Германската „Райнметал" изгражда завод за боеприпаси в Украйна

Основното производство ще бъдат 155-милиметрови снаряди
25 юли 2024 07:35, Петър Бойчев
68
Германската „Райнметал" изгражда завод за боеприпаси в Украйна
Снимка БГНЕС

Най-голямата оръжейна компания в Германия, "Райнметал" потвърди, че изгражда завод за оръжия в Украйна, след като получи поръчка от украинското правителство.

За проекта първоначално беше съобщено през февруари, а обемът на поръчката е в рамките на няколкостотин милиона евро, като производството на боеприпаси ще започне в срок от 24 месеца. Всяка година ще се произвеждат стотици хиляди бройки артилерийски боеприпаси.

Основният акцент ще бъде поставен върху производството на 155-милиметрови боеприпаси, които се използват от западните държави, но се планира също и производство на други видове боеприпаси.

Заводът ще се ръководи чрез съвместно предприятие, което "Райнметал" възнамерява да учреди скоро заедно с държавна украинска компания.

Предприятието ще "създаде украински център за високи постижения в сферата на производството на боеприпаси заедно с нашия партньор", отбеляза шефът на германската оръжейна компания "Райнметал" Армин Папергер.

Големият германски производител на оръжие е един от най-важните доставчици на военно оборудване за Украйна. Базираната в Дюселдорф оръжейна компания "Райнметал" вече е доставила на Киев танкове, системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси и друго оборудване, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ се включи във войната накрая за да спре разпространението на комунизма в Европа. Ако не се беше включила войната щеше да продължи още 2 години и вместо половин европа да говори на руски без акцент цяла европа и Англия щяха да го говорят руския без акцент. Това е азбучна истина, която постоянно трябва да се повтаря на безазбучни хора.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна няма нито ток, нито въглища, нито метали за производфство на снаряди. А и цялатъа и територия е силно уязвима. Къде и как ще го строят този завод не ми е много ясно.
64
6
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Германия не беше победена от Русия. Беше победена от САЩ + Русия. Не го забравяйте. Русия самостоятелно никога не е побеждавала Германия. Даже напротив.
63
5
 
2
 
! Отговори
агент 006 Мъдлър преди 1 месец
Айде на бас, че накрая Раша ще развее жълт памперс от бункеро!
62
4
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 месец
и как ще стане тая работа! братушките трошат всичко военно там, съоръжения, складове, тия амсалаци завод ще строят.....като цъфнат на баба ми налъмите!
61
3
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
На сайта тасс.ру има качено видео , как днес 25.07 ракета Искандер унищожава 2 цеха на завод за ремонт на бронирана техника в Харков. Дано от Рейнметал видят видеото и се замислят дали да строят.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега на император Владимир и завод за танкове ще му построят, че дда си има един в повече.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците могат да помогнат да се изравни терена на строежа.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германците са победен народ с пречупен гръбнак. Като българите.
57
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Сигурен съм,че GPS координатите на бъдещия завод отдавна са вкарани в паметта на някоя ракета " Искандер".
56
3
 
7
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Не знам Путин какво ги чака тия та не изпрати 2 ядрени бомби в Киев и тоя цирк да приключва!
55
3
 
5
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
До Анонимен 54 .Германия и Япония са вечни длъжници на ФАЩ и Евреите , за разлика от Русия.
54
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
копейки, колко ви плащат на коментар по 50ст.? Как става че Германия и Япония, въпреки че губят втората световна война, населението им е по-малко от на Русия, а брутиня вътрешен продукт е 2 пъти по-голям от този на вашата майка рашия.... за стандарт да не говорим... ама вие си харесвате руския ***... като напишете достатъчно постове за по 50ст... билетчето и, в раша да ви е "хубаво"...
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този доставчик на оръжие всъщност е доставчик на военни трофеи на руснаците. Де ги леопардите? Доколкото има още някой някъде останал ги крият, защото братушките мигом ги пращат при бандерата. Още преди половин година Рьопке писа в Шпигел, че стават само за паради, и не са пригодни за истинска война в руските степи. Фашагите масово отказват да воюват на тях, защото в момента в който се покажат на бойното поле, всичко се обръща да стреля само срещу тях, заради тлъстата премия, която получава всек
52
3
 
5
 
! Отговори
ДАВАЙГЕ ТОВАРИЩИ... преди 1 месец
ПУТИН ВИ ДАВА ПРИ , БЕ....КАКВО ОЩЕ ЧАКАТЕ...???!!!
51
5
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО, БЕ ДРУГАРИ, преди 1 месец
ЗАЩО НЕ ОБИЧАТЕ РУСИЯ, КОЯТО ВИ ДАВА ПО 22- хил.$, ЗА ДА СТАНЕТЕ ИСТИНСКИ РУСНАЦИ , А НЕ КИРЛИВИ РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ ?ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА РУСИЯ, БЕ...ХАХАХАААА
50
2
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 месец
Тия си купиха фабрика на девети септември!
49
10
 
3
 
! Отговори
Руски Трол преди 1 месец
След 3 дена руснаците са в Киев но нямат никакво намерение да нападат Украйна. В момента са на учения!
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека изграждат.. те руснаците ще му резнат лентата като дойде време..
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мирюбците от Запада маските им падат непрекъснато. Германците са взели парите от нелегитимната зелка или са ги делнали с него. А после няма да има ни после, ни Украйна, ни завод. Ще е голямо и краденето при г.няр.възстяноване на У, затова не искам 404 да бъде част от ЕС и да крадат и нашите данъци.