Пожар в Старозагорско, изгорели къщи, обявено е частично бедствено положение

Пожарникарите се опитват да спрат огъня към Старозагорски минерални бани
Обновена: 15 юли 2024 22:01 | 15 юли 2024 22:00, Анисия Иванова
77

Частично бедствено положение е обявено в Старозагорско заради разрастващ се пожар. Огънят в Средна гора е обхванал борови масиви и непрекъснато се разширява. Има данни за изгорели къщи във вилната зона.

Голям пожар гори край Стара Загора в района на 7-и километър. На място работят пожари автомобили и много доброволци.

Чрез социалните мрежи се призовават хора, които имат високопроходими автомобили да се включат в гасенето.

"Който може да дойде с високопроходима техника над кариерата на Гьоновец. Работата е сериозна, ако изтървем огъня, ще заминат доста къщи", каза Петко Петков в кратко видео във Facebook.

Пламъците и пушекът се виждат от почти всяка точка на Стара Загора. В района има и вятър, който затруднява гасенето

"Искахме да помогнем с лопати, мотики и тупалки, но огъня толкова бързо се разрастваше, че буквално започвахме да пречим. Поне спасихме една костенурка от сигурна смърт", написа в социалните мрежи Нели Драганова.

Опитите на пожарникарите са да спрат движението на огъня към курорта Старозагорски минерални бани. Очаква се подкрепа по въздух за локализиране на пожара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
Покрай бума на жилищното строителство и фотоволтаиците доста земя беше унищожена. Тези хълмове над Стара Загора гледат на юг. Или ще застроят нов квартал или ще "засеят" соларни панели. За 35 години така и не измислиха нормален начин за устойчиво използване на частните горски масиви. Или ги изсичат или ги изгарят. Хубава работа ама мутренска...
56
1
 
4
 
! Отговори
? преди 1 месец
До българина В Гърция, НАТО и ЕС ли гасят пожарите? Вместо българите да се обединяват и решават проблемите си, всичко се политизира и чрез политически лозунги народа се разединява!
55
4
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 месец
абе къде е нато и ес? Русия има хеликоптери за гасене, а ние име съюзи с ценности
54
0
 
7
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
КАКВО РАБОТЯТ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ!?? ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ЗАКРИТИ ТЕЗИ ДЛЪЖНОСТИ В КОИТО ОТИВАТ НАШИТЕ ПАРИ ЗА НИЩО НЕРАБОТЕНЕ. ПРЕДЛАГАМ ДА ИМ ДАДЕТЕ РАБОТНО ОБЛЕКЛО И ПО ЕДНА ГОЛЯМА МОТИКА И ГИ ПРАЩАЙТЕ ДА ГАСЯТ ПОЖАРИТЕ. ДА ВИДЯТ КАК СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ. А НЕ ДА СЕ МОТАЯТ ПО БЮРАТА И ДА ДАВАТ ЗАПОВЕДИ. НЯКОГА БОЕКО ЩЕШЕ ДА ГИ ЗАКРИВА АМА НЕЙСЕ НЕ МУ ПОЗВОЛИХА. ПОСЛЕ КЪДЕ ЩЕ СЛАГАМЕ НАШИТЕ ХОРА А.
53
0
 
7
 
! Отговори
Срам ме е да се преди 1 месец
Нарека българин!Престъпна държава!
52
4
 
6
 
! Отговори
Черният Иисус преди 1 месец
Бог наказва най по мя р ската и изостанала държава те само в ЕС а и на Балканите от Сърбия Албания и Македония е по зле даже !Там все пак живеят хора направили са нещо пътища Поне.За разлика от България.Най корумпираната мутренска кло а ка пълна с подрастващи наркомани но и без бъдеще като държава и народ.перачницата за пари на мафията която я управлява!Срам ме е да се нарека българин!Да гори!Е бал съм я тая Д1ржава!
51
0
 
4
 
! Отговори
Полиция и служби преди 1 месец
Продават наркотици и райски газ такса спокойствие която пращат барове и дискотеки е от 10 до 30 000 лв!!!Това са ОПГта!!!!!
50
3
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 месец
Лично нашия почетен прецедател я е съдил гората в мутренските години
49
3
 
4
 
! Отговори
Цар Борис я посади преди 1 месец
Гората а комун я гите и ДС из метта я палят от яд че са нищ о жества и времето им свърши!Това е началото на края им на всички корумпирани ушеви служби нотариуси фат маци чорбаджии урви на Бохо урви на Доган урви на тоя и оня мутри репресиращи и грабещи народа!
48
3
 
1
 
! Отговори
Да Гори Ке н ефа БГ преди 1 месец
53 Закво бе за тая скапана Д1ржава ли?
47
3
 
9
 
! Отговори
Боядисайте ги де! преди 1 месец
Цар Борис ги посади, комyнистите сега ги палят, защото не могат да ги боядисат.
46
0
 
6
 
! Отговори
GERB преди 1 месец
Бойко не е засадил и едно дръвче. И къщичка за птиченца не успя да направи на подпорната стена. Пълен некъдъpник. ПЪЛЕН! Неможач и неопитен. Само е там да краде.
45
8
 
2
 
! Отговори
Пионерче преди 1 месец
Като деца, вместо да сме свободни и да си живеем живота ни насилваха от училище да ходим и да садим гори за Тодор Живков и комуните. Бяхме деца роби. Експлоатация на детски труд. Беше много неприятно, защото не ни даваха една стотинка, а ни караха да работим за слава ЦЯЛ ДЕН. Анатема! Дано никога повече не се връща комунизма.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горите са рядкост. Цар Борис засажда повечето гори в България. Глyпавите Koмyни единствено садят тополи и горички с комунистически символики - 1300 години България. Има такава гора, засадена от шантaвите комуни. Цар Борис обаче наема предимно учени, които избират правилните видове за Витоша, Пирин и Рила. Не случайно горите на тези планини само стабилизират склоновете и ги правят неимоверно красиви. НЕ КАТО БАЙ ТОШОВИТЕ ГРОЗНИ ГОРИ.
43
2
 
6
 
! Отговори
ЦАРСКА БЪЛГАРИЯ преди 1 месец
ЦАР БОРИС ТРЕТИ засажда борови дървета на Рила около Боровец и Рилския Манастир. Преди това е било каманак. Ако не вярвате на мен, отидете в царски Боровец и вижте, че всички борове са на по 80-90 години. Садени от Цар Борис. Преди Цар Борис Боровец е било гол каманак. Той избира там да си направи двореца и да засади борови масиви.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гошо Е и какво общо има цара с горите бе исрод. Цара даже не е гласувал закона за гората. Всичко е на селяните и работниците, т.е БКП.
41
1
 
1
 
! Отговори
Буден Гражданин преди 1 месец
Тези пожари ги правят хора. Правят ги умишлено. Няма как да се запали гора просто ей така. За такъв пожар трябва много енергия и трябва да се идентифицират злобарите, които секат и палят горите на България. Версията, че стъкълце пречупва светлината на слънцето и пали огън не са истина. Това са лъжи на подпалвачите. Ако някой ви лансира тази версия - той трябва да е първият заподозрян подпалвач, за когото трябва да подадете сигнал в държавата.
40
4
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Не сам бе и.диoт. Горите там са садени при царуването на Борис. Много ясно че не е ходил да ги сади лично той, м.aлoyмен ли си?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Голям Огън БЕДСТВИЕ Требва да спрат колите, защото газовете затоплят докато не вали дъжд и не се пуска никой в горите освен пожарни. Требва и нови язовири а не апартаменти и магистрали.
38
0
 
2
 
! Отговори
Костадинов е виновен преди 1 месец
Някой от Възрождане е запалил склона предизборно, за да може да обвинява Сорош за нещо.