5 фактора, водещи до изтощение и умора

Спите повече от необходимото
31 юли 2024 17:15, Михаела Лазарова
6
5 фактора, водещи до изтощение и умора
Снимка: Istock

Изтощението и умората са част от напрегнатото ежедневие, което много хора имат. Свикнали сме да смятаме, че работата, ангажиментите, проблемите, семейството, децата и всичко в напрегнатия и динамичен ден може да ни измори и изтощи, но се оказва, че това не са единствените предпоставки. Има много неочаквани фактори, които могат да са в основата на постоянното усещане за умора и изтощението, водещи до липса на енергия и желание за любимите занимания, а и не само.

Кои са тези неочаквани фактори, водещи до изтощение и умора?

Прегладнявате

Ако допускате да прегладнеете и не се храните редовно и здравословно, липсата на енергия става много по-осезаема и непреодолима. Ако пропускате закуската или хапвате нещо набързо сутринта, а следващото ви хранене е чак вечерта, когато вече сте тотално прегладнели, това може да доведе до хронична умора и изтощение.

Работите в разхвърляна обстановка

Може да не ви се вярва, но един от факторите за постоянна умора и изтощение е разхвърляното бюро. Атмосферата и обстановката, в които работите и прекарвате по-голямата част от деня си са от голямо значение за нивата на енергия и бодростта.

Източник: Неочаквани фактори, водещи до изтощение и умора 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: гладбезсъниеумора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разходка при залез слънце с любимия човек.
4
1
 
4
 
! Отговори
T преди 1 месец
недаспиване и липса на свободно време водят до умора.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В храната ви не присъства достатъчно желязо? Зависи на колко години сте. Желязото за хора над 40 г. е вредно и съсипва черния дроб, нарушава и някои основни метаболитни процеси. Внимателно със съветите по вестниците.
2
3
 
2
 
! Отговори
цъкане за лайкове от преди 1 месец
каки отегчени от недосещащи се лапнишарани водещи до изтощение и умора вместо при зрял и щедър майстор по креватна гимнастика
1
1
 
5
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
При мене главният фактор за умора е Жегата!!!! и невъзпожноста да се наспиш нормално, Климатика може да понижи температурата в стаята/спалнята, но не може да компенсира нискто количество кислород, следва - умора, отпадналост и изтощен организъм!