Пускат движението в тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове"

Скоростта в съоръженията ще бъде до 80 км/ч
19 юли 2024 08:55, Петър Бойчев
4
 Пускат движението в тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове"
Снимка БГНЕС

Днес около обяд ще бъде пуснато движението в тръбите за Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Скоростта на движение в съоръженията ще бъде до 80 км/ч, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Основният ремонт на двата тунела в тръбите за София ще продължи през есента. Тогава в тръбите за Варна ще бъдат довършени някои дейности, свързани с вентилационната система, електрозахранването, адаптивното осветление, светофари, управляеми пътни знаци, видеонаблюдение и т. н.

Временното преустановяване на строителните работи сега е за да се улесни пътуването през летния сезон и да не се затруднява пътуването.

Прогнозният срок за окончателното завършване на основния ремонт на двата тунела е лятото на 2025 г. Строително-монтажните работи започнаха през ноември миналата година. „Топли дол“ е в експлоатация от 1985 г., а „Правешки ханове“ от края на 90-те години на миналия век и досега не са основно ремонтирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ги беше строил Боко с Пеевски, щяха отдавна да са руина! Съвремените строители, като направят нещо не изкарва повече от четири пет години без основен ремонт!
3
0
 
0
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 месец
как е възможно да пускат тунели в експлоатация без вентилация...българска работа...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15 години все ремонт на тунели, няма такава държава.
1
0
 
2
 
! Отговори
вай, вай, ваййййй... преди 1 месец
Ейййй.....разгеле!