Годишно българите изминават 21 хил. км с кола, сред първите сме в Европа

Зад нас по километраж и стандарт на живот са сърбите
23 юли 2024 19:00, Нели Христова
54
Годишно българите изминават 21 хил. км с кола, сред първите сме в Европа
Снимка: БГНЕС

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС.

Шофирането и поддържката на лек автомобил отдавна вече не е лукс за българина, напротив в страната ни се купуват все по-нови и по-скъпи автомобили, а спортните коли Порше станаха нормална част от пейзажа на столичните улици.

Възможността българинът да шофира повече говори преди всичко за постоянно увеличаващия се стандарт на живот през последните години и дори поскъпналите цени на горивата явно не са пречка за това.

В сравнение с нас всички наши съседи изминават много по-малко километри.

Зад нас по километраж и стандарт на живот са сърбите, които изминават 1000 км. по-малко годишно или 20 028 км. Вечните ни съперници румънците също са след нас с изминати 20 338 км.

Унгарци и хървати също пътуват по-малко съответно 19 357 км и 19 587 км.

Колите, които изминават най-много километри в Европа, са в Холандия (29 851 км), Испания (29 017 км), Дания (27 346 км), Белгия (24 308 км), както и Франция (23 775 км).

Най-малко пътуват латвийците с общо 17 420 км годишно, но тук трябва да имаме предвид и размерите на балтийската държава, която не е голяма по площ, сочат данните на компанията за автомобили carVertical.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
И как точно карвертикал събира данни в България? Тук там от някой официален сервиз, в който се поддържат основно служебни автомобили в гаранция!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пак сте извадили даните от отчетените километри за годината на един депутат и ги слагате за българите средноколко пътували на година!Стъкмистика.
27
10
 
6
 
! Отговори
Регенсбург преди 1 месец
Нали бяхте най-бедните? Продънихте ушите на цяла Европа с това, бензинът ви скъп, но всяка седмица в Гърция, цените на всичко хвърчат но търсенето не спада, имотите минаха тези в Германия по цени и наеми. Не искате Еврото, защото при новите правила всичко това ще лъсне - огромният сив сектор. И повече коли от хората, с колата ако може директно в хола, няма такъв манталитет, затова повечето сте по 200 кг!
26
6
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Ирландия 2.0 казах за Северната част на страната. София има епигенетичен вирус само да яде от Севера и да убива!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
постоянно увеличаващия се стандарт на живот през последните години. До преди изчегъртването, ядях кренвирши и дюнери, откакто ПП дойдоха на власт ям само червен хайвер от Норвегия, вагио от Япония, Прошуто от Италия, трюфели от Франция и само най-доброто шампанско и уиски от Шотландия.
24
7
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Пак ще повторя ... Моята част от сделката е изпълнена! Сега парите, нотариалните актове, постиженията и виновните наказани! Сандъка на вратата и медицински неутрален екип! И знаете как наказани за това дето са направили!
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОГАТИ БЪЛГАРИ - ИМАТ БЮДЖЕТ ГОРИВО ПО 300 ЛЕВА НА МЕСЕЦ (БЕЗ ДАНЪК,ВИНЕТКА,ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ,СМЯНА НА МАСЛА,АНТИФРИЗ), ДОКАТО ПОЛУЧАВАТ 900-1200 ЛЕВА ЧИСТО. ПЪК АЗ СЕ ЧУДЯ, ЗАЩО ОТ ОБОЗРИМИТЕ АВТОМОБИЛИ ОКОЛО БЛОКА 80% СТОЯТ ПАРКИРАНИ 90% ОТ ГОДИНАТА И САМО ГИ ЛЪСКАТ ЗА ГЛАНЦ???!!!...
22
2
 
4
 
! Отговори
до Мхмм... преди 1 месец
А някога не ти ли е хрумвало, че много хора имат по повече от една кола?
21
3
 
13
 
! Отговори
Голата истина преди 1 месец
Тука някъкви световно безизвестни тарикати се упражняват във стакмистика! У нас има регистрирани 3.8 млн. ППС. 21700 км. годишно са грубо 1.6 тона гориво. Това са около 6 млн. тона годишно. Но официарно у нас се продават 200-250 хил.тона месечпо или доста под 3 млн. тона годишно. Излиза че половината ни коли са или електромобили или са с перпетум мобиле.Аман от поръчкови статии на ППДБ!
20
4
 
4
 
! Отговори
а кИкИ и денкУ преди 1 месец
Летят - тях как ги Мерите във Въздушни Мили ли към тая Статистика?!
19
5
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
14 маймууууни е кулминацията на тоя режим на извънредни правомощия ! И докато 13 маймууууни скачат по гърбовете на всички ви , аз не скачам по гърбовете ви , а по 13 маймууууни!
18
7
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Преди пет години някъде едни хора дойдоха при мен и ми поставиха въпрос: Как да оправим тая *** ? И тая? И тая? И тая? Аз казах добре - режим на извънредните правомощия и каквото се разработи като решение го прилагате НС възможно най-голям мащаб! И ако всичко това проработи ми спасявате живота от екзекуцията дето са ми спретнали! Всичко това работи , което предоставихме като решения. Практично и практично и практично и не теория! Втората част?
17
13
 
3
 
! Отговори
До мхмм преди 1 месец
Как се чувстваш да работиш 13 години на едно и също място? Харесва ти цял живот да си в застой ли? Т.е. се мързелив, неамбициозен и умствено изостанал? Какво ти пречи всяка година да сменяш работата? Страх ли те е?
16
1
 
25
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 месец
Много ми е интересно как е направена тази сметка... Вече 13 години работя в пункт за ГТП и по мои преки наблюдения средния пробег за година на един автомобил който не се използва за служебен е между 10-15 хил. км.
15
0
 
9
 
! Отговори
Стъкмистика преди 1 месец
Нищо повече.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 11 - Осбено као си от село, колата е абсолютно наложаща.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не очаквах, да е толквоа много в Дания.
12
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Изключително плоска статия! От плоска мucsupka!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 5 То това като лаф че някои хора до тоалетната си ходят с кола, но в действителност така е. Брачед ми един път каза на приятелката си да отиде да купи нещо от магазина който е на 300 метра и тя: Аре запали колата ве, кво те мързи? Смятай каква наглост.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново укро-лъжи! С тротинетки ли ги изминават тез килимотри? Затвориха 92 сервиза за преглед на автомобили. Сигурно от много "изминаване" на километри.