Румен Овчаров: Елементарни опити на ПП-ДБ да се върнат в играта

Разделението в БСП е между клиентелската вихрушка и нормални хора
15 юли 2024 22:12, Анисия Иванова
65

Ясно е, отиваме към избори. Днес видяхме елементарни опити на ПП-ДБ да се върнат обратно в играта. Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в студиото на "Денят ON AIR".

Той определи като основен проблем ниската избирателна активност, а хората не гласуват, защото "не искат да бъдат лъгани, да бъдат водени за носа".

"Корнелия има една единствена задача - управляем и организиран преход и избор на нов председател на партията. През цялото време опозицията се опитваше да компрометира Корнелия, не разбраха, че омразата срещу Корнелия не е политика, компрометираха цялата партия", каза Овчаров.

В ефира на Bulgaria ON AIR той подчерта, че в случая с БСП има гузна съвет и натиск от президента, "който не прощава".

"Румен Радев генерира две поколения клиентела, първата - Жоро Гергов, Весела Лечева, Петър Витанов, втората - от т.нар. младежко обединение от 2022 г., когато на ключови постове в редица държавни предприятия бяха уволнени професионалисти, за да отидат на тяхно място млади хора, непрофесионалисти - Иво Лилов, Николай Маринов, Еньо Савов, хора които влязоха в ръководството на "Ел Би Булгарикум", каза Румен Овчаров.

Бившият министър е категоричен, че с Нинова БСП по-добър резултат няма да постигне.

"Левите избиратели не искат да гласуват за такова БСП, което слугува на този или онзи. Разделението в БСП е между клиентелската вихрушка и нормални достойни хора, които досега гласуваха за БСП", добави гостът.

Овчаров коментира и промените в АЕЦ "Козлодуй". Убеден е, че течът е знак за безотговорността, с която се управлява атомната централа.

"Никой не пита как работи пети блок с американското гориво - с по-ниски обороти, той работи с 40 мегавата по-ниска мощност, вместо на 1400 мегавата - 1000. С това гориво не може на повече. Приходите за първото тримесечие са с  270 млн. по-ниски, до края на годината само заради по-ниското ниво ще са още 70 млн.", прогнозира Румен Овчаров.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия некорумпираните отППДБ ни удвоиха външния дълг за 9 месеца. Вярвам на Овчаров а не на ППДБ
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами нека се изкаже и той, щото защитава българските енергийни интереси а от ППДБ защитават американско-украинските такива.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предателите да върнат двата ни реактора от Украйна и да спрат икономически неизгодния трети реактор от запада. След като Украйна може да ни ползва реакторите значи стават и са си за нас.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно някой да пусне Тексас в БРИКС така и Украйна няма никога да влезе в НАТО. Запада с нахалство завзе огромни сфери на влияние в Европа, докато изгуби Африка и половин Латинска Америка. Сега вече може да продължи напред ама има военен отпор. А ресурсите в кой са в Евразия. В исторически план нито един поход на западна Европа срещу Евразия не е успешен, обратното България и Унгария са евразийски сили навлезли и завладяли Европа.Прочети още на: https://dnes.bg/usa/2024/07/15/veroiatnostta-trymp-da-stane-prezident-na-sasht-narasna-mnogokratno.613796?utm_source=referral&utm_medium=ar
54
0
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До 123" "Този" за разлика от теб е политик и специалист по енергетика. А ти какъв си?
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този от групата на Магнитски продължава да ръси акъл. Само в България корумпетата са толкова безочливи, че да ни се натрапват публично.
52
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Добре де, кой точно се вълнува от бръщолевините на този.
51
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Другият пръйдлю. Шшш ай отивай на ски
50
0
 
3
 
! Отговори
Та тъй преди 1 месец
Със сигурност знаят че се върви към избори.Но този тест е показателен с гласуването кой е против законите.ББ дръпна Габриел,когато трябваше да става премиер точно заради антикорупционните закони които бяха условие да продължат.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елементарни, неелементарни, ама вършат работа... Това е важното!
48
0
 
1
 
! Отговори
Кире брейка преди 1 месец
Кату са замисля -хубуу ни беши при комунизма.Добр чи съм си тарикат и много не мисля.аз съм си комунист по душа.Питайте *** миен.Дргарят Овчаров ние крадец.Той мисли за народа.Кат бай Тошо
47
2
 
4
 
! Отговори
Кире брейка преди 1 месец
Румен Овчаров не и милионер а пенсионер.Сам го каза един път на тиливизиита.Аз личну го чух.Ко ми раправяте туй било-онуй било.Човека си го каза честно-има си пенсииката и туй то.Той и от старите комунисти -истински .Дето мислят за народа
46
1
 
1
 
! Отговори
Кире брейка преди 1 месец
ритнахти комунизма нали?А сига да ва видя.Идно времи си имахми един партиен сикритар дето оправяши всичките булки на село че и малко в града закачаши.Сига сички синчета на новите комунисти ми плямпат .Ама не са кат бащите си.Качили са на мерцедесите и джипувете и по гърция чи и отатък оправят булки.*** ни са кат старити истински комунисти да мислят за народа и булките му.Откъде тез имоти и милиони и джипуве?Ни са кат бащите си скромни,работливи.Бе хубуу ни биеши преди.С Русията.ниамаши джипуве
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Овчарчето пак дава акъл, приказва сладко сладко, без никакъв смисъл естествено :)))
44
0
 
1
 
! Отговори
Кире брейка преди 1 месец
Ко ми рзпраят че другаря Очаров бил милионер.Друг път .Чист кату сълза.Той е от старите наши другари.Истински комунист.Ама не от тия де....Мислеше за народа.Хубуу ни биеши имаши ТКЗС имаши Кремиковци за всички имаши.А сига саму за тия новите комунисти дето бащите им биаха партиици.Не истински комунисти и дугари.идно времи с идна заплата знаиш ли колку кучишка радост можеш купи? Ималу в нея зъби и черва.Ми ко от туй.*** биеши вкусна.Ко му го пилите на човека .Мислеше за народа и ощи мисли
43
2
 
6
 
! Отговори
В Монтана преди 1 месец
хора протестират срещу изграждане на хранилище за ОЯГ. 5-ти блок умишлено работи под капацитета си, заради неподходящо ядрено гориво, което скъсява животът на реактора. 6-ти блок, заради санкциите, липса на експерти за ремонти му, има течове в оборудването, които скъсяват живота на реактора и не работи на пълна мощност. ОГРОМНА ЗАГУБА за приходи от продажба ток за държавата. От 2027 г. битови потребители излизат борса ток, с еврото още един ценови шок. Потрошен умишлено ПАВЕЦ. Унищожиха енергети
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
....каза комунистическият шууут Р. Овч.
41
5
 
9
 
! Отговори
ППДБ НПО-та преди 1 месец
Основна цел е промяна на Законодателството, което да обслужва Господарите им. Цели: Дигитализация и въвеждане на евро, цифрово евро. Заробиха ни със 120 милиарда лева за 2 реактора на Козлодуй, без срокове, изпълнители, неустойки при забавяне, фиксиране цени. Срещу 12 милиарда Белене, платени реактори, оборудване, лиценз площадка, прибиране ОЯГ. 51% собственост за държавата, златна акция. Изплащане от бъдещи продажба на ток. Ставаме ядрено сметище на Европа. ППДБ са чужди платени марионетки.
40
11
 
9
 
! Отговори
Един от промяната преди 1 месец
Пп/дб едни най обикновенни шарлатани - полегнали на бацо и шиши за кинти
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Р. Овч- поредният комунист - станал милионер на гърба и мизерията на тия дето ги лъжат с години че правят уж нещо за тях..и все аха аха...см като не другия път е има и "успехи" къде с 2,50..къде с 5 лв..някой и друг бонус за Коледа и велик денДокато там "другарите" милионер до милионераОт грижи -за "хората" де- ам освен собствените семейства ,рода и някой друг другар.... други не виждам