Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин

Българката загуби от скандалната тайванка
Обновена: 4 авг 2024 13:12 | 4 авг 2024 12:37, Александър Попов
473
Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин
Снимка: Lap.bg

Светлана Каменова падна от боксьорката от Тайван Лин Ю Тин в категория до 57 кг.

Тя беше брутално ощетена срещу скандалната тайванката Ю Тин Лин и остана на крачка от медалите в категория до 57 кг на Олимпийските игри в Париж. Българката дори поиска да свали ръкавиците още след втория рунд в знак на протест, но треньорът й Борислав Георгиев я убеди да доиграе срещата, в която победата бе присъдена на съперничката и с 5:0 съдийски гласа.

Канадският рефер Джефри Верхоген допусна груба игра срещу българката - влизания с глава, с лакти, без да дава официално предупреждение.

Мачът

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван

34-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, изигра добър първи рунд срещу двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, която използваше неспортсменски прийоми като удари с лакти и влизане напред с глава, но съдията Джефри Верхувен (Канада) не я предупреди официално, въпреки че й направи няколко забележки. Реферите край ринга присъдиха минимално предимство на азиатката, но във втория рунд, който също изглеждаше равностоен, те дадоха и петте си гласа за Лин, с което на практика двубоят беше предрешен. В третата част Каменова се хвърли в атаки, но това не донесе съществен успех.

Българката отказа изявление след края на мача.

Веднага след двубоя пък Каменова беше поздравена от председателят на БОК Стефка Костадинова, която проследи двубоя от трибуните.

Българката изглеждаше много ядосана след двубоя и не пожела да коментира нищо. Тя премина покрай чакащите я журналсти и подхвърли: "Изследвайте я за хромозоми".

Азиатката е една от двете боксьорки, заедно с алжирката Имане Хелиф, които бяха отстранени от световното първенство по бокс през 2023 г. в Делхи, тъй като според Международната боксова асоциация (IBA) са се провалили на тест за определяне на пола. Въпреки това Международният олимпийски комитет, който организира боксовия турнир в Париж, настоява, че двете боксьорки отговарят на нужните изисквания, за да се състезават при жените. В последните дни темата около Ю-Тин и Хелиф придоби водеща популярност на Игрите в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това си е практика в спорта от много отдавна, вижте какво се случи с отбора на ГДР преди мнооого години, половината станаха мъже след това.
318
0
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 1 месец
Не "мъжкараната", а правилното е "женственият". Макар че и последното е спорно.
317
0
 
1
 
! Отговори
добро утро преди 1 месец
Добро утро. Всички боксиорки са лицемерки. Протести и несъгласия има само на думи. Свободата неще Екзарх...иска Караджата. Несагасие или мрънкотене няма да свърши работа. Нужен беше бойкот на всички жени и никакво участие на олимпиадата от тяхна страна. Да видим тогава какво щеше да реши МОК. Светлана като знае що се качва на ринга. Качва се за пари. Ако беще победила немаше да риве толкоз. Тогава оня щеше да е истинска женка. Е те на това му се вика лицемерие
316
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Лин е мъж преди малко видях снимка под ъгъл и има голяма адамова ябълка.
315
0
 
2
 
! Отговори
Ще и дам преди 1 месец
Моя бокс талисман. Да пренареди зъбите на гнусния травестит , после аз ще го довърша с металните ми бомбета! Моята толерантност приключи с началото на олимпгейските игри. Знаете ли , че има осъден холандски педофил , който е в отбора по плажен волейбол. Изнасилиш е 12 годишно момиче. Проверете не е тайна , просто медийките ни не смеят да го споменат
314
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да беше му свалила гащите,че да видим кой е мъж,кой жена..
313
2
 
7
 
! Отговори
спорт преди 1 месец
Абе то да си свалят потниците - ще се види че никоя от тях не е жена. Бокс за жени си е глупост.
312
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Светлана вместо да сваля ръкавиците да беше свалила гащите на противника. Щяхме да видим какво има там.
311
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представете си канадец- съдия да прецака джеендер?! В Канада ще го вдигнат на балон- това е най- отровената от тази идеология страна, където вече е слежно за родители с деца да ги опазят от тази мръъсотия, която се налага насила! В такива дисциплини трябва и ние да имаме мъже, които по паспорт са жени. Няма друг вариант с тези измамници.
310
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гейлимпиадата на франсетата се превръща в страхотна комедия. Може да се конкурира с филмите на Луй Дьо Фюнес. Да им присъдят 3 -4 оскара.
309
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кат немогат да ги изгонят от федерацията , да си направят нова федерация с нови правила и ония двамата да си останат в старата и да си се маризят един друг
308
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква мъжкарана? Жив мъж си обгрижван от сатанисти! Гнусота !
307
0
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Ако имат топки ще дисквалифицират У хромозомката
306
1
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Пълен провал на МОК и организаторите на олимпиадата. Да се допусне мъже да бият жени, лоша храна, стаи в олимпийското село без климатици и заснет италианския златен медалист на плуване-гръб да спи до една пейка на открито, защото в стаята е голяма жега, това са недопустими неща.
305
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Светлана беше опазена да не чете по медиите и най вече фейсбука. какво пишат тя можеше и да си го бие.
304
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Защо мълчат пеефското прасе и Боко Жендъра - защото са пеераси и поддърж транс боксьорките мъже -слабаци свиняци и дохляци. Не са българи
303
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не беше излизала.
302
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ядосаната" Светлана трябваше да бойкотира този двубой, което щеше да бъде поредния шамар в дзуррлята на психясалата сатанистка либерастия. А тя не я било страх. Сега била ядосана. Айде у лево! Като не й стиска да покаже морал и достойнство, сега не може да се жалва.
301
3
 
24
 
! Отговори
Кубрат Пулев преди 1 месец
Слагам перука и нещо се чуствам жена днес и предизвиквам тоя Лин Пед Е Рин да се бием каро "жени". 10 секунди ако изкара добре ще е за него
300
2
 
32
 
! Отговори
Anonymous преди 1 месец
Това е една пародия на олимпиада