Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова

Четирима са пробвали да напуснат страната
15 юли 2024 13:40, Александър Попов
169
Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна съобщи, че граничар е застрелял военнослужещ, за когото се твърди, че се е опитал да напусне страната нелегално, след като е бил заловен и задържан, предаде АФП.

Киев предприе агресивна кампания за набиране на военни, което предизвика съобщения за украински мъже, които преминават в съседни държави, за да избегнат служба.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че четирима военнослужещи са били задържани, докато се приближавали пеша към молдовската граница в южната украинска област Одеса на Черно море.

„Докато се опитвали да преминат границата, граничарите ги забелязали и ги задържали“, заяви СБУ, като добави, че инцидентът е станал един ден по-рано.

„Единият от бегълците е нападнал граничаря, докато се е опитвал да избяга. В отговор той е използвал служебното си оръжие и е застрелял нападателя“, добавиха от службата, като уточниха, че е започнало и разследване.

Охранителят е използвал огнестрелното оръжие при самозащита, заяви пред украинските медии Андрий Демченко, говорител на граничната охрана.

Според граничната охрана само през тази година повече от дузина души са загинали при опит да преминат река Тиса, която минава по западната граница на страната.

През последните месеци тя е задържала и десетки хора, които са се опитали да се изнесат нелегално от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
5
 
! Отговори
Юлиян до краваря преди 1 месец
Пак казвам!Не виждам защо да се плашим.Ние, както винаги твърдим, сме против всякаква намеса на България във войната.Неутрални и по-далече!Виж,вие постоянно драпате за по-активна намеса,за по-активна подкрепа на неонацисткия режим в Киев,за "по-лоялно"партниране с евроатлантическите военни структури.Превръщате територията ни в "плацдарм" за нанасяне на удари срещу Русия,без да мислите,че с това излагате на риск от ответен удар цялата страна.Отказът от подобни действия проява на страх ли е?
150
3
 
6
 
! Отговори
Сига вече !!! преди 1 месец
До Кравар Евроатлантик....... Стига си мучал от обора . Отдавна се излагаш, но вече прекали. Май, май ти трябва Бикар НЕ-евроатлантик , поне да спреш да плачеш като вдовица за ......банан.
149
2
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
САЩ КАТО подпалиха тази война защо не пратиха американци да се бият а дават оръжие за пари, долни из.ча.дия-измряха хиляди невинни хора
148
4
 
4
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
Дезертьорите се разстрелват в гръб и на място. Така пише в инструкциите на Загрядотрядите на НКВД. През 1941-45г. хиляди съветски граждани са разстреляни като дезертьори и това не беше новина.
147
12
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Не се плашете, драги ми русофили и други психично болни. Путин е едно комплексирано страхливо джудже, няма да посмее да атакува България. А ако реши да я атакува и сте толкова патриотично настроени Вие ще сте на първата линия.
146
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак украински лъжи, нямало е никаква самозащита, стрелял е подло в гръб. Ако са такива патриоти, да ходят на фронта те. Кой им дава правото да убиват хора в гръб, това е войната на Зеленски и САЩ, не на народа, който е насилствено въвлечен. Ако Сащ и Зеленски искаха мир до сега да са почнали преговори.
145
0
 
15
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
На вас, краварри, много ви знае устата, защото хоп и сте избягали някъде в джендероландията. А някои от вас в момента пишат от там. Широко ви е около врата. Опасявам се, че ще ви отеснее, ако Путин реши все пак да направи бърз марш на Запад. Иначе се чудя, вече на емигрантите "дезертьори" ли им казваме? Значи Европа е пълна със сирийски, африкански и афганистански дезертьори :) ОК, така ще ги наричаме вече.
144
0
 
12
 
! Отговори
Юлиян до краваря преди 1 месец
Че защо да бягаме?Ние сме си тук и нямаме намерение никъде да ходим.Русия,за разлика от Украйна и НАТО-то,сама се оправя.Няма нужда от нас.Ние сме нужни тук и сега.Да казваме истината за войната и да опровергаваме л-ъ-ж-и-т-е ви.Тъй че,няма от кого и защо да бягаме!
143
1
 
10
 
! Отговори
Ружа Игнатова преди 1 месец
Държава 404.Кой, кой е.Владимир или Волдомир.
142
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крепостни.После оцелвлитв от месомелачките ще получат 10% отстъпка в новото казино на Еленски,за да им вземе всички пари.
141
24
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Такъв инцидент е невъзможно да се случи на тукашните русофили. Те ще са избягали с подвити опашки много преди да бъде обявена мобилизация.
140
0
 
22
 
! Отговори
Alex преди 1 месец
Аз бих ударил един пълнител в небето и бих го последвал. Чужда война на три свръх сили. Но бих си взел автомата :)
139
1
 
35
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Добро утро, бандероФашаги стрелят по своите хората от 2014 година.
138
0
 
25
 
! Отговори
Читател преди 1 месец
Бравус, ашколсун. Сталинските методи в една "ДЕМОКРАТИЧНА" държава която ще става член на ЕС са най-добри и ефективни.
137
0
 
27
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
От поне два месеца ги стрелят. Просто, сега е имало повече свидетели.
136
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в укроландия - държавата на обратното - в самозащита застрелваш в гърба някой, който бяга в обратната на тебе посока... поне така ще го погребат, на фронта ще го зарежат да гние в окопа
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 125,а тези 150000хил.които са у нас на помощи ,с тях какво ще стане.
134
3
 
17
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 132 Говори се че Личната охрана на ЗЕЛЕнски е от МИ6(определено "ЛИЧНАТА ОХРАНА" на Госпожа ЗЕЛЕнски и неговите деца е от МИ6). Да трудно ще го гръмнат (освен с някоя наистина голяма бомба) но също така е ясно че има подготвен заместник Западните служби са поне чак толкова компетентни.
133
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До SS Руснаците нямат проблеми с персонала нали? Няма да се учудя при приемане на новия бюджет отново да вдигнат заплатите на военните както в мирно време така и военно времевите ставки...
132
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убийство на мирни граждани ,... нали Кличко !?