките по времето на герб точно за високите цени на тока бяха тръгнали,и кво правим???Имаше и самозапалили се в безисхпдицата от високи сметки,ваща *** Монополска да ....а
9
1
 
42
 
! Отговори
Сатурн Ебикочев преди 10 години
Значи нещо не сте разбрали докрай. Сметките ще са по- високи защото беше по- студено, а НЕ защото сте израсходвали повече ток. Един вид, когато е студено тока е по-скъп.
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студеното време автоматично означава, че ще имате по-висока сметка за ток. Дори да не се отоплявате на ток, те пак ще ви надпишат, не се притеснявайте ; ) А сега вижте колко са културни, даже ви предупреждават, че ще започва надписването.
7
0
 
41
 
! Отговори
Z преди 10 години
И у дома не сме включвали никакви отоплителни уреди, но след това предупреждение очаквам още да ми надуят сметката. Според мен го правят вече три-четири месеца. По мое мнение последните ми три сметки са необяснимо завишени. Казвам го, защото знам, че потреблението ни си е както обичайно. Опитах да се боря срещу монополиста, жалба подадох, дойдоха, смениха ми електромера с друг и нещата продължиха по старому. Какво да предприема сега? Да стрелям на месо?
6
1
 
33
 
! Отговори
айде преди 10 години
тия пак наточиха брадвите
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те да предупредят,че после ад имат управдание за по-високите сметки!49
4
1
 
61
 
! Отговори
drop преди 10 години
имайте късмет да получа по-висока сметка..не съм включил нито един отоплителен уред..*** лъжлива и крадлива ***..
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
konsumiral ili ne po visoki smetki 6ot vremeto studeno.naroda e sviknal da go grabjat dali 6e se seti da izvadi sopata?
2
3
 
50
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
И ние предупреждаваме Чешките Еврейски *** - Вървете си смиром.
1
8
 
41
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Къде е украинския *** сега да се тупа в женските гърди че намалил сметката за ток с 50 стотинки?