МВР шефът: Определено се справяме!

223-ма са лидерите на престъпни групи у нас
Обновена: 23 ное 2010 14:34 | 23 ное 2010 14:30,
373
МВР шефът: Определено се справяме!
Снимка: БГНЕС

Успех в борбата срещу организираната престъпност отчетоха на съвместно съвещание Националното ръководство на МВР, ДАНС и прокуратурата.

Вътрешният министър Цветан Цветанов отчете, че 223-ма са лидерите на престъпни групи у нас. За сравнение в началото на годината техният брой е бил 250-300 души.

"Определено сме се справили и вървим в правилна посока в борбата с тежката организирана престъпност", похвали се вицепремиерът. Той добави, че сега живеем в по-спокойни условия.

В момента 50 души от т.нар. лидери са с постоянна мярка, 12 – под домашен арест, 13 – с парична гаранция, двама – с подписка, 14 са с издадени присъди и четирима са обявени за общодържавно издирване, отчете още Цветанов. 

Той уточни, че сред сочените за лидери на престъпни групи с присъди са и бизнесмените Ангел Христов и Пламен Галев, които наскоро бяха оправдани на първа инстанция.

1269 лица от активния криминален контингент са приведени в известност и по тях се работи. Сериозен проблем са тези, които са с повече от четири висящи дела и генерират престъпност, отбеляза МВР шефът.

Статистиката показва още, че палежите са намалели с 20%, измамите – с 23%, грабежите – с 2%.

Още по темата

„В момента няма отвличания, поръчкови убийства и въоръжени грабежи", похвали се министърът, като добави, че предстоят още операции.

Той обаче отбеляза, има повишаване с 10% на битовата престъпност, но пък разкриваемостта на кражбите се е повишила с 15%.

„МВР ще засили работата на вътрешната сигурност. За нас е изключително важно да неутрализираме къртици“, закани се шефът на вътрешното ведомство.

На въпрос как липсата на осъдителни присъди по знакови дела ще се отрази на следващия евродоклад, Цветанов отговори, че се надява той да бъде обективен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Наистина ли си сигурен, че знаеш руски?
240
0
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 13 години
А кой е KAPO DI TUTTI KAPPI на тези "лидери" бре Цецо?
239
0
 
11
 
! Отговори
МЕGI преди 13 години
"Вътрешният министър Цветан Цветанов отчете, че 223-*** са лидерите на престъпни групи у нас."Явно е,че ги знаят,а и добре ги познават...))) А защо не ги хващат? А само се хвалят...))) Това въобще не ни топли,след като са на СВОБОДА!
238
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На кого в д****то е таралежчето?А?
237
0
 
5
 
! Отговори
zaza преди 13 години
Лидерите на престъпни групировки на регистрационен режим ли минаха?Щото на мен все ми се струва , че като се знаят , трябва да са с повдигнати обвинения и дела.Иначе по какво да съдим че са лидери на банди? Прави ми впечатление много точната цифра..Значи се знаят , ама не се пипат..Евала г-н министър/ малката буква не е случайна/
236
4
 
20
 
! Отговори
Щастлив преди 13 години
Щастие , вече никой не говори за ДАЛАВЕРИТЕ И ИМОТИТЕ НА ЦЕЦО- ЛЪЖЕЦО.
235
1
 
2
 
! Отговори
селянин преди 13 години
как да ги пуснат тези бригади като първо тях ще разстрелят.Те тези от бригадите да мислиш ,че пасат трева.
234
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брех че сме щастливи ! Кефа на *** !
233
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом ги знаят кои и къде са - да пускат бригадите на смъртта.
232
2
 
15
 
! Отговори
До днес преди 13 години
ако ще ми триете коментарите, поне го направете както трябва! оставили сте само едно "браво" .... или и вие сте от групировката на ЦЕЦКО ПРЪЧКАТА
231
7
 
4
 
! Отговори
до 289 преди 13 години
браво
230
2
 
9
 
! Отговори
Пинко преди 13 години
точно па сега престъпните групи си правят каквото си искат, защото знаят че тия *** са супер злетаци в събирането на доказателства, така да се каже тотално безхаберници, че даже се хвалят ....
229
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цвъко, Цвъко, от къде знаеш колко са - от това, че ти се отчитат на теб и *** ти крадлива партия ежедневно ли ? Като гледам тогава, май ти си главатаря им.
228
2
 
4
 
! Отговори
Рънърса преди 13 години
аааииииидддееее народе гласувайте за ГЕРБ ...... само те ще ви оправят
227
1
 
11
 
! Отговори
alieno преди 13 години
Абе Цецо като изнася тези данни дали си вярва? Ако е така нека да помогне и на италианските антимафиоти-стига са се тормозили завалиите толкова години.Само Цецо ще тури ред!
226
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пффф забравида си вземеш 5-те лева,защото без тях ще ти остане само изпотения *** и чувтвото ,че някой нещо те е ....На здраве ***!!!
225
1
 
12
 
! Отговори
несигурност има преди 13 години
Цяла България е заприличала на затвор с тези решетки по прозорците. Простичката статистика, скромничко цитирана за увеличение на битовата престъпност, показва, че гражданите на България живеят по-несигурно. Та нали битовите кражби и убийства са тези, които пречат да се живее нормално. Няма го вестник Нощен труд, за да прочетем за убийствата, иначе има и бити и убити. Какво става в дискотеките? Оранизираната престъпност се е прегрупирала. Щом има несигурност, ще има и организирани бандити...
224
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе тоя *** верва ли си ????
223
5
 
0
 
! Отговори
Пффф преди 13 години
Ама то е така - някой хора докато ЖИВЕЯТ и ПРАВЯТ НЕЩА - ДРУГИ КОМЕНТИРАТ И ЦЯЛ ЖИВОТ ТАКА СИ ИЗКАРВАТ ! :Д :Д :Д к*а да ми ядете аз свърших работа отивам да пия и да ям и да *ба ... вие си чаткайте :D :D :D
222
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Pfff ,гълтай си лигите ще се задавиш от зор.