С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия

Европейският съвет записа, че сме напълно готови за зоната
Обновена: 23 окт 2011 15:51 | 23 окт 2011 15:51,
165
С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия
Снимка: БТА
Очаква се до март следващата година България и Румъния да бъдат приети в Шенген с морските и въздушните си граници, а през юли - със сухопътните, каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. 
 
В протокола от днешното заседание на Европейския съвет е записано, че България и Румъния са напълно готови за Шенген.
 
Съветът настоява до декември всички страни в съюза да направят необходимото, за да могат София и Букурещ да влязат в зоната с въздушните и морските си граници до март, а със сухопълтине – три месеца по -късно. 
 
Темата Шенген не беше в официалния дневен ред на съвета, който се събра заради европейската дългова криза. Въпросът обаче все пак беше поставен. 
 
"Поради огромната криза в момента в ЕС, това не беше най-важната тема за днес, но бе записано до декември да бъде направено така, че сроковете да бъдат спазени", каза Борисов.
 
Нито една държава не възразила на това, а темата минала за секунди. 
 
Борисов определи дебата по решаването на дълговата криза в еврозоната като множо тежък. България има възражения по някои мерки за стабилизиране на европейския финансов сектор.
 
В най-общи линии премиерът обявил, че е против "да се стимулират слабите, а трябвало да се стимулират тези, които спазват финансова дисциплина". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
7
 
! Отговори
Хоминидис Мутродалис преди 12 години
Заради тоя безмозъчен индивид ме е срам, че съм българин! Ако сънародниците ни продължават да гласуват за това недоразумение на природата - всички читави, млади и умни хора колкото и да обичат България ще емигрират! За 2 години ГЕРБ доказаха, че са като всички останали управляващи през последните 20 години. С разликата, че днес простотията, невежеството и липсата на каквато и да било култура стигнаха предела. За първи път да изберем ПРЕМИЕР, който да е пълното олицетворение на народа - необразован, ***, ***. През 1990 г. Борисов напуска пожарната защото отказва да се деполитизира с думите " За мен партията- майка която обичам е по важна от моята служба". Мога да ви кажа една истина , че Бойко, ако си навие крачола на панталона, отдолу е с червени чорали! А сега антикомунист. Гнус ме е от подобни "хора"ЛИЦЕМЕР....ЗАВЪРШЕН, НАГЪЛ, БЕЗСКРУПУЛЕН ЛИЦЕМЕР! Хоминидис Мутродалис Неарденталис!
114
2
 
4
 
! Отговори
До 117 преди 12 години
Дано има по-малко семейства като твоето
113
0
 
9
 
! Отговори
ВЛАСТА Е МАФИЯ преди 12 години
ВЛАСТА Е ВЪРХОВНАТА МАФИЯ В ДЪРЖАВАТА!!!Сега ГЕРБ води война с онкоболните и им спря лекарствата, в резултат на което един онкоболен се самовзриви! Преди бяха мафиите на майките с деца, и пенсионерите! Следващата мафия ще са сигурно сърдечно болните! Там Боко е специалист след операцията на Мишо Бирата!Може да ходим полугладни, полуоблечени, полуизкукали, но без емоции не оставаме.Благодарим Бочко, че ни осигуряваш не хляб, а само зрелища в изобилие. Дано поне децата ни живеят в един свободен свят и никога да не стават свидетели на този бич за човечеството.....
112
10
 
3
 
! Отговори
Браво ! преди 12 години
Имаме налице магистрали, които комунистите не успяха да направят. Безработицата намаля, раждаемостта се увеличи. Българите станаха по - уверени. Съдебната власт се раздвижи.
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шенген е едно недоносче и в политически и в икономомически аспект
110
2
 
8
 
! Отговори
Бойче преди 12 години
Кво стана със сградата на митницата дето като я измажем и ни вземат У ШЕНГЕН ?
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
долу герб,дпс и бсп
108
2
 
22
 
! Отговори
ГРОБ преди 12 години
ГЕРБ унищожават българския народ ! Това е истината ! За тях гласуват крайно посредствените и неграмотни хора, които са с промити от платените медии мозъци.Нещата в страната стават все по-зле, а народът живее мизерно.Във външно политически план се вижда един слугинаж. Нищо друго !България стана още повече зависима и колониална държава за последните две години.Тъжно, но всеки народ си заслужава съдбата.
107
0
 
6
 
! Отговори
До: ели (110) преди 12 години
С този начин на писане определено не знам каква Америка искаш там безработни и неграмотни бол, пък и Мексико е перфкетно близо демек един Мексиканец ще се котира повече с неговия спенглиш отколкото ти с този Български правопис.Иначе евалата, че си прозряла че Бойко само лъже и маже!Дерзай и учи четмо и писмо!
106
1
 
11
 
! Отговори
ели преди 12 години
Боко ,знаеш ли од кога ни мамиш за шенген и за без визи за америка ?само обештаваш и ништо .
105
1
 
14
 
! Отговори
работник преди 12 години
Не ми пука зя Шенген !Нямам пари да отида до съседният град
104
0
 
8
 
! Отговори
Боци , оди си! преди 12 години
Нито Шенген те сака , нито пък ние ....... !(((
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хе, и нали беше за декември!!!!!!!сега на лято
102
0
 
8
 
! Отговори
Заключение преди 12 години
С единия крак в Шенген през март, през юли с другия а между тях средният крак за Брюксел и след това с едната ръка в кацата с меда на еврофондовете през Септември 2012 и след това декември 2012 и другата ръка, после 2013 идва Еврото и ни го слага за всичко, но на нас хората (народа, селяните, мутрите - всички).Боко обича явно да е в разкрач!
101
0
 
1
 
! Отговори
NERON преди 12 години
´ZA MEN VSI4KI PARTII SA S EDNI I SU6TI LIDERI -PO BIVSH KOMUNISTI4ESKI PRINCIP -ZASHTO NEIMA OGRANI4ENIE MAKSIMUM 1 LIDER DA BUDE NA POSTA 4 GODINI SLED TOVA DRYG . TA NIE SME O6TE V KOMUNIZMA BE XORA ,I EDNI I SU6TI XORA SAMO SI MENKAT VLASTA E KAK DA SE OPRAVIM KATO VSEKI ZNAE 4E 6TE MU SE RAZMÍNE BEZNAKAZANO TAA VSI4KI PARITII SI IMAT DOGOVORKA DA NIAMA SUDEBNO PRESLEDVANE .BASI I DURJAVATA JALKA DOBRE 4E NE JIVEA V TOZI KENEF
100
1
 
5
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
През август-с "третия".На него най убавко се стои!Важното е много да не мърдаш,че........
99
0
 
18
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ИЗБОРИТЕ СА ЯСНИ,АКО ГЛАВНИЯ ЗАГУБИ ЩЕ Е НОРМАЛНО НО АКО СПЕЧЕЛИ ЩЕ СТАНЕ ВИДНО ЧЕ ВСИЧКО Е ФАЛШИФИЦИРАНО. НО АЗ СИ МИСЛЯ ЗАЩО НЕ СЕ СЪБЕРЕМ ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ПРАЗНИКА НА ОВЧАРИТЕ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ СЪДИМ КАРТОФИ И НА ТЕЗИ ДЕТО ХАПВАТ МАЗАНИ ФИЛИЙКИ С МАЗ И ПОДСМЪРЧАТ КРАИ КОФИТЕ С *** ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ТРОПНЕМ ЕДНО ХОРЦЕ ДА ПОВЕСЕЛИМ ДОБРЕ НАХРАНЕНИТЕ ГОЛЕМЦИ И ДА ВИДЯТ ЧЕ МЕЧКА ДА Е МОЖЕ И ХОРО НА ГЛАДНО ДА ИГРАЕ НО И ПОД ЯМУРЛУКА И ДЕБЕЛА ТОЯГА МОЖЕ ДА ИЗВАДИ
98
0
 
1
 
! Отговори
NERON преди 12 години
KUV SHENGEN BE ,XORA S TAZI KORYPCIA V BG ZA TAM LI SME, VSI4KI SI ZNAEM POLOJENIETO TEZI OT EU SHTE SI VKARAT AVTOGOL NE AMI SI E HARAKIRI . Q VIJTE IMA LI PO ZLE OT NAS V EVROPA ,VZEMETE 4EXIA ,UNGARIA SLOVENIA .... I TAKA NATATUK .NIE SAMI SME SI ZALSUJILI TOZI POMIARSKI JIVOT ,ZASHTOTO MAFITA REDI POLITIZITE V LISTIITE I NIE SI GI IZBIRAME ,NAI DOBRORO ZA BG E VOENNA HUNTA I DAITE VLSATA V RACETE NA GENERALITE I ZA 5 GODINI SHTE SME SUPER, I VOENEN SUD ZA VSI4KI PRESTUPNICI
97
8
 
6
 
! Отговори
една преди 12 години
айде пак се активираха червените клетки на Октопода! стига пискахте, нахалници, няма да крадете вече! ОТ УТРЕ!
96
6
 
19
 
! Отговори
и с двата крака преди 12 години
Пожарникарят е и с двата крака затънал в политическото сметище!