Най-важните микроелементи за чупливи нокти

Витамин А е известен с полезните си свойства
6
Най-важните микроелементи за чупливи нокти
Снимка: Istock

Всяка жена мечтае за здрави нокти, които не се чупят и разслояват. За целта е важно да си набавяте достатъчно ценни микроелементи, витамини и минерали, които подхранват ноктите и предотвратяват чупливостта им.

Кои са най-важните микроелементи за здрави и нечупливи нокти?

Желязо

Свикнали сме да смятаме, че желязото е важно само за превенция на анемия, но то има много повече ползи. Желязото е микроелемент, който е важен за ноктите, тъй като подхранва и заздравява тяхната структура благодарение на свойството си да пренася ценни хранителни вещества и кислород до всяка тъкан и клетка. Това прави ноктите по-здрави от всякога. Можете да си набавите желязо от месото, яйцата, бобовите растения, спанака, зелето, черния дроб.

Омега-3

Омега-3 мастните киселини са важни за ноктите, защото съдържат много ценни естествени мононенаситени мазнини, проникващи в дълбочина и подхранващи ноктите. Ако редовно включвате в храненето храни, богати на омега-3, ноктите ви ще са здрави, лъскави, с розов и свеж вид. Богати на омега-3 са рибата, морските дарове, зехтинът, лененото семе, ядките.

Източник: Микроелементи за нечупливи нокти 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Джерри преди 1 месец
А, ако не са розови, а лиллави, кво прайм?
4
0
 
0
 
! Отговори
проф. Франк Щайнер преди 1 месец
Ноктите се киснат в Йод и после се мажат с радиоактивен Фосфор-32! Хем стават ***...хем светят в тъмнотооооууу!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цинк!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато една нация се интересува повече от кожата и нейните придатъци(косми,нокти),понеже така е описано в учебника по анатомия,вместо да набляга на образованието,каквото имахме и имаме сега,сме загубени.Ще е хубаво да се показват младите хора,които са в университетите и които всеки ден се трудят за просперитета на нацията,а не някакви измислени с два пръста чело жени,които стържат ноктите на хората и лепят пластмаса.
1
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
Некадърност за пореден път. Всеки знае че селена е най важен за здравите нокти