БДЖ пуска директен влак Русе - Пловдив - Русе

Ще има удобни връзки от и за Габрово
15 юли 2024 21:47, Анисия Иванова
22
БДЖ пуска директен влак Русе - Пловдив - Русе
Снимка: БГНЕС

БДЖ осигури движението на директен влак по направление Русе - Пловдив - Русе, след като от днес бързият влак от Горна Оряховица за Пловдив и от Пловдив за Горна Оряховица ще се движи от и до гара Русе разпределителна. С тази промяна БДЖ осигурява удобен директен превоз между Северна и Южна България и по-конкретно между областните центрове Русе, Велико Търново и Пловдив, курортните градове Трявна, Павел баня, Карлово, Баня и Казанлък.

Влаковете имат удобни връзки от и за областния център Габрово.

След въведените подобрения бързият влак № 4631 от Русе разпределителна до Пловдив ще заминава от гара Русе разпределителна в 04:40 ч. и ще пристига в гара Филипово в 11:40 ч. В обратното направление бързият влак № 4632 от Пловдив до Русе разпределителна ще тръгва от гара Филипово в 16:10 ч. и ще пристига в гара Русе разпределителна в 23:19 ч.

Поради ремонтните дейности в гара Пловдив влакът се движи временно с крайна и начална гара Филипово, като се очаква до края на летния сезон да пътува от и до централна гара Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: влакрусеБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
До анонимен 5 преди 1 месец
Ще пътуваш 9 дена 9 нощи с камили. Имай предвид, че влакът не е бърз, спира навсякъде и май имаше престой тук- там по пътя в Южна Бг. От 4 часа сутринта до 12 на обяд са 8 часа. Цял работен ден.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да пътуваш по това направление нощем....
19
3
 
2
 
! Отговори
Руски Трол преди 1 месец
Бай Тошо къде си? Липсваш ми!
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прекрасно, мамалигите ще могат директно да ходят на майната си при братята си от голямото Столипиново и да се отдадат на прекрасни пловдивски обичай като махане на арматура от блок, отглеждане на кон в хол и други.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С бързият влак от Горна Оряховица до София ми отне почти 7 часа с БДЖ. :)
16
2
 
9
 
! Отговори
Бако преди 1 месец
Така БДЖ ще допринесе за развитието на летището в Букурещ ,Браво
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Koой пък оди у Русе?? Шантава работа! За какво му е на човек от Пловдив да ходи чак там? Какво ще търси там?
14
1
 
11
 
! Отговори
... преди 1 месец
последно като пътувах с БДЖ маршрута София-Свиленград ми отне 17 часа! Сега научих, че Свиленград-София вече се пътува само за 6 часа и половина! Имат напредък! Не голям но имат! :))))))))))))))))))))))))))))))))
13
4
 
5
 
! Отговори
Симо преди 1 месец
До АнонименА сега в демокрацията колко тунела направихме под Шипка, мадоче? Като самолетчетата на хартия май са няколко. По изхарчените пари за проектиране, ще да са стотина. На практика са демократично 0.
12
0
 
5
 
! Отговори
Симо преди 1 месец
До АнонименАми без да броим модернизация на съществуващи тунели, само с разширението (изграждането на втора успоредна линия) на Линия 2 през Искърското дефиле, са построени 20 тунела. През линията Карнобат - Комунари пак с разширение май бяха още 2 тунела. И има една линия от Старо Оряхово за Поморие, построени са 2 тунела, но линията не е довършена. Всичко на всичко 24 железопътни тунела през Стара Планина в периода 1945 - 1989 г.
11
7
 
8
 
! Отговори
61 преди 1 месец
През планината бързо с влак не може. По времето на "прогнилия комунизъм" България имаше гъста мрежа от вътрешни самолетни линии. "Летящите Чавдари", Ан24 и подобни префъркваха от София до Русе за отрицателно време. Предварително ще помоля хора, които не знаят какво е "Чавдар", да не се пенявят тук.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гиб Мелсън Викаш руснаците Луканов и Станишев правеха американска демокрация, а?
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гиб Мелсън А за 45 години социализъм колко тунела направихте под Шипка старче?
8
7
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Преди години по времето на лошия комунизъм е имало директен влак от Габрово до София. Това ми го каза един пенсионер от Габрово. Сега хиляда прекачвания правиш за да стигнеш дотам. 30 години американска демокрация един тунел не можаха да направят през Стара Планина. Северна и Южна България все едно са отделни държави като тръгнеш да пътуваш. Много сме зле! Затуй пак гласувайте за Винету!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ехооо БДЖ кво стана с новите 300 вагона май са само 3/три/ останалите 297 къде са
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Носете си втори кат дрехи, вода и храна за 3 дни.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Дунавската равнина през предбалкана и подбалкана до Пловдив. И колко часа ще прави това пътуване като имате предвид че в Балкана влака не може да развива големи скорости.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като знам че през социализма имаше влак който развиваше 160 км , сега ми става смешно да чета такива новини .35 години напредваме назад
3
1
 
20
 
! Отговори
Забележка преди 1 месец
Времената на тръгване и пристигане са ориентировъчни.
2
2
 
12
 
! Отговори
Юху преди 1 месец
Невиждано за пръв път до сега