Германската „Райнметал" изгражда завод за боеприпаси в Украйна

Основното производство ще бъдат 155-милиметрови снаряди
25 юли 2024 07:35, Петър Бойчев
68
Германската „Райнметал" изгражда завод за боеприпаси в Украйна
Снимка БГНЕС

Най-голямата оръжейна компания в Германия, "Райнметал" потвърди, че изгражда завод за оръжия в Украйна, след като получи поръчка от украинското правителство.

За проекта първоначално беше съобщено през февруари, а обемът на поръчката е в рамките на няколкостотин милиона евро, като производството на боеприпаси ще започне в срок от 24 месеца. Всяка година ще се произвеждат стотици хиляди бройки артилерийски боеприпаси.

Основният акцент ще бъде поставен върху производството на 155-милиметрови боеприпаси, които се използват от западните държави, но се планира също и производство на други видове боеприпаси.

Заводът ще се ръководи чрез съвместно предприятие, което "Райнметал" възнамерява да учреди скоро заедно с държавна украинска компания.

Предприятието ще "създаде украински център за високи постижения в сферата на производството на боеприпаси заедно с нашия партньор", отбеляза шефът на германската оръжейна компания "Райнметал" Армин Папергер.

Големият германски производител на оръжие е един от най-важните доставчици на военно оборудване за Украйна. Базираната в Дюселдорф оръжейна компания "Райнметал" вече е доставила на Киев танкове, системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси и друго оборудване, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак си врат носа където не им е работа. Не спазват споразумения и после реват. Този, който не си взема поука от историята е осъден да я повтаря.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубу, щом новият собственик на територия 404 се е съгласил...
4
3
 
13
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Да не го удрят веднага. Нека изчакат да го постеоят, да вложат всички предвидени средства и тогава да го иска деризират. Иначе какво стана със завода за танкове? Отказаха ли се и ако да, кой-украинците или германците? За украинците е разбираемо, като видяха какви бклуци са Леопардите.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ще влезе в класацията за най-тъпите инвестиции,ако е истина де....
2
3
 
14
 
! Отговори
пълна глупост преди 1 месец
руснаците ще изчакат да го построят преди да го подравнят
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само кажете къде? Руснаците ще се погрижат да изготвят ров да основите и да помогнат.