Насар се зарече и изпълни: Злато за България в родния Париж

Шаемпионът гарнира титлата със световен рекорд
Обновена: 10 авг 2024 14:32 | 9 авг 2024 18:21, Петър Бойчев
207
Насар се зарече и изпълни: Злато за България в родния Париж
Снимка БГНЕС

Българинът Карлас Насар стана олимпийски шампион в родния си град Париж. Той обеща да стане първи дори без да тренира и днес просто помете всички. За да остави всякакви съмнения, постави и световен рекорд - 404 кг в двубоя.

Карлос Насар стана първи в категория до 89 кг само с първия си опит в изтласкването. Той вдигна 213 килограма и така събра двубой от 393. Повечето му съперници вече бяха приключили борбата. След него останаха Джейсън Лопес от Венецуела с 390 кг и Антонио Пицолато от Италия с 384 кг. 

Във втория си опит Карлос закова и 224 килограма, с което подобри собствения си световен рекорд и прати в историята и този в двубоя, като събра 404 кг. Така той стана първият, който минава границата от 400 килограма. Предното постижение бе на китаеца Даин Ли - само 396 кг. 

В изхвърлянето Карлос направи три блестящи опита. В първия той закова 173 кг, а във втория - 177. При третото му излизане вдигна и 180.

Колкото него постигна колумбиецът Лопес, който е световен рекордьор в движение. На 5 килограма от тях остана Марин Робу от Молдова.  

В залата е пълно с българи. Дойдоха и хора от агитката на ЦСКА. Карлос е известен като един от най-запалените привърженици на "червените".

За състезанието дойде президентът на БОК и легенда в леката атлетика Стефка Костадинова и генсекът на комитета Белчо Горанов. Дойде и Христо Стоичков, който е гост на делегацията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
18
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Абе РуZкия химн защо не го чухме нито веднъж на тази олимпиада? Нали уж руснаци били печелили медали там? Странна работа..
99
5
 
5
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Еха колко,,българи,, спечелиха медали.
98
14
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 месец
Сърбите са горд народ имат истински сръбски спортисти, а ние имаме какви ли не,доста народ се кефи на това мен не ме кефи, отдавна закриха спорта
97
2
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
БРАВОООООООООООООООО!!!!!!
96
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'Даарья Дмитриевна Варфоломеева за Златото! Една Истинска Рускиня победила Заслужено!!' Победи заслужено, ама на трикото и гледам Германия пишеше и химна на Германия пуснаха. Нали германците бяха фашисти, колхозниците до Берлин щяха да мятат атома, па сега kAпейките нищо не казвате за тях, що така?
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много по-щастливи щяхме да бъдем, ако този щангист се казваше Георги или Иван.
94
4
 
32
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 1 месец
Недостойно е да коментирате произхода на Олимпийски шампион, който се състезава за БГ. Момчето е сериозно и говори български по-добре от много от вас. По-добре празнувайте!
93
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първия медал за Русия, да го посветят на Путин! Много направи за спорта!
92
7
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 месец
Не знам повечето истерясали русофили ли сте, американофили ли сте но съм сигурен,че българи не сте, освободителите не биха искали да има трета българска държава, ако знаеха, че днес за българи се водят всякакви чужденци, къде изчезнаха истинските български спортисти, чудя се на тия които изпадат в екстаз да гледат, всякакви пришълци представящи се за българи, заради пари. И това не е хейт а истински обзор на цялото представяне, на "българите" добре за чужденците, но за "българите без коментар
91
4
 
18
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Ай стига сте ривали и че няма етнически Българин с медал....Боряна Калейн е чиста етническа Българка и току що спечели сребърен медал за България....===]]]
90
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко е важно България да е член на ЕС. Всички кубинци станаха българи. Победихме сърбите по медали. Ако ние бяхме извън ЕС, а сърбите в ЕС , тогава всички кубинци щяха да са сърби.
89
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сребърен за Боряна Калейн! Още повече дърпаме на русняците по медали.
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Карлос Насар е истински българин! Точно както Карлос Контрера или Даниел Лорер!
87
2
 
11
 
! Отговори
1262 преди 1 месец
Поздравления за Карлос. В началото на олимпиадата изразих съмнения в неговите спортни качества. Оказа се,че съм грешал, за което поднасям извинения. Да е жив и здрав и да ни радва с още много медали и рекорди.
86
1
 
7
 
! Отговори
Евалата преди 1 месец
Кърти брато , стъпи върху главите на сите дже,,,?!ндъри
85
2
 
4
 
! Отговори
Честито на преди 1 месец
Даарья Дмитриевна Варфоломеева за Златото! Една Истинска Рускиня победила Заслужено!!
84
1
 
7
 
! Отговори
Евалата преди 1 месец
Кърти брато , стъпи върху главите на сите ***
83
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'Рускини днес играха за Германия и Словения' - Еми естествено, няма да играят за голташка пРосия я? Всички колхозници драпат за ЕС.Ама коги колхознички играят за държави в ЕС може кога някой играе за България, kAпейките ше охрачите света ама пак от ЕС щото ни една kAпейка дори опит не направи да отиде в тинята на пРосията
82
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Карлос! Град Червен Бряг празнува в момента победата на съгражданина си!
81
3
 
15
 
! Отговори
ей тъпанари преди 1 месец
Карлос Насар е от Червен Бряг.