С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия

Европейският съвет записа, че сме напълно готови за зоната
Обновена: 23 окт 2011 15:51 | 23 окт 2011 15:51,
165
С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия
Снимка: БТА
Очаква се до март следващата година България и Румъния да бъдат приети в Шенген с морските и въздушните си граници, а през юли - със сухопътните, каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. 
 
В протокола от днешното заседание на Европейския съвет е записано, че България и Румъния са напълно готови за Шенген.
 
Съветът настоява до декември всички страни в съюза да направят необходимото, за да могат София и Букурещ да влязат в зоната с въздушните и морските си граници до март, а със сухопълтине – три месеца по -късно. 
 
Темата Шенген не беше в официалния дневен ред на съвета, който се събра заради европейската дългова криза. Въпросът обаче все пак беше поставен. 
 
"Поради огромната криза в момента в ЕС, това не беше най-важната тема за днес, но бе записано до декември да бъде направено така, че сроковете да бъдат спазени", каза Борисов.
 
Нито една държава не възразила на това, а темата минала за секунди. 
 
Борисов определи дебата по решаването на дълговата криза в еврозоната като множо тежък. България има възражения по някои мерки за стабилизиране на европейския финансов сектор.
 
В най-общи линии премиерът обявил, че е против "да се стимулират слабите, а трябвало да се стимулират тези, които спазват финансова дисциплина". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
7
 
6
 
! Отговори
До 129 преди 12 години
Ако Борисов е за линеика,то станишко да ходи доброволно в килия 21 и да не излиза никога оттам.
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"С единия крак в Шенген през март, през юли с другия", каза Борисов.Oпaaa, по леко само да не се разчекнеме....
133
2
 
4
 
! Отговори
Do 136 преди 12 години
защо не искахте да са задължителни,когато вкарахте крадеца станишката в министерския кабинет с гласовете на бабичките и ***,а?
132
1
 
4
 
! Отговори
ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗБОРИ преди 12 години
ВАЖНОТО е кой брой гласовете!!! Кой има достъп до централният компютър ? Само "пълни балъци", може да вярват , че изборите са честни, наивници и "промити кратуни" в България многоо....Може и да идат избори. Но всичките им кандидати са еднакви, всичките принадлежат към една и съща престъпна групировка, изпълняват една и съща програма и реално НИЕ няма между какво да избираме. Те обаче имитират, че това, което иде са избори.
131
2
 
6
 
! Отговори
ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗБОРИ преди 12 години
ИСКАМЕ ИЗБОРИТЕ да СТАНАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ......ИСКАМЕЕЕ....Само така ще изгоним "мутрите" от власта, един път завинаги!
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,ЦЕЛИ ДВА МЕСЕЦА РАЗЧЕКНАТИ ЛИ ЩЕ СТОИМ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР?А ,СТИГА СТЕ ГО РАЗПЪВАЛИ ТОЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЕ!!СТИГА!!!!!:(:((
129
1
 
2
 
! Отговори
Независим преди 12 години
Ние сме си куци коне по произход,та за нуждите на ЕС ще ни докарат до Шенген и по корем.
128
0
 
6
 
! Отговори
DO AVRAM преди 12 години
BRAVO !
127
1
 
7
 
! Отговори
Леле,леле,леле ... ! преди 12 години
"С единия крак сме в Шенген" ...С другия сме на оня свят ! :)
126
2
 
8
 
! Отговори
Плевнелиев преди 12 години
Истината е една: Пълна гавра с българските граждани! На луди ни правят до последно! В България НЕ Е ВАЖНО, кой за кого гласува! ВАЖНОТО е кой брой гласовете!!! С гласуване нищо не може да се промени!Това с гласуването си е просто един Цирк. Цирк до последно - на тълпата са и нужни кебапчета и зрелища и управляващите ни бандити са достатъчно толератни да не ни лишават от това. Може да ходим полугладни, полуоблечени, полуизкукали, но без емоции не оставаме. Конграчулейшън(както казва Борисов)....."Първокласна порода стадо".....качествен материал, породата е супер! Конграчулейшън на всички с новият американски президент Плевнелиев!
125
1
 
4
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Абсолютно съм съгласен с теб!
124
1
 
8
 
! Отговори
Аврам преди 12 години
ЕДИН СЪВЕТ ГН. ПРЕМИЕР!!!! ЗВЪННЕТЕ НА 112 И ИЗВИКАЙТЕ ПОМОООООЩ, ПЪРВАТА ЛИНЕЙКА КОЯТО ДОЙДЕ ВЛЕЗТЕ В НЕЯ ЗАКЛЮЧЕТЕ СЕ А ТЕ ЛЕКАРИТЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА ВИ ЗАКАРАТ. СЛЕД ВАС ИДВА И ЦЕЛИЯ ГЕРБ СПОКОЙНО.
123
3
 
3
 
! Отговори
Конграчулейшън 117 преди 12 години
Боже господи, хората протестират срещу бандитизмът, дискриминацията и ***, а тоя така наречен премиер наш- магистрали строил, пари за стадиони давал... Борисов или е безкрайно нагъл, или е с тежки психически увреждания! Той просто се е самозабравил, има се за голяма работа и с това просташко държане какво може да очакваме от него. Бойко например предлага, осъдения Лечков за следващ мандат като КМЕТ на Сливен !? Всички интелигентни хора протестират, че един полуграмотен охранител и мафиот е министър-председател на България. Един нискочел екземпляр, един грухтящ банкянски селендур, който казва "докът", вместо докато....... и Конграчулейшън!
122
2
 
8
 
! Отговори
user преди 12 години
Аман от популизъм. Никога няма да се оправи тази държава, защото овцете са много. Този на снимката им казва, че са *** и те продължават да го възхваляват.
121
1
 
6
 
! Отговори
Аврам преди 12 години
ГН. БОРИСОВ ВИЕ СТЕ ЗА ЕДНО ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ КЪДЕТО ЩЕ ВИ ОСИГУРИМ ЛЕНТИЧКИ И НОЖИЦИ А ЩЕ СИ ИМАТЕ И АУДИТОРИЯ КОЯТО Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВАС.
120
1
 
7
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
За какво протестират, когато строим пътища, зачуди се Борисов:Кого лъже Борисов? България беше изградена, с много труд от нашите баби, дядовци, бащи и майки. Имахме всичко; училища, детски домчета, безплатни болници, пътища, заводи и паркови и градини. Но за 22 год всичко се разроши. Сега в селата няма училища няма градини, нито здравни кабинети и как да живеят там хората и най-вече няма работа, с какво да си купят хляба тия хора. Хората са гладни, без пари, без средства за елементарен стандарт. И са много, не е един и двама. Българинът е на ръба на оцеляването. Инвалид взема пенсия от 110 лева - безкрайно много, нали? Друг пенсионер - примерно 210 лв - или по 7 лв на ден. За закуска, обяд, вечеря, за ток, вода и отопление. А лекарства? Сега усвояват европейски пари, това е лесно, но да управляват народа не е лесно. А Бойко ножицата пита за какво протестират? А бе няма ли кой да му вземе ножицата на тоя, че вече ме изнервя?
119
1
 
10
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Бойко ножицата пита за какво протестират? За какво протестират, зачуди се Борисов: Боко, ти питаш за какво протестираме? Ще ти отговоря като на *** човек. Не искам да режиш ленти на обекти построени от други. Можеш да отрежеш лентата само на 19 км. магистрала, която ти построи за 2 г. и 3 м. и за 4,74 млрд.лв. от фиск.резерв.Ти срина средния и малкия бизнес, увеличи безработицата с още 360 х.човека, държиш пенсиите на 70-80 евро. Танов каза кой министър е контрабандист, а ти мълчиш, не откривай дет.градини строени до 1980 г. санирани, тази и миналата година! Ей сега ще ти обясня защо протестираме. 22 години крадяхте на поразия всички до един. Построихте палати, изнесохте си парите в швейцарските банки. Боко на теб лично ти отчитат паричките фондовете от екоенергията нали? Всяко левче лично на теб се дава. Е сега да ти обясня: върнете разграбените пари. Всички замъци и палати по морето и Боровец, трябва да работят за народа, а не за разни олигарси. Върнете ограбените пари и ще напълните хазната и да има затвор за всички крадци!!!
118
0
 
9
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Стига с тези шосета! Те са толкова некачествени, че не са никакви пътища, а най-обикновени селски пътеки. Тесни ленти, неравно платно, нефункциониращо отводняване, риск за аквапланинг, остри завои, липса на осветление и на обозначаване със знаци на опасни места. Да не споменавам дупките, или дупките са за това, да ни напомнят, че ние сме боксовата круша на Европа! По-голям популист , лъжец и крадец , май че не ни е управлявал !?
117
0
 
9
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Естествено магистрали и хубави пътища е от голяма важност за нас, но когато на обществото му липсва най-важното, а именно пари, не знам кой ще пътува по тези пътища. Както се радваме на магистралите, така след има няма година, ще ги дадат на концесия на някоя тяхна фирма, на която ще плащаме такса , нищо че са построени с нашите пари от резерва, после мутрите ще печелят-много ще печелят....с откраднатото от нас!!! Забравих да спомена, че от пътища и магистрали най-лесно се краде и забогатява.......в момента правим пьтища за турските тираджии, викаме им транспортен коридор!На мене това, че няма магистрали не ми пречи толкова, колкото това, че няма достатъчно лудници, и са изпуснали бая луди хора на държавни постове!!!
116
0
 
6
 
! Отговори
do 117 преди 12 години
sega i az sam ot Gerb, no pi6e6 bezmislici 4ovek. parvo bezraboticata e kam 10 procenta oficialnata - toest dva pati pove4e ot 2008, kogato be6e stignala malko nad 5 procenta. vtoro rajdaemostta po4ti ne e mradnala poslednite godini. v sravnenie s 2008 e edna i sa6ta gore-dolu. treto s prestapnostta se bori donqkade, ama kakvo pravim s bitovata - *** prestapnost.edinstveno evala za pati6tata