Експерт: България е смъртоносно зависима от Русия

Страната ни ще понесе най-много негативи, ако има санкции
Обновена: 28 мар 2014 11:12 | 28 мар 2014 09:58,
187
Експерт: България е смъртоносно зависима от Русия
снимка: Bulgaria On Air

„Ако има санкции за Русия заради кризата в Украйна, България ще понесе много най-много негативи, не е в наш интерес да подкрепим подобна мярка“, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air заместник-председателят на Българо-Руската търговско промишлена палата Георги Минчев. Според него страната ни ще бъде една от най-потърпевшите от налагането на сериозни санкции, защото каквито и да са, ще имат икономически проекции.

 

„Преди дни един анализатор каза, че да стреляш по Русия е като да се простреляш в крака.

Брутният вътрешен продукт на Русия е съществена част от системата, която обезпечава еврото. След Прибалтийските страни, които са изключително зависими от търговията си с Русия, както и Украйна, която буквално ще изчезне като икономически субект, ако спре търговията си с Москва, най-потърпевша страна в ЕС ще бъде България. И то ако леки санкции и едно охладняване на отношенията, а не тотални санкции, като "железни завеси" и блокади“, обясни Минчев и добави, че България е смъртоносно зависима от Русия.

Според него не е добър сигнал, че естественият процес на интеграция на Русия в световната икономика и икономиката в Европейския съюз (ЕС) е в стагнация. „Ние вече търпим преки загуби от тази ситуация. Възможните загуби от изострянето на отношенията, които ще претърпи общността, се оценяват между 50 и 100 милиарда евро на годишна база. Знаете, че общият стокооборот между ЕС и Русия е над 450 миарда евро. България ще поеме достойна част от тези загуби“, каза още Георги Минчев.

По думите му има голяма вероятност кризата да предизвика сериозни проблеми в производствата в Украйна, които са пряко свързано с много български фирми. „Вече им проблем с доставката на традиционни стоки, които си набавяме от региона. Говоря за метали и някои стоки в областта на енергетиката и базовите суровини. В производствата всичко се планира за година напред, ако украинските производители отпаднат от пазара, това ще се отрази съществено на търговския баланс в ЕС. Вероятно ще доведе до поскъпване на въглища, торове, метали“, поясни експертът.

Според Минчев Украйна ще се интегрира много по-трудно към Общността без участието на Русия, отколкото без намесата на Москва. „Жизнено важно е Русия да се включи в икономическата реформа в Украйна, която е неизбежна“, добави заместник-председателят на Българо-Руската търговско промишлена палата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: УкрайнаРусияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
mitko преди 10 години
5-Сигурен ли си ,че е избягал?Може би е "избягал"...2-Хайка за вълци-явно режисьор и сценаристи са били може би внуци на някои от кулаците
13
6
 
11
 
! Отговори
Експертни Мнения :) преди 10 години
"Евреите не се смесват с другите народи и гледат на тях като на врагове." - Диорид, в. сл. Хр."Те презират всичко, което е свято за нас и правят онова, което предизвиква отвращение у нас." - Тацит, римски историк, - в. сл. Хр. Световната "СУПЕРСИЛА" - ХАмерика плюс така наречения "ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ" или по скоро "ЕВРЕЙСКИ СЪЮЗ" са абсолютно под тяхна власт....... Затова , Господин Експерте , ПРЕДПОЧИТАМ РУСИЯ ИЛИ КИТАЙ !!!!! :) ;) :)
12
4
 
22
 
! Отговори
монархист преди 10 години
И да подкрепим и не подкрепим, ние сме си смъртоностно зависими от Русия, защото сме смъртоностно глупави..
11
6
 
18
 
! Отговори
Балканец преди 10 години
Като си помисля колко зависима е била България от Османската Империя през 1878 година. Особено жизнено важна е била тази зависимост за люде като Иванчо Хаджипенчович. И сега има такива Иванчовци, какъвто е авторът на това писание за наивници.
10
2
 
12
 
! Отговори
Експертни Мнения :) преди 10 години
Никога Слънцето не е огрявало народ по-кръвожаден и отмъстителен, който да лелее идеята за унищожение и задушаване на всички друговерци. Те душат и унищожават останалото население и на това основание се считат за богоизбран народ. - Мартин Лутер, църковен реформатор протестант.По скоро дявола може да се насочи по пътя на добродетелите, отколкото евреин. - Мартин Лутер.Волтер: "Тази малка нация не скрива своята ненавист към всички останали народи. Нейните представители са винаги жадни за чуждите богатства, подли при несполука и нахални при сполука."
9
3
 
16
 
! Отговори
Експертни Мнения :) преди 10 години
В страна, където се заселят евреи, независимо от тяхното количество, те понижават морала и търговската честност, изолират себе си и не се поддават на асимилация. Те се присмиват на християнската религия, стараейки се да я подкопаят. Строят държава в държавата и в случай на опозиция се стремят смъртоносно да задушат страната финансово.- Бенджамин Франклин, (XVIII в.) американски учен и държавник.
8
11
 
15
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
А нашите правителствени *** се отказаха да наложат вето на санкциите срещу Москва. Ако бяха го направили, първо: Няма да търпим загуби, и второ, поне малко щяхме да си подобрим имиджа пред Кремъл. Защото в момента тях изобщо не ги е грижа за такива ***, каквито се оказахме ние. И съвсем заслужено.
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малка поправка г-н Експерте... Цяла Европа (може би с изключение на Норвегия) е зависима от руските газови доставки. Така че, преди ЕС да излезе с голямата кошница санкции е добре да помисли в какво се набърква.Няма да коментирам дали са в правото си да осъждат ДОБРОВОЛНОТО присъединяване на Крим към Русия, след като подкрепиха ЕДНОСТРАННОТО отцепване на Косово от Сърбия преди 6 години. Да са мислили навреме, когато подкрепиха този опасен прецедент.
6
11
 
13
 
! Отговори
Генерал Столетов преди 10 години
По добре ЗАВИСИМА от Русия или Китай... отколкото от ХАмериканско - ционистката "суперсила" с "МИРОЛЮБИВИТЕ БОМБИ" по цял свят... И възцаряването на ХАмерикано - еврейския тип "ДЕМОКРАЦИЯ"................ :) ;) :)
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като "дружбата със съветския съюз е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздухът за всяко живо същество", то ТЯ е и също толкова СМЪРТОНОСНА !
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Синът на кубинския министър на вътрешните работи Абелардо Коломе Ибара е избягал в САЩ.Защо не при Мадуро,защооооооооо другари защо?Предаде революцията Венцеремос ама друг път!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е "смайващо" зависима от Русия... "апокалиптично" зависима... "земетрески" зависима
2
7
 
25
 
! Отговори
студент преди 10 години
Тези дни гледах филма " Хайка за вълци" по телевизията. Направо съм потресен как са взимали имотите и добитъка на бедните селяни. И това са го правили хора, които са прости, неграмотни и злобни мандраджии или каскетаджии както искате. Затова сега България е най-бедната страна в ЕС, защото децата и внуците на терористичната партия БКП-БСП-ДС още управляват.
1
20
 
18
 
! Отговори
ЖИВОТОСПАСЯВАЩА преди 10 години
е връзката на България с Русия. Смъртоносно е англосаксонското робство в което ни закараха родни предатели