Рецептата Dnes: Ципура с чери домати

Лесна рецепта
8
Рецептата Dnes: Ципура с чери домати
Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 бр филета от риба ципура
  • 300 г микс чери домати
  • сокът на ½ лимон
  • 2 скилидки чесън, обелени
  • няколко стръка магданоз, на ситно нарязан
  • сол на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус

Приготвяне:

  • В голям и дълбок тиган загрейте зехтина.
  • Добавете към него и скилидките чесън и лимоновия сок.
  • Гответе около 4-5 минути, като чесъна не бива да загаря.
  • След това добавете рибните филета с кожата надолу.
  • Гответе по 2 минути за двете страни.
  • Отделете рибата в чиния и я покрийте.
  • В същата мазнина добавете нарязаните наполовина чери домати и нарязания магданоз.
  • Гответе около 10 минути или докато поомекнат доматите.
  • Върнете рибата в тигана и гответе още 2 минути.
  • Сервирайте.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: рецептириба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 седмица
Вярно е, аз не бих пържил със зехтин, оставя гаден горчив вкус, от олиото по добро за пържене няма.
3
1
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Звучи страхотно, ще я пробвам, но има грешка в продуктите. Зехтинът екстра върджин е за салати и при нагряване си променя вкуса и свойствата, става канцерогенен. Има си специален зехтин за пържене в тиган.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ужасно трънлива риба е ципурата. Кости, костички много. Само си пълниш устата с кости. Хапнеш залък, уж го прегледаш предварително- айде пак трънки плюеш, вадиш.... А пък шери домати не кусваме. Тц. Не ми се яде такова.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Звучи вкусно, ще я пробвам :))