За две секунди изгубих бебето си в морето, разказва оцеляла от яхтата в Сицилия

11 души са успели да се качат в една от спасителните лодки
22 авг 2024 10:12, Гергана Попова
31
За две секунди изгубих бебето си в морето, разказва оцеляла от яхтата в Сицилия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британска гражданка на борда на яхтата, която потъна край бреговете на Сицилия, разказа, че е държала момиченцето си над повърхността на морето, за да го спаси от удавяне, пише BBC.

Шарлот Голунски, нейният партньор и едногодишната им дъщеря са сред 15 души, които са спасени от луксозната яхта Bayesian рано в понеделник.

Още по темата
Шарлот разказа пред италианския вестник La Repubblica, че семейството й е оцеляло само, защото са били на палубата, когато яхтата е потънала след силна буря.

Шарлот Голунски каза, че са били събудени от "гръмотевици, светкавици и вълни, които накараха лодката ни да танцува" и се е почувствало като "края на света", преди да бъдат хвърлени във водата.

"За две секунди изгубих дъщеря си в морето, след което бързо я прегърнах", цитира я вестникът.

Шарлот разказва още, че е държала бебето си "на повърхността с цялата си сила, ръцете ми бяха протегнати нагоре, за да не се удави". "Всичко беше тъмно. Във водата не можех да държа очите си отворени. Извиках за помощ, но всичко, което чувах около себе си, бяха писъците на другите".

Шарлот Голунски казва още, че 11 души са успели да се качат в една от спасителните лодки. И тримата от семейството й са невредими и са откарани в болница за прегледи.

Карстен Борнер, капитан на близка лодка, споделя, че неговият екипаж е взел на борда няколко оцелели на спасителен сал, включително трима, които са били сериозно ранени.

Друг свидетел, Фабио Чефалу, капитан на траулер, разказва, че се канел да отиде на риболов, когато видял светкавици и решил да остане в пристанището.

56-метровият (183 фута) плавателен съд, който превозва 10 души екипаж и 12 пътници, потъна на половин миля от брега на Палермо. Пет тела са открити сред останките на луксозна яхта, потънала по време на буря край бреговете на Сицилия, предаде АНСА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от ЕС
Харчим една пета от парите си за жилище
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
50м яхта не потъва от вълни без да и се помогне.Дори с разцепен по кила корпус ще потъва един час поне.Путин я е потопил вероятно за отмъщение.Нали откраднаха неговата.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
- Татко, защо когато корабът потъва, капитанът вика "Първо жените и децата"? - Синко, преди беше лесно - корабът потъва и първо се спасяват жените, а сега докато уточнят кой какъв е.... акулите чакат гладни!
28
0
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 2 седмици
Абе,питайте Дончо Папазов за мнение.Та той човека с дървена гемия обикаляше планетата,околосветски плавания прави,и що планктон изяде и на-още е жив човека.Та той може да каже какво,що.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
с какъв акъл може да се качих в 9тия месец на яхта, и да родиш там. Защо не са тръгнали към болницата, или тия са планирали раждането да се случи на яхтата и на са се съобразили с метероологичната обстановка...
26
1
 
14
 
! Отговори
мислещ преди 2 седмици
Да бе случайно станало!Преди седмица кола ударила съдружникът му и го убила !Всичко е много случайно .Блажени са вярващите .
25
1
 
6
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 2 седмици
До анонимеН#17 Прочетели. че килат не е бил спуснат? Май си изненадан, че има и такав вид кил. Запомнили колко е висока мачтата? И да знаеш, височината на мачтата е обвързана с размера на кила. Не е достатъчно да си от "крайморето" И Максуда е край морето
24
0
 
12
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 3 седмици
Мдааа. Да потънеш на 800 метра от брега не е лесна работа. Подготовка трябва.
23
2
 
16
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 седмици
Милиардери и Милионери, сър, забавляват се!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 22То не сигурно че жената го е казала, може би "писателя" да ни го вменява.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички с "партньори" вместо приятел/приятелка или мъж/жена заслужават да хранят рибките!
20
7
 
2
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 3 седмици
А на яхтата Шехерезада на Путин кой се вози в момента?
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мултимилионерите взеха да се самоочистват, миналата година ония в батискафа тръгнали до Титаник, се очистиха сега тия. Явно ще гледаме още богаташи да се очистват
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Капитанът е виновен, има сателити, радари, за времето и приближаващи бурии, той е длъжен да вземе решение, всичко е негова отговорност. Трябвало е да ги прибере на сушата. Явно са си мислили, че е шега работата
17
5
 
11
 
! Отговори
анонимеН преди 3 седмици
не е важна височината на мачтата, а кила, по-дълбокия и тежък пази стабилността, но вие нямате нищо общо с морето, явно сте от дълбоката провинция
16
3
 
3
 
! Отговори
николай преди 3 седмици
по-добре да не ги връзват тези кучета, а котките
15
3
 
6
 
! Отговори
николай преди 3 седмици
хората са безотгорни,оставят кучетата си върэани пред хранителния магазин
14
2
 
9
 
! Отговори
моряк и половина преди 3 седмици
Хитрия евреин Максуел потАна до Канарските острови.
13
3
 
9
 
! Отговори
все е Титаник преди 3 седмици
Мигранти на спасителна лодка се возят по 30-40 души . Титаник е бил с палуба 115 метра . това и фрегата не е . Черната Брада е бил с 2 Фрегати , шхуна и с оръдия и не се е кламбучкал с коруба 50м супер-лукс . това е катер с платна . Друг кат е милиардер да вземе да види времето . светкавици , 10 бала вълни . тея бебета да спят на хотел в Италия . Ндрагета и сицилянските фамилии не се давят .
12
2
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Толкова неадекватни и тьи коментари, не е за верване...
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя свят прекали с всякакви глезотии - яхти, самолети, джетове. Изобщо стана - елате ни вижте. Морето не е шега, във въздуха не е шега, всичко си е на собствен риск. Природа.