ПП-ДБ искат отлагане на мандата, Радев им подряза леко крилата

Трябва да се спазва Конституцията, заяви президентът
15 юли 2024 16:33, Александър Попов
269

"Продължаваме промяната- Демократична България" поискаха от президента Румен Радев време и отлагане на връчването на втория мандат за съставяне на правителство, за да се намери подкрепа за важни реформи, насочени срещу корупцията.

Президентът Радев подчерта, че Конституцията трябва да се спазва в частта й за връчване на мандатите.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков представи предложенията на своята политическа формация. Той припомни, че през последните три години те са били единствената сила, която се е нагърбила със съставянето на редовно правителство. Същината на кризата, според него се състои в това, че тези, които са свалили неговото правителство, сега не могат да съставят свое.

„Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза. Искаме да предложим пакет от законови решения, с която да направим законовата крачка за разчистване на политическата система от корумпирани лица“, каза той. „Предлагаме декларация, в която са поставени точно тези важни стъпки, които трябва да се направят. Затова ни трябва известно време и сме дошли при вас да го поискаме“, каза Денков.

Според него, ако не решим проблемът с корупцията, всичко останало ще бъде второстепенно.

„Нашите очаквания са още в утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители. Тук не става дума просто за една декларация, искаме реално приети закони. Не искаме да се занимаваме с подмяна“, каза акад. Денков.

Президентът Румен Радев подчерта, че трябва да се съобразим с изискванията от Конституцията. Процедурата изисква да се фокусираме върху съставянето на правителство. По никакъв начин не трябва да се компрометира Конституцията, подчерта Радев.

„Основният въпрос е има ли мнозинство в 50 НС. Трябва да отговорите първо на този въпрос. Вие имате 39 народни представители, а за вашите идеи се изисква мнозинство, а за някои дори квалифицирано мнозинство. Очаквам да предприемете незабавни стъпки за намиране на политическа подкрепа в 50 НС“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: Румен РадевПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези лобират за интересите на САЩ и тяхната Украйна. Българите не ги интересуват въобще.
226
2
 
8
 
! Отговори
коментар преди 1 месец
Освен, че са шарлатани измамници, ужким завършили в Харвард, ПП-ДБ са и неграмотни по темата Конституция и процедура по връчване на мандат!
225
2
 
8
 
! Отговори
Записите Кирее преди 1 месец
В записа който изтече Киро ясно каза , че ротация няма да има и правителството им е само докато дойде времето за ротация. Сега какво разправят на вссякъде , че са им бутнали великото пуделско правителство. "Умните и хубавите" наистина ни вземат за *** ***.
224
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
39 от 240 са 1/6, от 1/3 гласували, са под 1/18 представляват българския народ.
223
5
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Защото нямаше да има реформи с първото правителство
222
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо не подкрепихте първото правителство
221
7
 
21
 
! Отговори
Шарлатаните преди 1 месец
...вече не били шарлатани...Радев им прости и ..пак щял да дига юмрукя...то бива нахалство бива...ама чак толкоз? Асан Васильов Кокорята докара 30% ИНФЛАЦИЯ И СТОПИ СПЕСТЯВАНИЯТА НА МИЛИОНИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ?!? БЕДИЛО ЗА ХАРВАРДСКИТЕ МАСТ_ИИ
220
4
 
22
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
ППДБ искат парламентът да гласува техните закони,но без тяхно правителство и да поемат политическата отговорност,а със служебно правителство,което е фактически правителство на Герб.
219
7
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Ако пеевски не овладее дпс - няма да има нова сглобка и ники няма да пьтува -затова толкова се пени по телевизията
218
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
аморални нямат работа в политиката
217
1
 
3
 
! Отговори
Ваги преди 1 месец
До Ванина Колева Вагинге нали знаеш какво ти мисля
216
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
цяла сутрин по бтв се плюнчи оня академик дето е по-голямо лай7но от фон деир лай7нен- край няма
215
4
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Президента схвана плана им да дадьт време на шиши да овладее -дпс за да получат подкрепата на дпс пеевски и герб за нова сглобка
214
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
До 199. А ве, променлив шушляк, пак ли почна с дитирамбите за променкаджиите? Много, ама много си смешен вече.
213
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пудел Рашков Евраков ще бори корупцията с видни трафиканти!
212
4
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Плужекът Денков трябва да бъде бит и такован на площада за разтуха на тълпите :))))))))
211
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вън канадския измамник и лъжец от парламента,да си взема козуначената Линда и да си ходи в Канада,видяхме го колко е ***,лъжльо и със слаби ангели.
210
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 9 месеца ПП,ДБ успяха едно бебе и куп поразии на държавата да причините. Жалка е тази държава, която има фалшификатори, закононарушители и корумпирани схемаджии, като ПП,ДБ в парламента си.
209
5
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Какво е това подрязване на крила? Направо да им набива шута на Шарлатаните.Отнеха му правото да състави служебно правителство и сега го молят за отсрочка.Нагли;по-нагли;най-нагли;Шарлатани.
208
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия са толкова нагли и безпринципни, че не мога да ги гледам, буквално. Пак опряха до президента, въпреки че се кълняха в обратното. Сега се кълнат, че няма да опрат, пак, до ГЕРБ и ДПС, но и до тях пак ще опрат. Клоуни, които печелят от идеалите на другите.